NELER OLUYOR
  • 08-03-2016

    Irma Gruenholz, 3 boyutlu illüstrasyonlar üzerine çalışan bir İspanyol sanatçı. Masal diyarından gelmiş izlenimi veren karakterleriyle kilden el yapımı heykeller tasarlıyor. Ana malzeme olarak kil ve plastisin kullanan Gruenholz, aynı zamanda kağıt, metal, ahşap ve kumaş gibi materyallere de yer veriyor.

    Kendine has tarzıyla heykeller tasarlayan Irma, alışılmadık bir üretim sürecine sahip. Heykel, resim ve fotoğrafçılık alanında yaptığı bu üretim, onun deyimiyle 3 boyutlu illüstrasyon örneği. Çizgi filmden fırlamış sahnelere benzeyen bu çizimler heykel yapımları tamamlandıktan sonra ışıklandırılıyor.

    0
    0
    3796
  • 07-03-2016

    Brezilyalı sanatçı Henrique Oliveira, Paris de Tokyo'da yer alan Baitogogo isimli çalışmasında geniş köklü bir ağaç tasarladı. Kentsel tasarım, bitki, ve biyoloji konularına çalışmalarında rastlayabileceğimiz sanatçı bu kurulumunda ahşap malzemeden yararlandı. Büyük ölçekli çalışmaları bulunan Oliveira, mimari platformlarda organik dönüşümü anlatıyor.

    Üç aylık bir çalışma sonucu hazır hale gelen enstalasyon, devasa ağaç dalları ve köklerinden oluşuyor. Doğadaki bitkilerin ve ağaçların büyüme döngüsünden esinlenen sanatçı, sıra dışı enstelasyonlarıyla dikkat çekiyor. Ağaç kabukları ve mobilya bantlarıyla üretimlerini gerçekleştiren Olivera, genellikle büyük ölçekli çalışıyor.

    0
    0
    4860
  • 07-03-2016

    Courtney Mattison, bilim ve deniz biyolojisinden esinlenerek büyük ölçekli seramik heykeller oluşturuyor. Karmaşık ve ince detaylı heykeller doğanın eşsiz güzelliğinin bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Ekosistem, mercanlar, doğanın kırılgan  görünümü sanatçının sıklıkla kullandığı temalardan.

    Mattison, enstalasyonlarında insanoğlunun doğayı kirletişine dikkat çekmek istiyor. Denizin derinliklerindeki güzellikleri heykellerine taşıyan sanatçı, son sergisiyle 17 Nisan’a dek Virginia Museum of Contemporary Art’da yer alacak.

    0
    0
    5314
  • 07-03-2016

    Çinli sanatçı Zhang Linhai, resimlerinde gerçeküstü bir dil kullanıyor. Yarattığı karakterleri ürküten sanatçının eserlerinin belli bir çizgisi var. Genellikle kel bir çocuk gözlemlediğimiz çalışmalarında öne çıkan dugular, kötümserlik, mutsuzluk ve karamsarlık.

    İşlerinde geçmişin izlerine rastladığımız Linhai'nin çarpıcı karekterleri arasında en dikkat çekeni boşlukta uçan insan figürü. Birkaç işinde karşımıza çıkan bu figür sanatçının imzası haline gelmiş. Ahşap oymacılığı yaparken ressamlığa başlayan Linhani'nin çalışmalarının tedirgin edici bir yanı olduğu söylenebilir.

    0
    0
    2483
  • 04-03-2016

    Victor Solomon, klasik basketbol potalarını tahmin edemeyeceğiniz estetiklikte bir değişime uğratıyor. Solomon'un vitray desenleriyle süslediği potalar, sanatçının New York'taki ilk solo sergisinde Joseph Gross Gallery'de yer alıyor.

    İroni öğeleri barındıran ve titiz bir işçilikle tasarlanmış potalar, spora alışık olmadığımız lüks bir pencereden bakmamızı sağlıyor. Her parça üzerinde 100 saat harcayan sanatçı eserlerini basketbol tutkunlarından yola çıkarak hazırladığını söyüyor. "Literally Balling" isimli seri, 19 Mart'a dek Joseph Gross Gallery'de gezilebilecek.

    0
    0
    1981
  • 04-03-2016

    Bratislavalı fotoğrafçı Michal Pudelka, Valentino, H&M, Vogue İtalya, Vogue Japonya ve Numero gibi birçok farklı marka ve yayında fotoğraflarını gördüğümüz bir isim. Paris'te moda tasarımı okuduktan sonra fotoğrafçılığa yönelen Pudelka, gerçeküstü bir dile sahip. Moda eğitimi aldığı sırada bir kamera edinerek arkadaşlarının fotoğraflarını çekmeye başlayan sanatçı, zaman içinde moda fotoğrafları çekmeye başlamış.

    Şu sıralar Londra'da yaşayan ve çalışan fotoğrafçı, analog makine kullanmayı tercih edenlerden. Hatta fotoğraflarındaki manipülasyonları da alışılmış tarzda photosop tekniğiyle değil analog kolajlarla yapmayı tercih ediyor. Bildiğimiz moda fotoğraflarından uzak bir yaklaşıma sahip kareler sert, agresif, iddialı ve seksi duruşlarıyla dikkat çekiyor.

    0
    0
    3569
  • 03-03-2016

    Iain MacArthur ilgi çekici illüstrasyonlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Londralı sanatçı, desen ve portreleri birleştirerek mistik çizimler ortaya çıkarıyor. İkonik karakterleri sık sık illüstrasyonlarına taşıyan MacArthur, renkli çizgileriyle fark yaratıyor.

    David Bowie illüstrasyonuyla WeTransfer'in arka yüzünde yer alan illüstratör, çizgi roman ve karikatür vasıtasıyla sanatla tanıştığını söylüyor. Garip fantezileri çizimlerine yansıtmayı sevdiğini ve anime karakterlerden hoşlandığını belirten sanatçı, Alphonse Mucha, Gustav Klimt, Lucian Freud, Jenny Saville, James Jean, David Choong Lee, Sergio Toppi ve Ashley Wood gibi sanatçılardan etkilendiğini söylüyor.

    0
    0
    2424
  • 03-03-2016

    1984 Boston doğumlu olan Luke O'Sullivan, kurgu çizimler ve heykeller üzerine çalışıyor. Distopyadan esinlenen sanatçı, mimari heykeller oluşturmak için ahşap ve metal kullanıyor. Bilim kurgudan beslendiğini söyleyen O'Sullivan, alışılmamış mimari formlar oluşturuyor.

    Masallardan esinlenen heykeller, aynı zamanda şaşırtıcı bir gerçekliğe de sahip. Birçok solo ve karma sergiye katılan O'Sullivan, son olarak “Growth/Decay” sergisiyle Paradigm Gallery ve Antler Gallery'de yer aldı.

    0
    0
    2546
  • 03-03-2016

    MoMA, 26 Mart itibariyle Fransız ressam ve heykeltıraş Edgar Degas’nın balerinleri canlandırdığı eserlerini ağırlayacak. “Edgar Degas: A Strange New Beauty” isimli sergi, sanatçının 120 eserini misafir edecek. Bu eserler arasında Degas’nın 1870’lerden ölümüne dek yaptığı balerin tabloları ve desenlerinden oluşan çalışmaları bulunacak.

    Edgar Degas, izlenimcilik akımının kurucularından biri kabul edilse de bu terimi reddedip gerçekçi olarak tanınmayı tercih ettiğini açıklamıştı. Dans temalı resimleriyle bilinirlik kazanan sanatçının bu çalışmaları, hareketin betimlemesindeki ustalığını da kanıtlar nitelikteydi.

    “Edgar Degas: A Strange New Beauty” kapsamında, sergide yer alan tabloların canlandırıldığı bir çekim yapıldı. NYC Dance Project tarafından gerçekleştirilen ve sanatçının tablolarının birebir canlandırıldığı çekim, Harpers Bazaar dergisinde yayımlandı.

    0
    0
    6251
  • 02-03-2016

    İnsan vücuduna farklı perspektiflerden bakmamızı sağlayan Duarte Vitoria, bakış açımızı zorluyor. Tuval üzerine yağlı boya çalışan sanatçı, üretimlerinde genellikle insan vücudunu konu alıyor. Sanatçının acı çeken ama aynı zamanda zevk duyan, birbirine dolanmış bedenleri oyun hamurundan yapılmış heykelleri andırıyor.

    Karmaşık işlerinde korku, heyecan, endişe, mutsuzluk duygularını paylaşan Vitoria, bildiğimiz hisleri insan bedeniyle ifade etmeyi başarıyor. 

    0
    0
    6800
DAHA FAZLA
Geldanlage