23 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2020

Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu 10. Dönem Başvuruları Başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar Almanya ve Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu için 10. dönem başvuruları başladı. İKSV tarafından yapılan açıklamada fon için son başvuru tarihinin 15 Eylül 2020 Salı günü olduğu da belirtildi.

İlk kez 2011 yılında verilen Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu,  Medienboard Berlin - Brandenburg ve Hamburg Schleswig - Holstein Film Fonları iş birliği aracılığıyla iki ülke arasındaki uzun metraj ortak yapım projelerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu yıl onuncu kez verilecek fon, gelişme aşamasındaki projelerin maddi olanaklarının arttırılarak sürecin kolaylaştırılmasını öngörüyor.

Bugüne kadar fon tarafından desteklenen 53 film arasında dünya prömiyerini Berlinale Ana Yarışma’da yapan Kız Kardeşler (Emin Alper), Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nda yapan Albüm (Mehmetcan Mertoğlu), Berlinale Panorama’da yapan Ansızın (Aslı Özge), Forum’da yapan Nefesim Kesilene Kadar (Emine Emel Balcı), Generation’da yapan Mavi Bisiklet (Ümit Köreken) ile Sesime Gel (Hüseyin Karabey) ve Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışma’da yapan Babamın Kanatları (Kıvanç Sezer) ile Kardeşler gibi birçok önemli yapım yer aldı. Fon kapsamında destek alan projelerden Bir Nefes Daha (Nisan Dağ), Zuhal (Nazlı Elif Durlu), Ela ile Hilmi ve Ali (Ziya Demirel), Kar ve Ayı (Selcen Ergun) ve Whitewash’un (Ahmet Necdet Cupur) çekimleri ise geçtiğimiz süreçte tamamlandı. 

Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu için başvuruların her üç kuruma basılı kopya ve e-posta ile eş zamanlı olarak yapılması gerekmektedir. Başvurular kapsamında desteklenecek projeler ise Ekim 2020’de duyurulacak.

​Fon ile ilgili başvuru formu, yönetmelik ve daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Başvurular için sorularınız için bu adrese mail atabilirsiniz: onthebridge@iksv.org

0
1529
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage