15 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2021

31. Akbank Caz Festivali Başlıyor

31 yıldır şehir ve caz kültürünü bir araya getiren Akbank Caz Festivali, bu yıl 1 - 10 Ekim tarihleri arasında Türk Caz sahnesinden 100’ün üzerinde sanatçının performansını 10 farklı mekânda müzikseverlerle buluşturacak.

Pozitif iş birliğiyle düzenlenen Akbank Caz Festivali, 31. yılını caz müziği ile farklı müzik türlerinin bir araya geldiği bir seçki kutluyor. Festivalin yıllar içinde genişleyen müzikal yelpazesi kapsamında bu yılki programında klasik ve modern cazın yanı sıra elektronik müzik ve dünya müziğinden farklı projeler de yer alıyor. Festival 1 Ekim’de Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde Elif Çağlar’ın caz ile başka türleri harmanlayan şarkıları ve funk, caz, dünya müziğini repertuvarında birleştiren Defjen Daf Ensemble’ın dokunuşuyla başlayacak. Babylon, Zorlu PSM, The Badau, Nardis Jazz Club, Bova’ya bu yıl Galataport İstanbul Paket Postanesi ve festivale yeni eklenen açık hava sahneleriyle Müze Gazhane, Swissotel Sultan Park eşlik ediyor. Festivalin dinamik sahnesine callinghouse ev sahipliği yaparken Cazlı Brunch, Bizim Tepe’de Flapper Swing Band performansıyla gerçekleşecek. 31. Akbank Caz Festivali’nin programına buradan, konserlerin biletlerine ise Biletix’ten ulaşabilirsiniz.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil festival ile ilgili şunları söyledi: “Caz doğaçlamanın hâkim olduğu bir müzik türü. Doğaçlama da kalıplara sığmama, özgürlük, spontane olma, hızla harekete geçme imkânı tanıyor. 2020’nin mart ayından beri ise hepimiz bunun tam tersi bir hayat yaşadık. Evlerimizden çıkmadık, istediğimizi yapamadık. İşte bu dönemde de ‘Evin Caz Hali’ konserleri ve 30. Yıl albümümüz ‘Dün, Bugün, Yarın’ yeni bir soluk getirdi.

​Yavaş yavaş geride bıraktığımız bu zorlu süreçte sanatçılarımız da olumsuz etkilendi. Onlara bu dönemde destek olmaya çalıştığımız gibi festivalimiz kapsamında da özellikle yerli sanatçılarımızı merkeze aldık. 100’ün üzerinde yerli sanatçımız festivalimizde sanatseverlerle birlikte olacak. Festivalimizde genç müzisyen ve sanatçılarımızın yer almasından dolayı da ayrıca çok mutluyuz. Bu etkinlikleri, onları usta isimlerle bir araya getirme konusunda da bir fırsat olarak görüyoruz. Artık uluslararası bir etkinlik hâline gelen festivalimizin bütün sanatseverlere bir nefes olacağına inanıyorum.”

0
2100
0
  • 15-09-2021
    0
    750
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 15-09-2021
    0
    881
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 15-09-2021
    0
    923
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage