28 ŞUBAT, PAZAR, 2021

“Ak-sayanlar” Serisi x-ist’te Sergi Oluyor

Güncel sanat dergisi Art Unlimited tarafından hayata geçirilen “Ak-sayanlar” başlıklı seri, x-ist iş birliğiyle matbu dergi ortamından sergi mekânına taşınacak. 15 ismin ikili birlikteliğinden doğan 8 üretimden oluşan “Ak-sayanlar” başlıklı karma sergi 11 Mart tarihinden itibaren x-ist’te sanatseverlerle buluşacak.

Merve Akar Akgün ve Çınar Eslek tarafından hazırlanan “Ak-sayanlar” serisinin x-ist’e taşınan formatında Ece Eldek ile Emin Alper, Ferhat Özgür ile Süreyyya Evren, Kemal Özen ile Şebnem İşigüzel, Kirkor Sahakoğlu ile Tayfun Pirselimoğlu, Murat Palta ile Gülfem Pamuk, Neriman Polat ile Sema Kaygusuz, Pınar Öğrenci ile Fırat Demir eşleşiyor; Orhan Cem Çetin ise kendi içinde ürettiği edebiyatçı partneriyle yer alıyor.

Art Unlimited tarafından 2017 yılından beri düzenli olarak yayımlanan “Ak-sayanlar” farklı alanlarda üretimlerini sürdürenlerin ortak çalışmalarıyla filizlenen yeni birliktelikleri ve çalışma pratiklerini görünür kılmayı amaçlıyor. Dergi mecrasından çıkarak x-ist’in galeri mekânına taşınarak bir sergi haline gelen “Ak-sayanlar” serisi için bir araya gelen yazarlar, yönetmenler, şairler ve sanatçılar dergi sayfalarında geliştirdikleri diyalogları sergi hazırlığı sürecinde yeni sorular, formlar ve kavramlar ile mekâna göre yeniden biçimlendiriyor. Sergi mekanına yayılan sekiz farklı karşılaşma kimi zaman ortak, kimi zaman da dergide yer alan diyaloğun çağrıştırdığı ayrı ayrı üretimlere evriliyor. Katılımcıların bireysel tecrübeleri, ortaklıkları ve diyaloglar arası ilişkiler sergide farklı kesişmelere olanak sağlıyor.

“Ak-sayanlar” başlıklı sergi 11 Mart – 17 Nisan tarihleri arasında x-ist’te ziyaret edilebilecek. Ayrıca sergi kapsamında gerçekleştirilecek söyleşiler, gösterimler ve performanslardan oluşan etkinlik programı çevrim içi olarak x-ist ve Unlimited Publication’s sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilir.

0
2588
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage