02 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2022

Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi Açıldı

Akbank Sanat’ın Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ile birlikte düzenlediği Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’nda jüri tarafından seçilen eserler, 30 Temmuz’a kadar hem fiziksel olarak Akbank Sanat’ta hem de Metaverse’te sanatseverlerle buluşuyor.

Çağdaş Sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla hayata geçirilen Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’nda jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yapılan 1011 başvuru arasından 23 sanatçının 24 eseri seçildi. 40. Yılını kutlayan yarışmanın bu yılki jüri üyeleri arasında İpek Duben, Çelenk Bafra, Gönül Nuhoğlu, Derya Bigalı ve serginin küratörlüğünü de üstlenen Fatoş Üstek yer aldı.

Sergide Ahmet Berkin Günsay, Alara Başar, Ali Kanal, Begüm Çelik, Betül Sertkaya, Buğra Erol, Cemil Olgun Can, Dilara Başköylü, Elif Özen, Emre Çalış, Ferhat Tunç, Gizem Candan, İrem Sezer, Lalin Mercan, Nazif Can Akçalı, Oğuz Gököz, Özlem Cıbır, Özlem Köse, Rıdvan Aşar, Sümeyra Çetin, Yasemin Kaplan, Zeynep Sude Can ve Zülkif Esin’in eserleri yer alıyor.

40. yılında “Açık Kart” temasıyla tüm Türkiye’deki genç sanatçı adaylarının davet edildiği yarışmanın ödül töreninde, sergide eserleri yer alan genç sanatçılara toplamda 115 bin TL’lik ödül eşit olarak dağıtıldı.

​“Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi” 30 Temmuz’a kadar Akbank Sanat’ta ve Metaverse’te görülebilir.

Künye:
1. Elif Özen - Sleep
2. Yasemin Kaplan - Unutmak İstemiyorum
3. Buğra Erol - The Space Between Series
4. Oğuz Gököz - Biz Neredeyiz Serisi  / Where Are We Series
5. Zülkif Esin - Heterotopic Trials
​6. Buğra Erol

0
1949
0
  • 02-06-2022
    0
    1129
    0
    Kadim Zamanlardan Günümüze Sevdiğimiz Ejderhalar
    Kadim Zamanlardan Günümüze Sevdiğimiz Ejderhalar
  • 02-06-2022
    0
    1048
    0
    “Sonsuzluk Daha Kısadır: Rafael Doníz ve Pedro Valtierra’nın Gözünden Meksika” Sergisi Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde
    “Sonsuzluk Daha Kısadır: Rafael Doníz ve Pedro Valtierra’nın Gözünden Meksika” Sergisi Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde
  • 02-06-2022
    0
    727
    0
    2. Türkiye Caz Konferansı “Fırsatlar” Temasıyla Düzenlenecek
    2. Türkiye Caz Konferansı “Fırsatlar” Temasıyla Düzenlenecek
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage