03 TEMMUZ, CUMA, 2020

39. İstanbul Film Festivali’nin Tarihleri Belli Oldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin yeni tarihleri belli oldu. Salgın nedeniyle ertelenen Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nın 17-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Gösterimleri, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) iş birliğiyle 17 ile 28 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacak yarışmalarda 11 uzun metrajlı ve 12 kısa film yer alacak. Filmler her akşam saat 21:00’de SSM’de kurulacak açık hava sinemasında gerçekleştirilecek.

Festivalin Türkiye Sineması bölümü bu yıl 31. kez Anadolu Efes’in katkılarıyla düzenlenecek ve birçok yerli yapım ilk kez dünya prömiyerini yapacak.

39. İstanbul Film Festivali’nin diğer gösterimleri ise 9 ile 20 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Filmekimi ile birlikte gerçekleştirilecek diğer gösterimler için resmi açıklama daha sonra yapılacak.

​İFF Ulusal Yarışma Jürisi bu yıl yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun başkanlığında bir araya geliyor. Ulusal Yarışma Jürisi’nin diğer üyeleri arasında ise yapımcı Sevil Demirci, oyuncu Berk Hakman, görüntü yönetmeni Deniz Eyüboğlu Aydın ve yazar Hakan Bıçakçı yer alıyor.

Ulusal Yarışma bölümünde yer alan filmler:

Bina / Orçun Behram  

Plaza / Anıl Gelberi

Nasipse Adayız / Ercan Kesal

Körleşme / Hacı Orman

Ceviz Ağacı / Faysal Soysal

Aşk, Büyü vs. / Ümit Ünal

Topal Şükran’ın Maceraları / Onur Ünlü

Uzak Ülke / Erkan Yazıcı

Şair / Mehmet Emin Yıldırım

Bilmemek / Leyla Yılmaz

Soluk / Özkan Yılmaz

0
1427
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage