21 EKİM, ÇARŞAMBA, 2020

Arnavutluk Sineması Seçkisi: Mutluluğu İnşa Edenler

Pera Film, sinemaseverlere Pera Müzesi’nde devam eden “Bir Rüyanın İnşası” sergisine içeriden bir bakış sunan ve Arnavutluk sinemasında bir yolculuğa davet eden bir film seçkisi sunuyor: Mutluluğu İnşa Edenler.

23 Ekim – 14 Kasım tarihleri arasında gösterilecek seçkide son yıllarda Arnavutluk’ta çekilen ve Arnavut toplumcu gerçekçiliğine odaklanan üç film yer alıyor. Filmlerde yeni bir başlangıcı, mutlu ve ideal bir dünyayı kendi hayatlarında inşa etmek için çabalayan karakterlerin hikâyeleri anlatılıyor.

Programda; geçmişin insanların hayatını işgal ettiği bir mekanın atmosferini dönem müziği ve büyüleyici kesintisiz çekimler sayesinde kusursuz biçimde yansıtanBota; tamamı çocuk karakterin perspektifinden çekilmiş olan, göç temasını ve çözümsüz bir durumda bulunan baba ile oğul arasındaki karmaşık ilişkiyi ele alış biçimiyle kendinden övgüyle söz ettiren Babamve dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl Sarajevo Film Festivali’nin yarışma bölümünde yapan, kız kardeşlik ve erkek egemen aile gelenekleri üzerine alışılmışın dışında bir anlatım biçimi kuran yol filmi Açık Kapı yer alıyor.

Gösterim tarihlerine ve ayrıntılı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

0
1888
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage