14 ŞUBAT, PAZARTESİ, 2022

Almanlar Neden Daha İyi Yapıyor?

İngiliz gazeteci ve araştırmacı John Kampfner’in 20. yüzyılın en çalkantılı ülkelerinden Almanya’yı objektif, samimi ve adil bir değerlendirmeden geçirdiği kitabı Almanlar Neden Daha İyi Yapıyor: Gelişmiş Bir Ülkeden Notlar, Nermin Mollaoğlu’nun çevirisiyle İthaki Yayınları’ndan çıktı.

Kampfner, yaşamakta olduğumuz milliyetçilik, aydınlanma karşıtlığı ve korku çağında Almanya’nın dünyaya kazandırabileceği daha neler olabileceğini öğrenmeye çalışıyor. Çokkültürlü yapısı, umut vadeden start-upları, şaşkınlık yaratan iş etiği ve kendine has çözümler üretme kapasitesi olan Almanya hakkında herkesin merak ettiği cevapların peşine düşüyor.

Önceki yüzyılı iki büyük yenilgi ve hatta bölünmeyle kapatmasına karşın tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir hız ve sağlamlıkla kendini yeniden var eden bu “gizemli” ülkenin sırrı ne olabilir? Omuzlarında geçmişin büyük yükleriyle bu yaralı toplum tüm dünyada yükselen salgın, iklim krizi ve savaş gibi muazzam tehlikeler karşısında ne hissediyor ve çözümü nerede arıyor?

0
1462
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle