31 MAYIS, PAZAR, 2020

Anılardan Travmalara: Kara Köpek

Otobanda Kaybolanlar ile okurun dikkatini çeken Fırat Uran’ın çocukluk anılarından travmalara, aile yaralarından spiritüelliğe, Rüya Sineması’ndan Kadıköy’e uzanan bir yolculuğa çıkardığı yeni romanı Kara Köpek, Sola Unitas Yayınları’ndan çıktı.

Kara Köpek’te Uran’ın anlatısına sanatçı Ece Cangüden’in illüstrasyonları ve Duru Ekşioğlu’nun tipografileri eşlik ediyor.

Uran, kitabın adının, İngilizlerin depresyona verdikleri metaforik bir isim olan “Kara Köpek”ten geldiğini dile getiriyor: “Yıllar önce DOT Tiyatrosunda “Sarı Ay“ adlı bir oyun izlemiştim. Bu oyunda Lee’nin annesinin düzenli aralarla “Kara Köpek“ dediği bir duygu yaşadığı söylenmişti. “Kara Köpek“ onu ziyarete geldiğinde tek yapmak istediği şey; yatak odasına girip, kapıyı kilitleyip, perdeyi çekip, içindeki hüzün duygusu geçinceye kadar bazen günlerce bazen aylarca ağlamakmış. Yıllar sonra adını bu hissiyattan alan bir kitap yazdım.”

Ayrıca Kitap Koala üzerinden alınan kitaplardan elde edilen gelirin bir kısmı sokak hayvanları için bağışlanacak. Satın almak için: https://www.kitapkoala.com/kitap/kara-kopek-firat-uran-9786057628756

0
6847
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage