26 EKİM, SALI, 2021

Artun Ünsal ve Beyhan Gence Ünsal’dan “İstanbul'un Lezzet Tarihi”

Artun Ünsal’ın İstanbul ve mutfağını geçmişten günümüze sofra sohbetleri ve yemekleri eşliğinde anlattığı, Beyhan Gence Ünsal’ın tarifleriyle hazırladığı uzun soluklu çalışması İstanbul’un Lezzet Tarihi, Everest Yayınları’ndan yeniden yayımlandı.

​Artun Ünsal ve Beyhan Gence Ünsal: “Bu çalışmamızı, bize yemek zevkleri ve damak tatlarını miras bırakan aile büyüklerimizin yanı sıra başta ünlü yazar, döneminin sayılı yemekseverlerinden ve hepsi de birer şaheser olan anı kitaplarını tekrar tekrar okumaktan bıkmadığımız üstat Refik Halit Karay ve onun izinden giden, yemek olayını sadece nefis körletmek ya da karın doyurmak değil, ortak kültürümüzün ayrılmaz bir parçası gibi herkese adıyoruz. Bir başka edebiyat ustası, Yahya Kemal’in ‘Itrî’ şiirinin sonundaki ‘Belki hâlâ o besteler çalınır / Gemiler geçmiyen bir ummanda’ dizelerinin İstanbul mutfağı için de geçerli olduğuna inanıyoruz çünkü.”                                                                                                                                     

0
1374
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage