09 EKİM, ÇARŞAMBA, 2019

2019 NDS Liseliler Edebiyat Ödülü, Kemal Varol’a

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi’nin edebiyata ve yazarlara olan bağlılığını vurgulamak, gençlere okuma ve kitap tutkusunu etkin bir şekilde aşılamak amacıyla başlattığı NDS Liseliler Edebiyat Ödülü’nün altıncısı Sahiden Hikâye adlı öykü kitabıyla yazar Kemal Varol’un oldu.

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi 2008 yılında Mezunlar Derneği aracılığıyla NDS Edebiyat Ödülü’nü oluşturdu. Ödül, dönüşümlü olarak bir yıl Türkçe yazılmış bir esere, bir sonraki yıl ise Fransızca yazılmış ve Türkçeye çevrilmiş bire esere verilmekte. 2013'te, Fransa'daki Liseliler Goncourt Ödülü benzeri bir NDS Liseliler Edebiyat Ödülü düzenlemeye karar verdi.

Bu ödül kapsamında her sene eylül ayında lisenin öğrencilerinden oluşan bir jüri kuruluyor. Sene boyunca jüri, aday kitapları okuyup değerlendiriyor ve yaz tatilinden önce ödül alacak olan kitabı seçiyor. Ödül Töreni de her sonbahar okulda düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl ödülü, yazar Eric-Emmanuel Schmitt’in Bayan Ming’in Hiç Olmayan On Çocuğu adlı romanı kazanmıştı.

​Ödül, Kemal Varol’a 18 Ekim’de Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi’nde düzenlenecek törende takdim edilecek. 

0
1187
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage