08 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2022

Ayvalık 8. AIMA Müzik Festivali Başlıyor

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) tarafından 2013’ten beri düzenlenen AIMA Müzik Festivali’nin sekizincisi 16 - 22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

1998 yılında Prof. Filiz Ali öncülüğünde kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi, 24 yıldır düzenlediği uzmanlık sınıflarıyla yüzlerce genç müzisyenin yetişmesine katkıda bulunuyor. Bu yılki festivalin programında AIMA’nın çeyrek asır boyunca Türkiye sanat yaşamına yaptığı katkıların öne çıkarılması amacı doğrultusunda çoğunlukla AIMA mezunlarının ve eğitmenleri yer alıyor. Sabancı Vakfı’nın ana destekçiliğinde; T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ayvalık Belediyesi destekleri ile Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı (AKSV) tarafından düzenlenen festival, altı farklı konsere ev sahipliği yapacak. Allianz Türkiye, Milliyet Sanat Dergisi ve Pınar’ın konser sponsoru olduğu festivale Mey|Diageo ve Sabancı Üniversitesi de destek veriyor.

Festivalin açılış konseri 16 Ağustos Salı günü dünyaca ünlü İsrailli keman virtüözü Prof. Hagai Shaham ve MSGSÜ Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı Prof. Pelin Halkacı Akın’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Mendelssohn Octet’in çalınacağı konserde, Shaham ve Akın’a çoğu eski AIMA Masterclass mezunları olan kemanda Ilgın Ülkü ve Eylül Umay Taş, viyolada Çılga Barok Bostancı ve Yağmur Tekin, viyolonselde ise Umut Sağlam ve Beliz Güney eşlik edecek.

17 Ağustos Çarşamba günü geçekleştirilecek festivalin ikinci konserinde piyanist Tolga Atalay Ün, çellist Umut Sağlam ve kemancı Ilgın Ülkü’den oluşan Nükleus Trio yer alacak.

Festivalin üçüncü konseri, Ankara’dan çıkan ve eğitim ve müzik kariyerlerini Almanya’da sürdüren dört genç Türk müzisyenden oluşan yaylı dörtlü Quartet Parantez tarafından 18 Ağustos Perşembe günü verilecek. AIMA Masterclass mezunu üç müzisyenin de yer aldığı Quartet Parantez; Dörtlü, Umut Sağlam, Mustafa Orkun Pala, Çılga Barok Bostancı ve Kerem Tunçer’den oluşuyor.

AIMA Piyano Masterclass eski mezunlarından, piyanist ve dizi-film müziği bestecisi Güldiyar Tanrıdağlı, festivalin dördüncü konserinde “Rachmaninov Anatolian Project” projesi ile müzikseverlerle buluşacak. 19 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek konserde Tanrıdağlı’ya vokalde, opera sanatçısı ve vokalist Erkut Cantürk eşlik edecek.

20 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek festivalin beşinci konserinde MSGSÜ Devlet Konservatuarı, Marmara Üniversitesi GSF ve YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanları Prof. Ayla Uludere, Prof. Dr. Ece Emine Karşal ve Dr. Şebnem Uşen tarafından kurulan ve tamamı kadın müzisyenlerden oluşan İstanbul Flüt Topluluğu sahne alacak.

​22 Ağustos Pazartesi günü festivalin kapanış konseri kapsamında Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass sahnede olacak. Golden Horn Brass, Bilkent Senfoni Orkestrası, Hacettepe Senfoni Orkestrası ve Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olan beş müzisyenden oluşuyor.

0
5440
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle