03 ARALIK, CUMA, 2021

“Beni Sakın Yumruklardan” Sezon Boyunca Sahnelenecek

Yapımcılığını İstanbul Tiyatro Festivali’nin üstlendiği Beni Sakın Yumruklardan oyunu 14 Aralık’ta Alan Kadıköy’de, 8 Ocak’ta ise Zorlu PSM’de tiyatroseverlerle buluşacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) 2020 yılında, Türkiye’nin önde gelen kültür-sanat kurumlarından BKM, DasDas, ENKA Sanat ve Zorlu PSM ile birlikte başlattığı “Ortak Yapım” projesi kapsamında sahnelenen ilk oyun Beni Sakın Yumruklardan’ın kadrosunda Yiğit Sertdemir ve Ecem Uzun yer alıyor. İstanbul Tiyatro Festivali yapımcılığında sahneye taşınan oyun, Türkiye prömiyeri 19 Kasım’da 25. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleştirdi. Ceren Ercan’ın kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini ise Yelda Baskın üstleniyor.

Son yıllarda yeni medya üzerinden yaratılan “iptal kültürü”ne mizahçı olmayı deneyen iki insanın gözünden bakan Beni Sakın Yumruklardan, yeni medyanın adalet ve değişim üzerinden vaat ettiklerini tartışmaya açıyor. Oyunda bir “açık mikrofon” akşamında yolları kesişen farklı kuşaktan iki kişi; kişisel olanın hikâyeleştirilmesi ve mizahın sınırları üzerine düşünmeye başlıyor.

Beni Sakın Yumruklardan oyununun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Beni Sakın Yumruklardan
Yapımcı: İstanbul Tiyatro Festivali
Yazan: Ceren Ercan
Yöneten: Yelda Baskın
Sahne ve Işık Tasarımı: Kerem Çetinel
Koreografi: Melih Kıraç
Ses ve Müzik Tasarımı: Barlas Tan Özemek
Dramaturji: Ceren Ercan
Afiş Tasarımları: Bülent Erkmen, Esra Kılıç
Fotoğraflar: Muhsin Akgün
Asistan: Harun Kuri
Oynayanlar: Yiğit Sertdemir, Ecem Uzun

0
1468
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle