12 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2021

Ali Kabaş’ın “Yabani/Untamed” Sergisi Ayvalık Ayazması’nda

Sanatçı Ali Kabaş’ın gökyüzünden çektiği fotoğraflardan oluşan “Yabani/Untamed” başlıklı sergisi Milliyet Sanat’ın ev sahipliğinde 15 Ağustos’a kadar Ayvalık Ayazması’nda sanatseverlerle buluşuyor.

Sabiha Kurtulmuş’un küratörlüğünü yaptığı sergide Ali Kabaş’ın 2003 yılından itibaren Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz sahillerinde, insan müdahalesi olmayan doğal alanları paramotoruyla uçarak gökyüzünden çektiği fotoğraflar yer alıyor. El değmemiş alanların keşfine çıkarak özellikle karadan ve denizden ulaşımın mümkün olmadığı ve kurtarılmanın zor olduğu bölgelere riskli uçuşlar yapan sanatçının fotoğrafları, tabiatın rahat bırakıldığı zaman oluşturduğu doğal zenginliği gözler önüne seriyor. Çevresel değişiklikler ve doğaya verilen zarar temasını işleyen sanatçı sergisinde yer alan fotoğraflarıyla sayıca az ve ‘ehlileştirilmemesi’ gereken tabii alanların güzelliklerinden herkesin kendisi kadar etkilenmesini ve hem Türkiye’ye hem de dünyaya bu bakış açısıyla bakmasını amaçlıyor.

​Ali Kabaş’ın “Yabani/Untamed” başlıklı fotoğraf sergisi 15 Ağustos Pazar gününe kadar Ayvalık Ayazması’nda ziyaret edilebilir.

0
1288
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage