08 MAYIS, CUMARTESİ, 2021

BIFED 2021 İçin Başvurular Uzatıldı

Bu sene 13 - 17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) için son başvuru tarihi uzatıldı. Yönetmenliğini Petra Holzer’in, koordinatörlüğünü Ethem Özgüven’in yaptığı festivale başvurular 16 Mayıs tarihine kadar sürecek. Bu sene sekizincisi düzenlenecek festivale insanlığın sorguladığı ve değişmeyi umduğu bu zamanda dünya, çevre ve alışkanlıklarımızla ilgili ekoloji temelli filmler başvurabilecek.

Belirsizlikler ve zorluklarla geçen bu senenin ardından sorunların üzerine cesaretle gidenleri, değiştirmek ve dönüştürmek isteyenleri ve elinden geleni yapmaya hazır olanları, birbirinden kıtalarca uzak olsalar da ortak bir değişim çağrısına katılabilecekleri bir ortamda buluşturmayı hedefleyen festival, 2020 yılında yaptığı çevrim içi gösterimlerle birçok insana ulaştı. Bu sene de aynı şekilde insanlara ulaşmak isteyen festival, sorunların büyüklüğünü gizlemeden paylaşıp daha güçlü bir dayanışmanın temellerinin atıldığı mekânlardan biri olmayı umut ediyor.

Yönetmenler, sinemaseverler, bilim insanları ve ekoloji aktivistlerini buluşturan festival, geçen sene pandemi sebebiyle çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Dünyanın farklı coğrafyalarından yüzlerce belgesel arasından seçilen 39 ekolojik belgesel ücretsiz ve çevrim içi olarak yayımlandı. Gösterimlerin yapıldığı platforma 1.423 tekil kişi kaydoldu ve toplamda 12 bini aşkın kişi festival ile ilgilendi.

BIFED Yönetmeni Petra Holzer festival hakkında şunları söyledi: “Günümüzde sandığımızın tam tersine aslında artık hiçbir şey bilmiyoruz. Çünkü bugüne dair üzerimize boca edilen ve en iyisi, en kıymetlisi bilgi kılığına sokulmuş enformasyon olan ve bu nedenle de kalan aklımızı karıştırmaktan başka pek bir işe yaramayan, geriye kalanı da yalan, simülasyon, manipülasyon ve reklam olan okyanusa o kadar batmış durumdayız ki ve bu enformasyon bombardımanından o kadar yorgun düşmüş durumdayız ki… Ekvador’daki korkunç petrol kirliliğini, Kaz Dağları’ndaki orman katliamını, Istranca Ormanları’nı bekleyen tehlikeyi, her bir köyümüzün dibinde açılan taş ocaklarını, İran’daki Karun, Artvin’deki Çoruh ve ABD’deki Kolorado Nehri’nin acı kaderini bilmeyiz. Belki de bilmezdik eğer sizler ve belgeselleriniz olmasaydı. Cesaretiniz, dayanışmanız ve direnişiniz başımızın üstünde. Filmleriniz ve sizler BIFED’e hoş geldiniz. Sizleri kutluyor, kucaklıyor filmlerinizi bekliyoruz.”

​Başkanlığını Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’ın yaptığı festival başvurularını 16 Mayıs’a kadar www.bifed.org adresinden yapabilirsiniz.

0
2414
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage