NELER OLUYOR
  • 19-10-2016

    Kütüphaneler artık kitaplara ev sahipliği yaptıkları kadar ücretsiz internet servisinden teknolojik araştırma olanaklarına kadar bir çok hizmet sağlayan sosyal merkezler haline geliyorlar. Bu dönüşümü iki dakikalık bir hızlandırılmış video ile gözler önüne seren New York Halk Kütüphanesi, aynı zamanda görkemli mimarisiyle de büyülüyor.

    2014 yılında Rose Main Reading Room adlı bölümündeki kitapları çatı ve tavanın restorasyon çalışmaları sebebiyle boşaltan kütüphane, Ekim ayının başında bu bölümde bulunan 52.000 adet kitabı tekrar raflarına yerleştirdi. Her bibliyofilin hayali olabilecek bu iş, geriye büyüleyici bir görsellik bırakıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=tkD9aNOn6v0

    0
    0
    3828
  • 19-10-2016

    ZZ Top gitaristi ve solisti Billy Gibbons’ın Havana Jazz Festvali kapsamında Küba’da verdiği konseri konu edinen bir belgesel geliyor. Yönetmenliğini turnede Gibbons’a eşlik eden BFGs grubu üyesi Martin Guigui’nin üstleneceği belgeselin galası 30 Kasım tarihinde Los Angeles’ta gerçekleştirilecek.

    Billy Gibbons and the BFGs Go To Cuba ismini taşıyacak belgesel, müzisyen ve ekibinin Küba’da geçirdiği beş güne odaklanıyor. Ekibin canlı performansının büyük kısmını içerecek olan belgeselin gala gösteriminin ardından DVD ve Blu-Ray formatlı kayıtları da yayımlanacak. 

    0
    0
    1662
  • 19-10-2016

    Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda dünyanın farklı yerlerinde bulunan Facebook ofislerinin iç dizaynlarını takipçileriyle paylaştı.

    Facebook’un ilk ofisinden beri yerel sanatçıları bu mekânlara davet eden Zuckerberg, sürekli değişen ve yaratıcılığı arttıran bir çalışma ortamı amacıyla sanatçılardan duvarlara müdahale etmelerini istiyor.

    Tasarım ve sanat üretimi için Facebook Analog Research Laboratory adında bir baskı stüdyosu ve atölyesine sahip şirket, ofis çalışanlarına kendi ofisleri için eserler yaratma fırsatı sunuyor. Araçlar analog olsa da dijital teknikleri reddetmeyen laboratuvar, ofisleri birer galeri haline getirip çalışanların aralarında kurdukları bağı arttırıyor.

    0
    0
    4078
  • 19-10-2016

    Bu senenin başında yaşamını yitiren müziğin ikon isimlerinden David Bowie’nin yaptığı son kayıtların önümüzdeki günlerde çıkacak olan Lazarus müzikaline ait toplama albümde yayımlanacağı duyurulmuştu. Albümde yer alan şarkılardan ikisi BBC Radyo’da gerçekleştirilen yayında paylaşıldı.

    Bowie’nin ölümünden önce kaydettiği When I Met You ve No Plan adlı iki şarkı yayının 46. ve 51. dakikalarında dinlenebilir. Ayrıca şarkılara dair edinilen bir diğer bilgi ise iki şarkının kayıt sürecinde sanatçının Blackstar albümündeki grubu ve prodüktörü Tony Visconti ile çalıştığı yönünde. 

    0
    0
    2260
  • 19-10-2016

    1958 doğumlu Kolombiyalı Sanatçı Doris Salcedo, Kolombiya başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde yaşanan toplumsal acı, travma ve kayıplara referansla hem kişisel hem de toplumsal yas ve bellek üzerine ürettiği eserleriyle tanınıyor. Zorla kaybettirme kavramı ve zorla kaybedilen insanların geride bıraktıkları dayanılmaz boşluğu sorgulayan işleri aslında Salcedo’nun kendi kişisel tarihi ile ilişkili.

    Enstalasyon çalışmalarında genellikle ahşap mobilya, giysi, mermer ve çim gibi farklı materyaller kullanan sanatçı, Tate Modern’in zemininde yarattığı ve Shibboleth adını verdiği çatlak enstalasyonu ile adından çokça söz ettirdi. 2003 yılında İstanbul Bienali için Karaköy’de iki binanın arasındaki boşluğa 1550 sandalye yerleştiren Salcedo, bu eseri ile savaş kavramının bir topografisini çıkardığını söylüyor.

    0
    0
    4394
  • 18-10-2016

    2016 Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı bu yıl 19-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Dünyanın en kapsamlı kitap fuarı olan Frankfurt Kitap Fuarı her yıl ortalama 250 bin kişiyi ağırlıyor.

    100 ülkeden 7300 yayıncıyı buluşturan fuarın bu yılki onur konuğu ise Kuzey Denizi kıyısında yer alan Flandre Bölgesi ve Hollanda. 300 binin üzerinde ziyaretçi ile 10 bin gazetecinin katılımının beklendiği fuarda Hollanda’dan 99 yazar da yer alacak.

    Hollanda Kralı Willem Alexander tarafından açılacak Frankfurt Kitap Fuarı’na Türkiye’den de bir çok yayınevi konuk oluyor.

    0
    0
    1802
  • 18-10-2016

    Kolorado doğumlu sanatçı Jacob Hashimoto binlerce ince kağıttan oluşan dev bir enstalasyon çalışmasına imza attı. Savaş sonrası soyut resim ve kutsal yapıların heybetli mimarisinden ilham aldığı çalışmasında sanatçı, resim ve kolaj tekniklerinin sınırlarını zorluyor.

    Sonsuz katmanlı karmaşık bir yapıya sahip enstalasyonu bulunduğu alanın tümünü kaplayacak şekilde tasarlayan Hashimoto’nun çalışması şimdiye kadar Venedik Fondazione Querini Stampalia’da, Chicago Rhona Hoffman Gallery’de ve MOCA Pacific Design Center’da sergilendi.

    0
    0
    5829
  • 18-10-2016

    Alman sinemacı Werner Herzog’un yeni belgeseli Into The Inferno’nun ilk görüntüleri yayımlandı. Şimdiye dek Encounters at the End of the World, Belles from the Deep gibi belgesellerin altında imzası bulunan Herzog, bu kez insan ve volkanik dağlar arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

    28 Ekim tarihinde Netflix’te yayımlanacak olan yeni belgeseli için yanardağ uzmanı Clive Oppenheimer ile Etiopya, Endonezya, Kuzey Kore gibi pek çok ülkeyi dolaşan Herzog, buralardaki volkanik dağların yaşayışlarını ve nasıl şekillendiğini inceledi. 

    https://www.youtube.com/watch?v=YoSmPkWmG4k

    0
    0
    1190
  • 18-10-2016

    Brooklyn menşei Daughter ikinci albümü Not to Disappear’ı bu senenin başında yayımlamıştı. Grup geçtiğimiz yaz Nicholas Vernhes ile kaydettiği The End isimli yeni parçasını spotify üzerinden paylaştı.

    İlk albümleri If You Leave’i 2013 senesinde yayımlayan grup art rock’tan ambient’e uzanan tarzıyla hızlıca dikkat çekmişti. Not to Disappear albümüyle alternatif popa yaklaşan grubun yeni parçası The End’de ise post rock ritimleri esintileri seziliyor. 

    0
    0
    1603
  • 18-10-2016

    2016 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan müzisyen ve söz yazarı Bob Dylan suskunluğunu koruyor. Ödülü veren The Swedish Academy, Dylan’nın kendileriyle hâlâ iletişime geçmediğini açıklarken, ödülden sonra iki kez konser vermesine rağmen sanatçı herhangi bir basın açıklaması yapmadı.

    Dylan, ödülü kazandığı günden beri 10 Aralık tarihinde gerçekleşecek ödül törenine katılacağını Akademi’ye bildirmedi, fakat sanatçının arkadaşlarından olumlu cevaplar alan The Swedish Academy bir sorun olduğunu düşünmediklerini duyurdu.

    0
    0
    3131
DAHA FAZLA
Geldanlage