18 KASIM, PERŞEMBE, 2021

Bertha Spaces MobiFest Başlıyor

Kısa film festivali Bertha Spaces MobiFest, İstanbul’daki Postane ve Cape Town’daki Bertha House ev sahipliğinde 19 - 26 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Sosyal değişim için görsel hikâye anlatımı ve mobil teknolojilerin birlikte nasıl kullanılabileceğini keşfeden festivalde yer alan Türkiye ve Güney Afrika’dan 19 kısa film, bu yılın teması olan “Dayanışma Mekanları” üzerine hikâyelerini izleyiciyle buluşturuyor. Şehir hayatında maddi ve sosyal olarak dezavantajlı konumda bırakılan kişilerin Kurtuluş’ta alışverişlerini yapabildikleri Tatavla Dayanışma Pazarı’ndan, Langa’da bisiklet kültürü inşa etmeye çalışan Langa Bicycle Hub’a; İstanbul Tophane’deki bir kültür sanat ve tartışma mekânı olan DEPO’nun hikâyesinden, Kurşunlu’da bir eko-köye; Johannesburg'un insan etkileşimini teşvik eden müzik dizileriyle tanınan en eski ikinci barından, Romanları bir araya getiren bir mahalle bakkalına birçok dayanışma hikâyesinin yer aldığı filmler Postane’de ve  çevrim içi olarak gösterilecek.

MobiFest kapsamında üretilen filmler günde 10:30, 15:00 ve 19:00 olmak üzere üç seans hâlinde Postane’de ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak. A ve B blokları tematik olarak gruplanmış kısa filmlerden oluşuyor. MobiFest filmlerinin akşam gösterimlerinde Türkiye’den ve Güney Afrika’dan sinemacılarla çeşitli temalar etrafında soru-cevap etkinlikleri de gerçekleştirilecek.

Cape Town’daki Bertha House ile ortaklaşa yürütülecek olan bu etkinlikler simültane çevirmen desteğiyle Postane’de yapılacak. Bu etkinlikler ayrıca Postane’nin YouTube kanalından canlı olarak yayımlanacak. Filmlere buradan kayıt olarak katılabilirsiniz.

0
1186
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage