07 EYLÜL, PAZARTESİ, 2020

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali Uzun Metraj Film Yarışması Filmleri Açıklandı

Bu yıl 3 Ekim 2020’de başlayacak 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak filmler belli oldu. Festival tarafından yapılan açıklamaya göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığını yürüttüğü festivale bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında 47 filmin başvurduğu belirtildi.

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl getirilen "Türkiye'de ilk gösterim" koşulu ile festival bünyesinde gösterilecek tüm filmleri ilk kez Antalya'da izleyicilerle buluşturacak. Festival danışmanı, akademisyen ve sinema yazarı Ahmet Gürata ile sinema yazarları Sevin Okyay ve Mehmet Açar'dan oluşan seçici kurulun değerlendirmeleri sonucunda belirlenen ve uzun metraj film ödülü için yarışacak 12 film, izleyicilere birbirlerinden farklı yeni hikâyeler vadederken aynı zamanda sinemaseverlere doyumsuz bir görsel şölen de sunacak. Bu kapsamda bu yıl Altın Portakal ödülünü kazanmak için Fikret Reyhan'ın Çatlak, Tankut Kılınç'ın Dersaadet Apartmanı, Nesimi Yetik'in Dirlik Düzenlik, Derviş Zaim'in Flaşbellek, Orçun Benli'nin Gelincik, Erdem Tepegöz'ün Gölgeler İçinde, Azra Deniz Okyay'ın Hayaletler, Tunç Şahin'in İnsanlar İkiye Ayrılır, Atalay Taşdiken'in Kar Kırmızı, Barış Gördağ ve Yasin Çetin'in Koku, Ferit Karol'un Kumbara ve Reis Çelik'in Ölü Ekmeği adlı filmleri yarışacak.

Sunduğu maddi olanaklarla da projelere ciddi bir destek sunan 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu doğrultuda En İyi Film Ödülü'nü kazanan filme 300 bin TL, Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü ve Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü de dahil olmak üzere toplam 16 kategoride sunulacak diğer filmlere ise 100 bin TL’lik bir yardımda bulunacak. Sinema sektöründeki kadın emeğinin görünürlüğüne dikkat çekmek için geçen yıl ilk kez verilen 50 bin TL değerindeki Cahide Sonku Ödülü de bu yıl fark yaratacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü'nü Film Yönetmenleri Derneği jürisi  SİYAD En İyi Film Ödülü'nü kazananı ise Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi belirleyecek.

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali ödülleri 10 Ekim 2020 akşamı düzenlenecek Kapanış ve Ödül Töreni'nde sahiplerini bulacak.

​Festival ve filmler hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
2783
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage