01 ARALIK, SALI, 2020

Bir İmparatorluğun Sesi

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü çatısı altında faaliyet gösteren “İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı (İMAP), 2 Aralık’ta Enstitü’nün Youtube kanalında, Antonios Botonakis’in Bizans Müzik Aletleri Projesi’nden elde edilen veriler ışığında yapacağı “Echos of an Empire” (Bir İmparatorluğun Sesi) başlıklı çevrim içi konferans gerçekleştirecek.

“İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı (İMAP), arşiv çalışmaları, konserler, yayınlar, eğitsel çalışmalar ve konuşmalarla kentin çok yönlü müzik kültürünü odağına alan etkinliklere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Koç Üniversitesi - Stavros Niarchos Vakfı, Geç Antik Çağ ve Bizans Araştırmaları Merkezi (GABAM)’da doktora sonrası araştırmalarına devam eden Antonios Botonakis, program kapsamında gerçekleştireceği “Echos of an Empire” (Bir İmparatorluğun Sesi) başlıklı konuşmada, müziğin Bizans İmparatorluğu'nda günlük yaşamdaki yerine değinirken, Bizans müzik aletleriyle ilgi detaylı bilgiler de paylaşacak. Botonakis, GABAM ve Atina Müzik Dostları Derneği tarafından yürütülen Bizans Müzik Aletleri Projesi’nde elde edilen verilerden hareketle, günlük yaşamda müziğe yapılan göndermeleri yorumlarken, Bizans müzik aletleri ikonografisine de özel bir vurgu yapacak.

“Bir İmparatorluğun Sesi” konferansı, 2 Aralık Çarşamba günü saat 18.00’de İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Youtube kanalı üzerinden canlı olarak izlenebilecek. Etkinlik dili ise İngilizce olacak. 

0
2209
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle