12 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2021

13. Teras Sergisi “Gelecek Zaman” Elgiz Müzesi’nde

Elgiz Müzesi’nin 2012 senesinden itibaren gerçekleştirdiği teras sergilerinin 13.’sü “Gelecek Zaman” başlığında 23 Ekim’e kadar sanatseverlerle buluşuyor.

Elgiz Müzesi’nin 20. yılında gerçekleştirdiği “Gelecek Zaman” başlıklı açık hava heykel sergisinde, genç sanatçılar farklı anlatımlar ve farklı materyaller ile müzenin heykel sergileri için kullanıma açılan terasında bir araya geliyor. 113 sanatçının 144 yapıtla başvurduğu sergiye Nilüfer Ergin, Haşim Nur Gürel, Seyhun Topuz, Rahmi Aksungur ve Can Elgiz’den oluşan danışma kurulu tarafından 48 heykel seçildi.

Nilüfer Ergin’in sergi metninde belirttiği gibi bu yılın kavramsal çerçevesi “Gelecek Zaman” bir anlamıyla Teras fikrinin içinde gizli olarak hep beklemişti. Sergide sanatçının yenilikçi ve dönüştürücü bakış açısının, özgür olma isteğinin, değiştirici gücünün yarına, geleceğe dair öngörüleri bir araya geliyor. Sanatçının, yaşamı dönüştürme, geçmişi ve şimdiyi eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme çabası, sanatı hep devinim içinde tuttu. Sanatın izleyiciyle kurduğu ilişkiyi de derinden etkileyen bu durum, sanatın hayal kurduran ve geleceği tasavvur etmeye yönelten ekseni, insana düşünme dünyasının kapılarını aralıyor. Gelecek zamana umutla bakabilmemiz için sanatçıların dönüştürücü bakış açısına, hayal gücüne yeniden ihtiyacımız var. “Gelecek Zaman” sergisi de Teras’dan geleceğe bakıyor.

​“Gelecek Zaman” başlıklı sergiyi pandemi kurallarına uygun bir şekilde ve açık havada 23 Ekim’e kadar Elgiz Müzesi’nde görebilirsiniz. 

0
3688
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage