NELER OLUYOR
  • 11-12-2023

    Bristol merkezli İngiliz post-punk grubu IDLES, 16 Şubat 2024’te Türkiye’de GRGDN Müzik temsilciliğindeki Partisan Records etiketiyle yayımlanacak TANGK isimli yeni albümünden yeni teklisi “Grace”i yayımladı.

    IDLES’ın yeni teklisi “Grace”in yapımcılığını albümün tamamında olduğu gibi Nigel Godrich, Kenny Beats ve gruptan Mark Bowen üstleniyor. Şarkıda Joe Talbot’dan “Tanrı yok, Kral yok, Aslolan aşk / No god, no king, I said love is the thing” sözleriyle, IDLES’ın nihilizimle yeşillenen yeni aşk manifestosunu tartışmasız bugüne kadarki en duygusal ama yine de biraz asi vokali dinleyicilerle buluşuyor.

    Joe Talbot, parçanın doğuşunu şu sözlerle anlatıyor: “Bu şarkı hiçbir yerden ve her şeyden geliyor. Bu bir nefesti ve yapılması gerek bir çağrıydı… Sözler veya şarkılar Nigel ile beraber geçirdiğimiz zamanlarda ortaya çıktı ve buna gerçekten ihtiyacım vardı. Her şey aşk...”

    IDLES’ın yeni teklisi “Grace”i buradan dinleyebilir, TANGK’in ön siparişini buradan verebilirsiniz.

    TANGK Şarkı Listesi:
    1. “IDEA 01”
    2. “Gift Horse”
    3. “POP POP POP”
    4. “Roy”
    5. “A Gospel”
    6. “Dancer”
    7. “Grace”
    8. “Hall & Oates”
    9. “Jungle”
    10. “Gratitude”
    11. “Monolith”

    Fotoğraf: Daniel Topete

    0
    0
    5333
  • 07-12-2023

    Pantone, 2024 için seçtiği rengi PANTONE 13-1023 Peach Fuzz olarak açıkladı. Her şeyi kapsayan ruhu, zihni, bedeni ve kalbi zenginleştiren kadifemsi yumuşak bir şeftali tonu olan PANTONE 13-1023 Peach Fuzz.

    Başkalarıyla birlikte olma arzumuzu ve bunun yarattığı duyguları vurgulayan sıcak ve rahat bir renk olan PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, yumuşaklığa yeni bir yaklaşım sunuyor. Zarif bir şekilde şehvetli olan PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, hassasiyet hissi veren ve şefkat, paylaşım, topluluk ve iş birliği mesajını ileten içten bir şeftali rengi. “İyi tadı” çağrıştıran PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, tat alma, görme, dokunma ve koku alma duyularımız arasında simbiyotik bir ilişki yaratan duyulara bir hediye olarak nitelendirilebilir.

    ​PANTONE 13-1023 Peach Fuzz hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    0
    0
    4970
  • 27-11-2023

    İngilizce yazılmış ve Britanya ya da İrlanda’da yayımlanmış kurgu eserlere verilen Booker Ödülü (The Booker Prize)’nün bu yılki kazananı Prophet Song kitabıyla Paul Lynch oldu.

    24 Ağustos 2023 yılında Oneworld tarafından yayımlanan Lynch’in beşinci romanı Prophet Song, zalim bir hükümetin pençesindeki İrlanda'yı incelikli ve dehşet verici bir şekilde anlatmayı başarıyor. Prophet Song, giderek otoriter yönetime doğru kayan distopik İrlanda'da bir kadının ailesini kurtarma çabalarını konu alıyor.

    Jüri başkanı Esi Edugyan’ın romana dair açıklamasında şu sözler yer aldı: “Romanın en başından itibaren Lynch'in güçlü bir şekilde inşa ettiği dünyasının klostrofobisine kapıldığımız ve bu korkunun peşimizi bırakmadığını, o huzursuzluğu hissettik. Lynch, tanık olunması hayret verici bir dil becerisi sergiliyor. Bir şair gibi içgüdüsel okuma deneyimi yaratmak için tekrarları ve yinelenen motifleri kullanıyor. Bu, dokunaklı hikâye anlatımının, kuvvetli ve cesur oluşunun başarısıdır. Prophet Song, içinde bulunduğumuz zamanın sosyal ve politik kaygılarını büyük bir canlılıkla yansıtıyor. Okurlar bu romanın etkilerini kolay kolay unutamayacaklar.”

    Kaynak: The Booker Prize

    0
    0
    5016
  • 26-11-2023

    Norveçli sanatçı Marie Sahba, “One Last Time” isimli yeni teklisini müzikseverlerle buluşturdu.

    Ekim ayında yayımladığı “Give Me A Sign” şarkısıyla Norveç’in önemli gazetelerinden olan Dagsavisen’den 6 üzerinden 5 yıldız alan Marie Sahba, yaklaşan albümünün habercisi niteliğindeki “One Last Time” ile ölüm sonrası yaşamın olup olmadığını sorguluyor.

    Marie Sahba, 2019’da “Take Me Back” isimli ilk teklisiyle H&M’in uluslararası çalma listelerine, Netflix dizisi Witch Hunt ve İsveç dizisi Udda Veckor ile ismini duyurdu. 2022’de “AZERI BABY” isimli ikinci EP’sini yayımlayan Sahba’nın “Fall Apart” ve “Never Got To Know You” teklileri Norveç’te radyo ve New Music Friday’de dolaşıma girdi. Bu yılın başlarında İstanbul ve Ankara’da konser veren Marie Sahba, Billion Years x Milyard Il albümünü yayımlamaya hazırlanıyor.

    Hüzünlü, geleneksel çalgılar, güzel melodiler ve atmosferik synth’lerle dans edilebilir bir kulüp manzarasına sıkıca kök salmış bir müzik evreni yaratan Marie Sahba hem İngilizce hem de Kuzey İran’da konuşulan Azerice’de kişisel sözler, köklerini, kaybını ve hayatın iniş çıkışlarını anlatıyor. Sanatçı şu ana kadar yaklaşan ilk albümünden “Over & Over”, “Give Me A Sign” ve son olarak “One Last Time” şarkılarını dinleyicilerle buluşturdu.

    Marie Sahba “One Last Time” şarkısı hakkında şunları söylüyor: “Babam vefat ettiğinde, ölüm sonrası bir şeylerin olduğuna olan inancımı da kaybettim. Bu, hayata olan güvenimi kaybetmemle oldu. Her zaman her şeyin bir nedeni olduğuna inanmıştım, ama onun bu kadar genç yaşta ölmesi o kadar anlamsızdı ki, hiçbir şey artık mantıklı gelmiyordu. Ayrıca, onu bir daha asla göremeyeceğim, bu sonsuzluk için bitti diye çok korktum. Yavaş yavaş, inanç geri döndü, ben de merak ediyorum: Gözlerimizi son kez kapattığımızda gerçekte ne oluyor? Ölüm sonrası yaşam var mı? Yıldızlar ve gezegenlerle mi dolanıyoruz, toprakta mı çürüyoruz, yoksa sevdiklerimizle öteki tarafta mı buluşuyoruz?”

    ​Marie Sahba’nın “One Last Time” isimli yeni teklisini buradan dinleyebilirsiniz.

    0
    0
    2194
  • 21-11-2023

    İkonik grup Gossip, on yılı aşkın bir aradan sonra “Crazy Again” isimli yeni teklisini yayımladı.

    “Crazy Again”, grubunun 22 Mart 2024’te yayımlanacak, prodüktörlüğünü Rick Rubin’in üstlendiği yeni albümü Real Power’ın ilk parçası. Birçok altın ve multi-platin satış rekorunun sahibi olan ve dünya çapında 10 milyondan fazla albüm satan Gossip, 21. yüzyılın başlarının en heyecan verici gruplarından biri olmakla birlikte en çok “Heavy Cross” şarkısı tanınıyor.

    ​Gossip’in “Crazy Again” isimli yeni teklisini buradan dinleyebilirsiniz.

    0
    0
    1848
  • 21-11-2023

    İngiliz grafiti sanatçısı Banksy, 2003’te yapılan ve yeni ortaya çıkarılan bir röportajında gerçek adının “Robbie” olduğu açıklamış.

    Yirmi yıl önce radyoda kaydedilen ancak yayımlanmayan röportaj, BBC Radio 4’un The Banksy Story programı için yayımlanan özel bölüm kapsamında ilk kez paylaşıldı. Yıllardır adı bilinmeyen Bristol’lü ünlü sanatçı, 2003 yılında “Turf War” sergisi için hazırlanırken, Radio 4’un programı için eski BBC sanat muhabiri Nigel Wrench ile konuştu. Adı ilk kez The Independent’ın bir raporunda yer alan Banksy’nin, bu röportaj ile adını ilk kez doğruladığı ortaya çıktı.

    Nigel Wrench, The Independent’ın bu ismi zaten kullandığını öne sürerek röportajda Banksy’nin gerçek ismini kullanıp kullanamayacağını soruyor ve sanatçıdan isminin “Robert Banks” olup olmadığını doğrulamasını istiyor. Banksy de “Robbie” diyerek doğruluyor.

    Röportajın başka bir yerinde Banksy grafitinin vandallık olup olmadığı üzerine de konuşuyor: “Eğer düzgün yapılırsa yasa dışıdır! Ama işim hakkında çoğu insandan olumlu tepkiler aldım. Biliyor musun, geçmişte polislerin bile bu konudan hoşlandıklarını söylediğini gördüm, ama... dışarı çıkıp boyamanın benim hakkım olduğunu düşünüyorum.”

    “Ayrıca, eğer beğenmiyorsa, bir başkasının da dışarı çıkıp üzerini boyamaya hakkı vardır, anlıyor musun? Bir kova beyaz boyayla eşyaların üzerini boyamak aslında çok uzun sürmüyor. Bence şehre büyük bir oyun alanı gibi davranırsan daha iyi olur. Ortalığı karıştıracak bir şeyler var, biliyorsun değil mi?”

    Kaynak: NME

    Künye:
    ​1. Valentine's Day Mascara © Banksy 2023

    0
    0
    1377
  • 20-11-2023

    Fransız grup Nouvelle Vague, “Only You” parçası ile 16 Şubat 2024’te yayımlanması planlanan Should I Stay Or Should I Go? adlı yeni albümünü duyurdu.

    Nouvelle Vague, ilk albümünün çıkışının 20. yılında yeni albüm ile geri dönüyor. Grup, Yazoo’nun orijinal üyelerinden biri olan Mélanie Pain ile birlikte seslendirdiği “Only You” parçasının cover’ını yayımladı.

    Nouvelle Vague, 20. yıl dönümleri şerefine 2024 ve 2025’te büyük bir dünya turnesine çıkacak. Bu turneden İngiltere, İrlanda, Almanya, İspanya, Belçika ve Fransa için ilk tarihler şimdiden duyuruldu.

    ​Nouvelle Vague’un “Only You” parçasını buradan dinleyebilirsiniz.

    0
    0
    1208
  • 15-11-2023

    Belçikalı indie rock grubu Balthazar’ın solisti Maarten Devoldere’nin solo projesi Warhaus, yeni teklisi “Popcorn”u Türkiye’de GRGDN Müzik temsilciliğindeki Play It Again Sam etiketiyle yayımladı.

    Üçüncü albümü Ha Ha Heartbreak’ten bir yıl sonra yeni teklisiyle geri dönüş yapan Warhaus’a “Popcorn”da ilk iki albümü We Fucked A Flame Into Being (2016) ve Warhaus’ta (2017) da birlikte çalıştığı Belçikalı sanatçı Sylvie Kreusch eşlik ediyor. Şarkı, Warhaus’un Avrupa genelinde 50’den fazla konser verdiği yoğun bir turne dönemini takip ediyor.

    Warhaus yeni teklisi “Popcorn” hakkında şunları söyledi: “Muhteşem Sylvie Kreusch’un bir kez daha bana katılmak istemesi beni çok heyecanlandırdı. ‘Patlamış mısır yapıyorsanız kapağını kapatın’ sözleri, parçaların sanatçı tarafından herhangi bir açıklamaya ihtiyacı olmadığını söyleme şeklim. Sadece zevkinize göre tuz veya şeker ekleyin ve keyfini çıkarın! Sevgiler, Warhaus.”

    ​Warhaus’un yeni teklisi “Popcorn”u buradan dinleyebilir, klibini ise buradan izleyebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=3NNLYiw0YxM

    0
    0
    1407
  • 14-11-2023

    The Smile, yeni albümü Wall Of Eyes’ın albümle aynı ismi taşıyan ilk parçasını Paul Thomas Anderson’ın yönettiği bir müzik videosuyla beraber yayımladı.

    Thom Yorke, Jonny Greenwood ve Tom Skinner’dan oluşan İngiliz rock grubu The Smile’ın yeni albümü Wall Of Eyes, 26 Ocak’ta Türkiye’de GRGDN Müzik temsilciliğindeki XL Recordings etiketiyle yayımlanacak. Oxford ve Abbey Road Studios arasında kaydedilen yeni albümün prodüksiyonu ve miksajı Sam Petts-Davies imzası taşırken, London Contemporary Orchestra’nın yaylı aranjmanları parçaya eşlik ediyor. Albümü buradan ön sipariş verebilirsiniz.

    The Smile’ın yeni albümü Wall Of Eyes, grubun 2022’deki ilk LP’si A Light For Attracting Attention’ın devamı olma niteliği taşıyor. Grup, albüm ile birlikte Londra, Manchester ve Glasgow dahil olmak üzere Mart 2024’teki Avrupa turnesini de duyurdu.

    The Smile’ın yeni teklisi Wall Of Eyes’ı buradan dinleyebilir, Paul Thomas Anderson imzalı klibi ise buradan izleyebilirsiniz.

    The Smile - Mart 2024 Tur Tarihleri:
    Perşembe 7 Mart - Dublin - 3Arena
    Çarşamba 13 Mart - Kopenhag - K.B. Hallen
    Cuma 15 Mart - Brüksel - Forest National
    Cumartesi 16 Mart - Amsterdam - AFAS Live
    Pazartesi 18 Mart - Brighton - Brighton Centre
    Salı 19 Mart - Manchester - O2 Apollo
    Çarşamba 20 Mart - Glasgow - SEC Armadillo
    Cuma 22 Mart – Birmingham – O2 Academy
    Cumartesi 23 Mart - Londra - Alexandra Palace

    Wall Of Eyes Şarkı Listesi:
    1. “Wall Of Eyes”
    2. “Teleharmonic”
    3. “Read The Room”
    4. “Under Our Pillows”
    5. “Friend Of A Friend”
    6. “I Quit”
    7. “Bending Hectic”
    8. “You Know Me!”

    Fotoğraf: Frank LeBon

    https://www.youtube.com/watch?v=IsqqjOxEuAg

    0
    0
    1245
  • 13-11-2023

    Belçikalı prodüktör ve dj Lost Frequencies, 11 şarkıdan oluşan üçüncü stüdyo albümü All Stand Together’ı müzikseverlerle buluşturdu.

    Lost Frequencies Live turnesiyle arenalarda kapalı gişe sahne alan Lost Frequencies, Tomorrowland, Lollapalooza ve Creamfields gibi büyük festivallerde performans sergiledi. “En İyi Uluslararası Şarkı” dalında Brit Ödülü adaylığı kazanan sanatçı, yeni albümü All Stand Together ile dinleyiciyi elektronik ve pop neşesiyle dolu bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

    Canlandırıcı house ve tropikal tınılardan folk, akustik ve derin vokal performanslarına ve dans pistine hazır marşlara uzanan All Stand Together albümünde, Calum Scott ile uluslararası hit olan “Where Are You Now”, yakın zamanda solo olarak yayımladığı “The Feeling” ve Netsky, James Arthur, Tom Gregory ile iş birlikleri yer alıyor.

    Felix De Laet, sahne adıyla Lost Frequencies albüm hakkında şunları söyledi: “Kariyerimin son birkaç yılı şimdiye kadarki en tatmin edici yıllar oldu ve bunun adeta bir fotoğrafı olarak yeni albümüm All Stand Together’ı yayımlayacağım için çok heyecanlıyım. Bazı parçaları tanıyacaksınız ve umarım zaten onlara dans etmişsinizdir, diğerlerini ise hem sizin hem de benim için yeni bir dönem hâline getirmekten heyecan duyuyorum. Albüm boyunca sizi Lost Frequencies sound’unu oluşturan tüm sesler arasında bir yolculuğa çıkarmak istiyorum; hoparlörleri aydınlatan parçalardan pop, house, dans ve ötesinde daha duygusal single’lara kadar umarım sizler de All Stand Together’dan benim yaratırken aldığım kadar keyif alırsınız!”

    ​​Lost Frequencies’in yeni albümü All Stand Together’ı buradan dinleyebilirsiniz.

    0
    0
    1562
DAHA FAZLA
Advertisement
Geldanlage