20 EKİM, CUMA, 2023

“Ars Longa Vita Brevis / Sanat Uzun Hayat Kısadır” Sergisi Müze Gazhane’de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ANAFOD (İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği) iş birliği ile hazırlanan “Ars Longa Vita Brevis / Sanat Uzun Hayat Kısadır” başlıklı fotoğraf sergisi Müze Gazhane L binasında 21 Ekim 2023 – 28 Ocak 2024 tarihleri arasında sanatseverler ile buluşacak.

Orhan Cem Çetin’in küratörlüğünde, ANAFOD tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı vesilesiyle ve 100. yıl teması çerçevesi içinde 2021 yılında başlatılan bu sergi projesi, ANAFOD üyelerinin kişisel fotoğraf projeleri ile şekillendi. Proje kapsamında iki yıl boyunca sergi katılımcıları için temel fotoğraf teknikleri, ileri teknikler ve konsept geliştirme atölyeleri gerçekleştirildi.

Proje ekibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir eşiğin üzerinden geçişini temsil eden yüzüncü yıldönümü fikrini açıp esneterek sergiye ismini verdi. Projenin ortak hedefini özetleyen “Ars Longa Vita Brevis” sözünde geçen “ars longa” yani “sanat uzun” bölümü, birlikte, uyumlu ve vizyon sahibi bir toplum hâlinde yaşama sanatını, temel hak ve özgürlüklerin gözetildiği, demokratik katılıma dayalı cumhuriyet fikrini kastederken, “vita brevis” yani “hayat kısadır” bölümü ise, ideal toplumsal yaşama giden yolda bir bayrak yarışı içinde olduğumuzu, geçmiş nesillerden alacaklı, gelecek nesillere ise borçlu olduğumuzu ima ediyor.

​“Ars Longa Vita Brevis / Sanat Uzun Hayat Kısadır” sergisi 28 Ocak 2024 tarihine kadar Müze Gazhane L binasında ziyaret edebilirsiniz.

0
1568
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage