25 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2022

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali Başlıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 28 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında ikincisi gerçekleştirilecek Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında AKM’de konserlerden sergilere, söyleşilerden film gösterimlerine, çocuk atölyelerinden açık hava konserlerine kadar pek çok etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali boyunca dünya müziğinin önde gelen isimleri AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sahneye çıkacak. Yunanistan’ın rebetiko türünü kitlelere sevdiren Glykeria, Tunuslu udi ve şarkıcı Dhafer Youssef’in konser vereceği festivalde Doğu Avrupa’nın geleneksel Çingene şarkılarını dünya müzik sahnesinde evrenselleştiren Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Suzan Kardeş ile birlikte sahneyi paylaşırken; Vasilis Saleas ve Ahmet Koç saz ve klarnet performanslarından oluşan özel bir geceye imza atacak. Macaristan’ın önde gelen ve birçok ödüle sahip piyanisti János Balázs, dünyaca ünlü Macar besteci Ferenc Liszt’in İstanbul’u ziyaretinin 175. yılında Türkiye’de ilk kez sahneye çıkacak.

Geçtiğimiz sene Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde dünya prömiyeri yapan, Mimar Sinan’ın yaşamından ve eserlerinin inşa sürecinden kesitleri anlatan Sinan Operası, festival kapsamında yeniden AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin Miguel de Cervantes’in aynı ismi taşıyan romanından seçilmiş bazı bölümlerden esinlenilerek sahneye taşıdığı ve klasik balenin önemli eserleri arasında yer alan Don Kişot balesi de festival kapsamında sahnelenecek. Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden ilham alan ve dansla dünya çapında kültürel köprüler kuran Anadolu Ateşi, Troya gösterisi ile AKM sahne alacak. Peter Shaffer tarafından kaleme alınan ve dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikâyesini anlatan Amadeus da festival kapsamında AKM’de sahnelenecek.

Atatürk Kültür Merkezi, festival için özel olarak kurulan Türk Telekom Açıkhava Sahnesi’nde ücretsiz konserlere ev sahipliği yapacak. Festival boyunca her gün 17.00 ve 20.00’de başlayan iki program şeklinde düzenlenen konserlerde sahne alacak isimler arasında Yedinci Ev, Mazhar Alanson, Selin Geçit, Emir Ersoy, Samida, Koliva, Köfn, Can Bonomo, Elif Buse Doğan, İkilem, Kolpa, Motive, Baneva, Dedüblüman, Resul Aydemir, İkiye On Kala, Fatma Turgut, Ahiyan, Tuğçe Kandemir, Bilal Sonses, Gökcan Sanlıman, Feride Hilal Akın, Retrobüs, Ekin Uzunlar, Ceren Gündoğdu ve Nahide Babaşlı yer alıyor.

Refik Anadol ve Hüsamettin Koçan sergileri ile Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında AKM’de olacak. Refik Anadol’un Rumi Dreams adlı enstalasyonu, sanatçının büyük İslam şairi ve mutasavvıfı Hz. Mevlana’dan esinle yarattığı çalışmalardan oluşuyor. Anadol’un en yeni eserini kapsayan Rumi Dreams, festival boyunca AKM Tiyatro Fuayede sergilenecek. Hüsamettin Koçan’ın yaşamından izleri heykel, resim ve yerleştirme eserlerle günümüze taşıyan “Ayağımdaki Diken” başlıklı sergi ise festival boyunca AKM Galeri’de sanatseverlerle buluşacak. Otuz beş yaşın altındaki sanatçıları odağına alan çok katılımlı “Gençler Yolda” sergisi de festival boyunca AKM Kültür Sokağında izleyicinin beğenisine sunulacak.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali boyunca AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde çocuklara özel olarak hazırlanan atölyeler de gerçekleştirilecek.

AKM Yeşilçam Sineması, film gösterimleri ve sinemacıların katılımıyla düzenlenen özel söyleşileri sinemaseverlerle buluşturacak. Festival kapsamında Türk Sinema Vakfı ile iş birliğinde gerçekleşecek Yeni Kuşak Sinemacılar buluşmalarına farklı yönetmenler konuk olacak.

28 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek Beyoğlu Kültür Yolu Festivali etkinlik programına buradan ulaşabilirsiniz.

0
3890
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage