06 KASIM, CUMA, 2020

Baskı Sanatının Tarihine Tutulan Işık: “Printed’20”

Mixer'in çağdaş sanatın ulaşılabilir olmasını hedefleyerek ilkini 2015 yılında hayata geçirdiği sergi serisi “Printed’20” yarından (7 Kasım 2020) itibaren sanatseverlerle buluşacak. Baskı sanatının tarihine ışık tutan ve bu yıl altıncı edisyonu gerçekleştirilecek sergi, usta sanatçılar ile genç kuşağın dikkat çeken isimlerini bir araya getiriyor.

Küratörlüğünü Kerimcan Güleryüz üstlendiği “Printed’20” seçkisi, alternatif sanatsal üretim yöntemleri ile kendilerini ifade eden sanatçıların özellikle baskı alanındaki uygulamalarına daha derinlemesine bir bakış sunmayı hedefliyor. Sanatçıların üretimlerinde baskı ile kurdukları ilişki ile ilgili derinlemesine bir inceleme fırsatı sunan “Printed’20” özgün eserlerin üretimi ile başlayarak, eserlerin çoğalma süreçlerindeki yolculuğuna izleyiciyi de ortak etmeyi hedefliyor. Seçkide yer alan sanatçılar arasında Burhan Kum, CANAN, Erol Akyavaş, Edze Ali, Jordan Söderberg Mills, Kaybid, Lale Tara, Mehmet Güleryüz, SENA, Stoya, Ünal Baş, Yekateryna Grygorenko bulunuyor.

​Gravürden, linolyum baskıya, heykelden, fotoğrafa farklı nesiller ve medyumlarda üretim yapan sanatçıların baskı ve çoğaltılabilir eserlerinin dönemsel olarak değişimlerini izleme fırsatı sunan “Printed’20” sergisi, 7 Kasım – 12 Aralık tarihleri arasında Mixer’de ziyaret edilebilir.

0
3811
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage