16 KASIM, PAZARTESİ, 2020

Bir Dans Belgeseli: “I Love Kuduro”

SALT'ın Garanti BBVA Mortgage desteğiyle sürdürdüğü Perşembe Sineması'nın "Evde" gösterimleri I Love Kuduro / Kuduro’yu Seviyorum belgesel filmiyle devam ediyor.

Mário Patrocínio’nun 2014 yapımı belgesel filmi I Love Kuduro / Kuduro’yu Seviyorum, ülkenin yeni kuşak müzisyenlerinin yeteneklerine ışık tutuyor. Belgesel, house ve tekno ile geleneksel Angola ritimlerinin buluştuğu bir müzik ve dans türü olan Kuduro hareketinin Angola’da ortaya çıkma nedenleri ve gençler üzerindeki etkilerini incelerken sınırları aşan dinamizmini renkli görüntüler eşliğinde aktarıyor. Belgeselde Kuduro hareketinin en tanınmış yıldızları da yer alıyor.

Kuduro, iç savaşın son on yılında sokaklardan doğan bir kültür hareketi olarak ortaya çıktı. Başkent Luanda’nın merkezindeki diskolar ve partilerde hızla adını duyurduktan kısa bir süre sonra ülkedeki bütün şehirlere yayılan ve gündelik hayat esintili sözleriyle Angola popüler kültürünün ayrılmaz parçası hâline Kuduro, gitgide popülerlik kazanarak Afrika’nın dört yanındaki gençlerin beğenisini toplamıştır.

I Love Kuduro / Kuduro’yu Seviyorum, 19 – 22 Kasım tarihleri arasında saltonline.org’da çevrim içi olarak izlenebilecek. Gösterimler yalnızca Türkiye’den erişime açık ve ücretsiz olacak. SALT’ın Garanti BBVA Mortgage desteğiyle 24 Eylül tarihinden itibarinden devam ettirdiği “Evde” gösterimleri 29 Kasım’a kadar devam edecek.

Görsel: Still from I Love Kuduro (2014) ©BRO Cinema

0
2748
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage