20 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2022

50. İstanbul Müzik Festivali, Tan Dun'u Ağırlayacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Borusan Holding sponsorluğunda, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 50. İstanbul Müzik Festivali, 22 Haziran akşamı Oscar ve Grammy ödüllü, dünyaca ünlü şef ve besteci Tan Dun’u müzikseverlerle buluşturacak.

Konser akşamında iki ayrı prömiyer gerçekleşecek. İstanbul Müzik Festivali ve Borusan Sanat'ın ortak siparişi olan ve geçtiğimiz yıl kemancı Daniel Hope, piyanist Alexey Botvinov ve New Century Oda Orkestrası tarafından dünya prömiyeri yapılan İkili Konçerto’su, aynı solistlerle bu kez Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) eşliğinde Türkiye’de ilk kez seslendirilecek. Konserde Tan Dun’un İkili Konçerto’sunun yanı sıra Passacaglia: Secret of Wind and Birds isimli eserinin de Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek. Orkestranın kuş, rüzgâr ve okyanus seslerini taklit ederek dijital bir orman hissi uyandıracağı bu esere Tan Dun, orkestra üyeleri ve hatta seyirciler cep telefonlarından kuş sesleri çalarak katkı sağlayacak.

Dünya müzik sahnesinde şimdiden kalıcı bir iz bırakan Tan Dun bu konserde, yıldız solistlerini ağırladıkları konserleri, gerçekleştirdiği kayıtlar, Hong Kong’dan Paris’e Théâtre des Champs Elysées’ye uzanan yurt dışı turneleriyle adından gururla bahsettiren Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı yönetecek. Konserin solistleri ise dünyaca ünlü orkestralar ve şeflerle konser veren kemancı Daniel Hope ile Ukrayna’nın en sevilen piyanistlerinden Alexey Botvinov olacak.

“BİFO ile Bir Prömiyer: Tan Dun” başlıklı konser, Borusan Holding’in gösteri sponsorluğunda 22 Haziran Çarşamba akşamı 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Konser programına dair ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilir; konserin biletlerini ise Passo ile İKSV ana gişeden edinebilirsiniz.

0
1090
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage