21 MAYIS, CUMARTESİ, 2022

Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri 28 Mayıs - 12 Haziran Tarihlerinde Düzenleniyor

İstanbul ve Ankara’nın, tarihi ve güncel kültür zenginliklerine canlılık katmak ve sahip oldukları kültürel mirası tanıtmak amacıyla hayata geçirilen Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu projeleri, 28 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek iki festivali sanatseverlerle buluşturacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği “Kültür Yolu Festivalleri”, 7’den 70’e herkes için planlanmış 2 bine yakın etkinliğe ve 6 binden fazla sanatçıya ev sahipliği yapacak. Festivaller, şehirlerin kültürel, mimari ve tarihî miraslarına rotalarla dikkat çekerken farklı kültürel deneyimleri yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin yanı sıra bu sene Başkent Kültür Yolu Festivali de Ankara’da gerçekleşecek. İki festival de eş zamanlı olarak 28 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının kültürel hayata katılımın ve kültür turizminin önemli stratejik projelerinden biri olarak ortaya koyduğu “Kültür Yolları”, kültürel mirasın, somut ve somut olmayan ürünleriyle bir bütün olarak korunup yaşatılmasını ve dünya vitrinine taşınmasını amaçlıyor.

Başkent Kültür Yolu rotası Cumhuriyet öncesi, Cumhuriyet dönemi ve yeni çağdaş Ankara olmak üzere farklı dönemlere ait 70’den fazla durak noktasından oluşuyor. Ankara’nın simgelerinden biri olan Ankara Kalesi, eşsiz değerde bir koleksiyona sahip yüz yıllık Anadolu Medeniyetleri Müzesi, 400 yıllık geçmişi ile başkentin en önemli dini yapıları arasında yer alan Hacı Bayram Veli Camii, Hamamönü tarihî kent dokusu, Roma medeniyetinin anıtsal yapıları olan Augustus Tapınağı ile Roma Hamamı gibi tarihî eserlerin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığınca restorasyonu yaptırılan Ankara Resim ve Heykel Müzesi, Etnoğrafya Müzesi, I. Ulusal Mimarlık Dönemi’nin eşsiz eserlerinden İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, Ziraat Bankası Müzesi, PTT Pul Müzesi ve CSO Ada Ankara gibi modern sanat yapıları, müzeler, sanat galerileri, tarihî yapılar ve anıtlar yaklaşık 4,7 km uzunluğundaki Başkent Kültür Yolu Festivali rotası üzerinde yer alıyor. 

Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri’nde mimariden edebiyata, resimden müziğe, tasarımdan tiyatroya kadar farklı disiplinlerden çok sayıda sanat etkinliği yer alacak. Her iki festivalde de biletli etkinliklerin yanı sıra pek çok ücretsiz ve açık hava sahnesi de katılımcılarla buluşacak. Tanınan sanatçıların ve 53 farklı kültür sanat kurumunun katılımıyla düzenlenecek Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, bu yıl 84 farklı noktada, 4 bin 500’ün üzerinde sanatçının 1500’den fazla etkinliğine ev sahipliği yapacak. Beyoğlu Kültür Yolu’nun açılış konseri Rebetiko müziğinin önde gelen isimlerinden Yunan sanatçı Glykeria ile İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 70’i aşkın durakta 1500’den fazla sanatçının katılacağı ve 300’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Başkent Kültür Yolu Festivali ise Güney Koreli K-pop grubu Mirae’nin açılış konseriyle başlayacak.

Türkiye’nin en geniş kapsamlı kültür-sanat etkinlikleri olan Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri hakkında ayrıntılı bilgiye ve festival programlarına Beyoğlu Kültür Yolu ve Başkent Kültür Yolu’nun internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.

0
1890
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage