16 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2020

Artcrowdistanbul Online Galeri Açılışını Gerçekleştiriyor

Yeni dijital sanat platformu Artcrowdistanbul Online Galeri, açılışını usta sanatçı Kezban Arca Batıbeki’nin “Yolda II” (On The Road II) isimli kişisel sergisiyle gerçekleştirecek. 16 Eylül 2020 tarihinden itibaren çevrim içi olarak izlenebilecek sergi, içerisinde bulunduğumuz zor süreçte “yol” düşünesine karşı beslediğimiz özleme dair hazırlanan özel bir seçkiyi izleyicilerin beğenisine sunacak.

Küratörlüğünü Cue Art Space kurucusu Aslı Biçer’in üstlendiği “Yolda II” (On The Road II) başlıklı sergi, Kezban Arca Batıbeki'nin önceki yıllarda ürettiği ancak daha önce hiç görülmemiş eserleriyle pandemi sürecinde ürettiği çalışmaları ortak bir tema etrafında bir araya getiriyor. Sanatçının sergiye özel olarak ürettiği dijital fotoğraf-kolaj eserler, izleyicilere farklı dünyalara uzanan eşsiz yol tasvirleri sunuyor.

Kezban Arca Batıbeki, "On The Road II" başlıklı solo sergisini şu sözlerle anlatıyor:

“Toplumca evde oturduğumuz Pandemi döneminde, hemen herkesin yolculuklarda çekilen fotoğraflarını; sosyal medyada, sanki o günleri bir daha yaşayamayacakmış gibi içlenerek paylaştıkları dönemden esinlendim. Çektiğim binlerce yolculuk fotoğrafı arasından bana ilham verenlerini seçip ve tabii kendi üslubumdan uzaklaşmadan yeniden yorumlayarak bir seri oluşturdum.”

Derya Yücel tarafından kaleme alınan sergi ise yazısında sergiye dair şöyle yazıyor: “Yol ayrımında beliren tavus kuşları, ışıltılı bir lobide ya da bir otel odasında bekleyen kadınları, bir gösterinin ortasındaki kabare dansçıları ya da zamanın durduğu bir caddede dikilen gizemli figürleri olsun Kezban Arca Batıbeki’nin yola düşen imgeleri, o ana ve mekâna dair bir parıltı yakalamak ve belki de çoktan unutulmuş an içinde geleceği yeniden keşfedebileceğimiz bir incelikle dokumak için var olur. İzleyici, sanatçının bize açtığı her bir sahnede o “an”ın yakın duygusal bağını elde ederken aynı zamanda uygun mesafeyi tesis edebileceği bir özgürlük alanı da yakalayabilir. Çünkü, Batıbeki’nin fotoğraflarında zamanın ve mekânın sabitlendiği o hareketsiz dünya kendini izleyiciden bağımsız bir biçimde sunar”

​İki ay boyunca Artcrowdistanbul Online Galeri’de yer alacak ve çeşitli etkinliklerle izleyici ile buluşacak sergi hakkında daha fazla bilgi için info@artcrowdistanbul.com adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

0
2186
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage