13 NİSAN, CUMARTESİ, 2019

26. İstanbul Caz Festivali’nin Biletleri Satışa Çıktı

Bu yıl 26’ncı kez cazın önde gelen isimleri ile güncel müziğin yıldızlarını İstanbullularla buluşturacak İstanbul Caz Festivali’nin biletleri 13 Nisan Cumartesi günü (bugün) satışa çıktı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 22 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 26. İstanbul Caz Festivali, 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı, 27 farklı mekânda, 50’nin üzerinde konserde bir araya getiriyor.

Festival, çağdaş cazın efsane isimlerinden Kamasi Washington, ünlü basçı Michael League’in liderliğinde sofistike besteleri çığır açıcı bir emprovizasyon stiliyle birleştiren Snarky Puppy, virtüöz piyanist ve besteci Aydın Esen, müziğini caz, R&B ve hip-hop unsurları etrafında ören besteci ve vokal José James gibi birçok ismi dinleyicilerle buluşturacak. Programda Grammy ödüllü Jacob Collier, çağdaş cazın önde gelen piyanistlerinden Bill Charlap, caz piyanonun bir diğer yıldızı ve parlayan isimlerinden Shai Maestro, trompette öncü bir isim Paolo Fresu’nun Lars Danielsson ile ikili projesi Summerwind, caz, blues ve soul melodilerini ustalıkla bir araya getiren Mélanie de Biasio, genç neslin en yaratıcı caz müzisyenlerinden, yapımcı, besteci ve davulcu Makaya McCraven, reggae, soul, afro-beat ve latin ritimleriyle örülü, caz emprovizasyonları ile tanınan genç grup Nubiyan Twist, Azerbaycan folk müziğini cazla harmanlayarak modern bir dil yakalayan piyanist ve besteci Elchin Shirinov ve daha birçok isim bulunuyor.

​Festivale dokuz yıl aradan sonra Caz Vapuru geri dönüyor. Halıcıoğlu Parkı’nda düzenlenmesi planlanan Ah Şu Cazlar Blues’lar, Türkiye’den ve dünyadan geleneksel müzik ile doğaçlamayı harmanlayan başarılı gruplara sahne olacak. Bu yıl ilk defa gerçekleştirecek Vitrin Turu kapsamında Şişhane ve Beyoğlu’nda üç farklı mekânda, tek biletle birçok konser izleme fırsatı da sunuluyor. Programda No Land, Efe Demiral, Gülşah Erol Band, Duru And ve sürpriz isimler yer alıyor. Kadıköy yakasının sevilen mekânlarından All Saints Moda Kilisesi, Bant Mag. Havuz/BİNA, Kadıköy Sahne, Kadıköy Sineması, KargART, Mecra ve Moda Sahnesi’nde gerçekleştirilecek konserlerle Gece Gezmesi bu yıl da devam ediyor. İstanbul Caz Festivali’nin gelenekselleşen ücretsiz etkinliklerinden Parklarda Caz ve bu yıl üçüncü kez düzenlenecek çocuklara ve ailelerine yönelik Çocukça Bir Gün de cazı deniz ve yeşille buluşturan festival etkinliklerinden oluyor. 

0
1656
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage