16 AĞUSTOS, PAZAR, 2020

8. Engelsiz Filmler Festivali Bu Yıl Çevrim İçi

8. Engelsiz Filmler Festivali, bu yıl pandemi nedeniyle çevrim içi olarak 12 ile 18 Ekim 2020 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Bu yılki ana teması “Normali Ararken” olan festival, pandeminin hayatımız üzerindeki etkilerinin izini sürecek.

Eski dünyada “normal”in ne anlama geldiğini ve bu normalin günlük hayatımızda nasıl yorumlandığına odaklanan festival, oldukça önemli bir sorunun cevabını aramayı umuyor: “Bedenle, benlikle, yaşanılan şehirlerle, içinde bulunulan mekanlarla, bir arada yaşanılan hayvanlarla kurulan ilişkilerde ‘normal’ neyi ifade ediyordu?” Pandemi sonrası hayatımızda nelerin değişebileceği düşüncesinin izinden giden festival, bu bağlamda hazırlanan özel seçkilerle sinemaseverlerin karşısına çıkmayı planlıyor.

​Bu yıl yine çeşitli başlıklar altında hazırlanan özel film seçkilerini sanatseverlerle buluşturacak 8. Engelsiz Filmler Festivali, izleyiciler için birbirinden özel yapımlar vadediyor. Bu kapsamda Türk sinemasının son dönemde öne çıkan yapımları içeren Engelsiz Yarışma, dünya sinemasından ödüllü filmlerin yer aldığı Dünyadan, animasyon filmlerden oluşan ve yeni nesil sinemacılara esin kaynağı olmayı amaçlayan Çocuklar İçin, Türkiye sinemasının nitelikli kısa filmlerinden derlenen Uzun Lafın Kısası film seçkileri izleyicilerin beğenisine sunulacak.


Tüm gösterim ve etkinliklerin ücretsiz olarak gerçekleştirileceği 8. Engelsiz Filmler Festivali için daha fazla bilgiye ve gösterim programına buradan ulaşabilirsiniz.

0
1909
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage