20 ARALIK, PAZAR, 2020

Akbank Caz Festivali 30. Yaşını Özel Bir Proje ile Kutluyor

​Akbank Caz Festivali, 30. yaşını özel bir proje ile kutluyor. Festivalin 30. yılına özel olarak Türk cazının 80’e yakın caz müzisyeninin ve grubunun Akbank Caz Festivali’ne, şehre ve bu döneme dair duygu ve düşüncelerinden ilham alarak hazırladığı ve daha önce yayımlanmamış özgün eserlere yer verdiği Dün, Bugün, Yarın isimli albüm Doublemoon Records etiketiyle tüm dijital platformlarda cazseverlerle buluştu. Albüm, aynı zamanda plak formatında da müzikseverlere sunuldu.

Bugüne kadar 5.000’in üzerinde uluslararası ve Türk caz sanatçısını ağırlayan ve caz müziğinin yeni nesillere aktarılması için 30 yılda 773 konser, 1000 atölye ve 100’ün üzerinde söyleşi ile 500.000’ün üzerinde izleyiciye ulaşan Akbank Caz Festivali, pandemi döneminde de hızını kesmeyerek Türk cazının bulunduğu noktayı kayıt altına almak için arşiv niteliğinde bir çalışma gerçekleştirdi. Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen bu özel albüm çalışmasında; geçmişten günümüze 30 yıldır festivalde performans sergilemiş usta müzisyenlerin yanı sıra genç sanatçılar, yurt dışında yaşayan müzisyenler ve bu yıl festivalde yer alması planlanan müzisyenlerden bir seçki yer aldı. Akbank Caz Festivali’nin 30. yılına özel kayıtlarla; 30 özgün beste ve 80’e yakın sanatçının performansını kapsayan çalışma sadece albüm olarak değil, kayıt süreci ve sanatçı söyleşilerinden oluşan belgesel boyutuyla da hem geçmiş 30 yılın hem de dönemin ruhunu yansıtması bakımından önemli bir değer taşıyor.

Albümün 30 parçadan oluşan seçkisi; Ali Perret, Aydın Esen, Ayşe Tütüncü, Baki Duyarlar, Barış Demirel - Barıştık Mı, Burak Bedikyan, Cem Tuncer, Çağıl Kaya, Çağrı Sertel, Deniz Taşar, Ediz Hafızoğlu, Elif Çağlar, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, İmer Demirer, Jülide Özçelik, Kağan Yıldız ve Sibel Köse, Kamil Özler, Kerem Görsev, Konstrukt, Lahza (Cenk Erdoğan & İkiz), MÖE (MadenÖktemErsönmez), Neşet Ruacan & Ozan Musluoğlu Quartet, Nilüfer Verdi, Oğuz Büyükberber, Okay Temiz, Önder Focan, Selen Gülün, Timuçin Şahin, Tuna Ötenel, TÖZ (Tamer Temel, Ercüment Orkut, Cem Aksel) gibi Türk Caz sahnesinin önemli isimlerinin ve  gruplarının bestelerinden oluşuyor.

Albüme eşlik eden müzisyenler arasında ise Adem Gülşen, Barış Doğukan Yazıcı, Burak Irmak, Berkan Tilavel, Bulut Gülen, Can Çankaya, Cem Nasuhoğlu, Çağdaş Oruç, Efe Demiral, Ekin Cengizkan, Engin Recepoğulları, Eren Turgut, Eylül Biçer, Eylül Ergül, Ferit Odman, Fırtına Kıral, İzzet Kızıl, Kaan Bıyıkoğlu, Kamil Yılmaz, Korhan Futacı, Kürşad Deniz, Mehmet Ali Şimaylı, Meriç Demirkol, Miraç Yavuz, Nedim Ruacan, Orhan Deniz, Ozan Musluoğlu, Serhan Erkol, Selim Aydın, Şenol Küçükyıldırım, Şenova Ülker, Taşkın Akarsu, Tibet Akarca, Tolga Tohumcu, Turgut Alp Bekoğlu Umut Çağlar ve Volkan Hürsever yer alıyor.

İçinde özel kayıtların yer aldığı, söyleşileriyle, belgesel çekimleriyle 30 yılın röntgenini çeken retrospektif bir çalışmayı hayata geçiren Akbank Caz Festivali, pandemiye rağmen yaratıcılığı desteklerken Türk caz dünyasına da etkili, anlamlı ve kalıcı bir eser bırakmayı amaçlıyor. Türk Caz sahnesini yansıtan bir arşiv niteliği taşıyan bu albüm, Spotify, Apple Music, Deezer ve Fizy’nin de aralarında bulunduğu 156 dijital müzik platformunda yayımlandı. Albüm, 3 adet 180 gram plak ve 72 sayfalık arşiv niteliğindeki kitaptan oluşan boxset formatında da müzik marketlerde yerini aldı.

​Fotoğraflar sırasıyla: Okay Temiz, Jülide Özçelik, Kerem Görsev, Ayşe Tütüncü, Sibel Köse, Çağıl Kaya, Aydın Esen, Kamil Özler, Selen Gülün, Barış Demirel-Barıştık mı.

0
5374
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage