03 EKİM, CUMARTESİ, 2020

Bir Çocukla Bir Mamutun Dostluğu: Buz Canavarı

Roald Dahl'ın varisi olarak görülen çocuk kitapları yazarı David Walliams'ın on yaşındaki bir yetimle 10.000 yaşındaki bir mamutun kalpleri ısıtan hikâyesini anlattığı Buz Canavarı, İpek Şoran’ın çevirisiyle, Can Çocuk’tan çıktı.

İngiltere'nin en sevilen çocuk edebiyatı yazarlarından David Walliams'ın çocuk kitapları bugüne dek 23 milyonu aşkın okura ulaştı ve dünyada 53 dile çevrildi.  Walliams’ın şimdiye kadar yazdığı en destansı macera olan Buz Canavarı'nda kahramanlar farklı şekil ve boyutlarda okurun karşısına çıkıyor.

Viktorya devri Londrası'nda, sokaklarda yaşayan yetim Elsie, Kuzey Kutbu'nda bulunan gizemli  Buz Canavarı'nı duyduğunda daha fazlasını öğrenmeye karar verir. Tesadüfi bir karşılaşma Elsie'yi bu yaratıkla karşı karşıya getirir ve Londra sokaklarından Kuzey Kutbu'na uzanan nefes kesici bir macera başlar.

​“Hayatında gördüğü en güzel şeydi. Kalbi pır pırdı, hayallere dalmıştı. Hayvanın tüylerini okşuyordu. Sırtına binmiş gidiyordu. Tüylü uzun hortumuyla oynuyordu. Hayaller âleminde gezinirken, tam arkasında birinin durduğunu sezdi Elsie. Küçük kız korkudan donakaldı. Dönüp bakmaya bile cesaret edemiyordu. Sonra omzunda bir elin varlığını hissetti. Elsie çığlık atmak üzere ağzını açtı... ‘HAH!’ ... ama yapamadı. Bir el ağzını kapamıştı.”

0
4116
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage