11 KASIM, CUMA, 2022

“Bağımsız Müzik Günleri” 13 Kasım’da Müze Gazhane’de Gerçekleşecek

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Bağımsız Müzik Günleri, bağımsız müziğin seçkin isimlerini 13 Kasım Pazar günü Müze Gazhane’de bir araya getirecek.

Bağımsız Müzik Günleri; 2021 yılında Türkiye’deki bağımsız müzik yapımcılarını aynı çatı altında buluşturma gayesiyle kurulan Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve MERLIN desteği ile düzenleniyor.

Programda yer alan paneller, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi içerik ortaklığıyla düzenlenen "Bağımsız Müziğe Bakış Atölyesi" ve açık çağrı üzerine başvuran sanatçılar arasından seçilen isimlerin kendi bestelerini dinleyiciyle buluşturacağı "Bağımsız Sahne" ile hayat bulacak. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi içerik ortaklığıyla gerçekleşecek Bağımsız Müziğe Bakış Atölyesi’nde Doç. Dr. Serhan Ada (İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür ve Sanat Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi Müdürü), Dr. Funda Lena (Akademisyen / Kültür Girişimcisi) ve Ahmet Asena (MÜYAP Danışmanı) yürütücü olarak yer alacak.

Müze Gazhane’nin meydan alanında “Choral Zone” adı altında farklı vokal toplulukları ve koroların bir araya geldikleri kendi şarkılarının yanı sıra birlikte şarkılar söyledikleri birçok sesli zaman dilimi ve alanı olarak tasarlandı. 45-50 dakikalık bu oturumda dinleyicilerin de katılacağı birlikte şarkı söyleme atölyesi de gerçekleştirilecek.

Bir süredir IMPALA (Independent Music Companies Association), WIN (Worldwide Independent Network) ve MERLIN Network gibi önemli uluslararası bağımsız müzik kurumlarnın Türkiye’deki temsilcisi olan BMYD; müzik sektöründeki bağımsız müzik yapımcılarının eşit, rekabetçi ve daha adil fırsatlara erişebilmesi, her türlü müziğin dinleyicisiyle daha kolay ve etkili şekilde buluşabilmesi, sektörün içerisinde daha çok gerçek zamanlı veri akışı olması, şeffaf şekilde bilgiye ulaşılabilmesi, bağımsız yapımların ve yapımcıların önünün açılması, gelirlerin maksimize olduğu, yeni gelir kaynakları ve kanalları üretilebilen, müzik pazarının büyümesine katkı sağlayan, monopollerin olmadığı bir sektör ve sektörün tüm bileşenlerinin birbirini desteklediği bir yaşam alanı yaratabilmek amaçları doğrultusunda çalışmaya devam ediyor.

Bağımsız Sahne’de AHKAM, Ahmet Beyler, Den Ze, Elif Baziki, Emre Azaklar, Gökçe Kasacı, GOSS, Hipersona, Karambol, Lâl İlhan, Mai Devran, Taylan Akdokur, Vincent Baykal Ada sahne alacak sanatçılar.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi içerik ortaklığıyla gerçekleşecek Bağımsız Müziğe Bakış Atölyesi’nde Doç. Dr. Serhan Ada (İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür ve Sanat Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi Müdürü), Dr. Funda Lena (Akademisyen / Kültür Girişimcisi) ve Ahmet Asena (MÜYAP Danışmanı) yürütücü olarak yer alacak.

​13 Kasım Pazar günü 11.00-22.00 saatleri arasında Müze Gazhane’de gerçekleşecek Bağımsız Müzik Günleri’ne dair ayrıntılı bilgiye Instagram | Facebook | Twitter | Web Sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

0
1297
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage