Erdal Öz, ölümünün 10’ncu yılında “basılmasın” dediği günlüklerinin derlendiği bir kitapla okurla buluşturuluyor. Oğlu ve şu an Can Yayınları Yayın Direktörü Can Öz, babasının hayattayken basılmasını istemediği günlüklerini yayımlamaya karar verdi.
13 Eylül 1956 tarihinde başlayan günlükler araya kesintiler girerek 30 Kasım 1998’e dek devam ediyor, kitap sevdalısı, henüz yirmilerinde bir gencin altmışlı yaşlarına kadar odağında hep edebiyat ve özgür düşünce olan yaşamına dair önemli ipuçları veriyor. Yazıldığı şekliyle yayına hazırlanan günlükler, Erdal Öz’ün yaşamındaki başlıca evrelere de ışık tutuyor.
Ayşe Sarısayın’ın hazırladığı “Erdal Öz/ Yarın, Nasıl Bir Gün Olacaksın? / Günlükler 1956-1998”,Erdal Öz’ün 13 Eylül 1956 tarihinde, İstanbul’dayken “Bu deftere kendim için yazacağım. Kendimi belirlemek için. Yoksa başkalarına örnek gösterilecek bir erdemin öznesi olmak için değil. Ne var ki bu deftere bütün özdenliğimi, içtenliğimi, bütün eğrilerimi, doğrularımı koyabilecek miyim? Bilmiyorum” sözleriyle başlıyor.
Yarın, Nasıl Bir Gün Olacaksın? adını taşıyan günlükler Erdal Öz’ün sevdiği, beyaz kapakla okuyucusuyla buluşuyor.