20 OCAK, PERŞEMBE, 2022

Altın Gün 27 Ocak’ta Volkswagen Arena’da

Yeni dönem psikedelik sahnenin önemli temsilcilerinden, Hollanda çıkışlı Anadolu rock ve psikedelik folk grubu Altın Gün, “Hep Yeni Kal sunar” serisi kapsamında 27 Ocak’ta Volkswagen Arena’da müzikseverlerle buluşacak.

70’ler Türkiyesi’nin türler arası ve psikedelik Anadolu rock ve folk akımlarından etkilenen Altın Gün grubu, vokalde Merve Daşdemir, sazda, tuşlularda ve vokalde Erdinç Ecevit, basta Jasper Verhulst, gitarda Thijs Elzinga, davulda Daniel Smienk, ve perküsyonda Chris Bruining’den oluşuyor. On isimli albümleriyle çıkış yapan Altın Gün, Selda Bağcan’dan Barış Manço’ya, Erkin Koray’a uzanan geleneksel repertuvarları ve daha önce duyulmadık örnekleri de dinleyiciyle buluşturdu. Türk halk müziği bestelerini funk ritimleri, surf gitarlar, bağlama ve analog klavyenin buluşmasıyla zenginleştiren grup; Le Guess Who?, Great Wide Open, Desert Daze, Beaches Brew, Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole, Pukkelpop gibi festivallerin yanı sıra başta Avrupa, Amerika ve Kanada olmak üzere dünyanın birçok şehrinde konser verdi.

​Altın Gün 2019’da yayımladığı ikinci albümleri Gece ile 2020 Grammy Ödülleri’nde “En İyi Dünya Müziği Albümü” kategorisinde aday gösterildi. 70’ler sonu ve 80’ler başı Avrupası’nın synth-pop’unu müziğine taşıyan grup, 2021’de Yol ve Âlem isimlerini taşıyan iki yeni albümlerini yayımladı. Konserin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
1437
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage