09 NİSAN, PERŞEMBE, 2020

Bir İkili Sergisi Online Erişime Açıldı

Krank Art Gallery, Güneş Terkol’un “Bir İkili” isimli kişisel sergisini internet sitesi üzerinden online erişime açıyor. Daha önce galeri bünyesinde sanatseverlerle buluşan eserler, Terkol’un kişisel ve kolektif hikâyelerin gücünden ne denli güçlü bir şekilde yararlandığını açıkça ortaya koyuyor.

Çalışmalarında sıklıkla farklı hikâye ve anlatılardan aldığı figürleri kullanan Güneş Terkol, kumaş üzerine işlediği eserlerinde ortak bir bilinç anlayışının peşine düşüyor. Terkol her ne kadar yaşadığı çevrenin etkisi altında işler üretse de bu konuları farklı bağlamlarda ele alarak ortaya yaratıcı işler çıkarıyor. Özellikle günümüzde çokça tartışılan kadın, kalıplaşmış cinsiyet ve sınıf stereotiplerine karşı tutumu eserlerine taşıyan sanatçı, üretimlerini gerçeküstü ve sembollerle yüklü kompozisyonlarla birlikte yaratarak ön plana çıkıyor. Mitos ve masalların sembol dilinden oldukça sık faydalanan sanatçı, “Bir İkili” sergisi aracılığıyla sanatseverlerle buluşan işlerinde büyülü dünyaların arketiplerini başarılı bir şekilde kumaşa nakşediyor.

​Krank Art Gallery’nin internet sitesi üzerinden izleyiciyle buluşan sergiye buradan ulaşabilirsiniz: http://www.krankartgallery.com/portfolio_page/bir-ikili/

0
1135
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage