17 ARALIK, SALI, 2019

Bıçak Sırtı

Kasa Galeri, 3 Ocak 2020 tarihine kadar Evrim Kavcar ve Elif Öner’in “Kaba Günü Yonttuğumuz Bıçak” isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçılar sergi kapsamında yer alan eserlerinde dinleme, duyma, dinleyememe ve ses çıkarma/çıkarmama gibi konulara eğiliyor.

Kavcar ve Öner, eserlerinde ses ile hafıza arasındaki ilişkilere ve sesin ruh hâline göre değişimine odaklanıyor. Sergide kasanın hem sergi mekânı hem de kavram olarak bünyesinde barındırdığı “içine atmak”, “saklamak” gibi anlamsal fonksiyonlarının psikolojik boyutları ön plana çıkarılırken kasa dairesi de bilinçdışıyla ilişkilendiriliyor. Sergi, aynı zamanda günün sorunlarına, yükselen muhafazakârlığa, tedirgin edici unutuşlara dair bir izdüşüm olarak da kabul edilebilir.

​“Kaba Günü Yonttuğumuz Bıçak” sergisine paralel olarak Elif Öner ve Evrim Kavcar bir dizi konuşma etkinliği de gerçekleştiriliyor. “Sevgili Okuyucu” isimli konuşma dizisi, son olarak 25 Aralık’ta Minerva Han’da izleyicilerle buluşacak. Program için Kasa Galeri ile iletişime geçilebilir.

0
1766
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage