NELER OLUYOR
  • 15-12-2016

    Martin Scorsese’nin 1980 yılında gösterime giren başrolünde Robert De Niro’nun yer aldığı Raging Bull (Kızgın Boğa) filminin devamı niteliğini taşıyan The Bronx Bull’dan yeni bir fragman yayımlandı.

    Boksör Jake Lamotta’nın yaşam öyküsünün anlatıldığı filmin Oscar ödüllerine katıldığı sene sekiz adaylıktan iki kategoride ödüle layık görülmüştü. Bu kült eserin devamı olan The Bronx Bull’un yönetmenliği Martin Guigui üstlenirken filmin senaristliğinde Rustam Branaman yer alıyor. Bu sefer De Niro yerine William Forstyhe’nin yer alacağı yapımın ilk filminin yakaladığı başarıyı sürdürebilmesi ise tartışma konusu.

    https://www.youtube.com/watch?v=dxmhfnd4fuQ

    0
    0
    1467
  • 15-12-2016

    LUMA Foundation desteğiyle uluslararası alanda üretim yapan 25-40 yaş arası sanatçıları desteklemek amacıyla dağıtılan Frieze Artist Awards için başvurular başladı.

    Bu yıl dördüncü kez düzenlenecek ödüllerin sonucunda seçilen eserler 5-8 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan Frieze London Sanat Fuarı’nda Raphael Gygax küratörlüğünde sergilenecek.

    Geçen yıl sanatçı Yuri Pattison’ın ağlar ve kontrol sistemlerine odaklandığı enstalasyonuyla aldığı ödüle bu yılki son başvuru tarihi ise 10 Şubat 2017. Önceki yılların kazananları ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız

    0
    0
    1699
  • 15-12-2016

    Cinsiyet ayrımcılığının ve trans bireylerin rencide edilmesinin önüne geçmek için Oxford Üniversitesi öğrencileri bundan sonra üçüncü tekil şahıs için kullanılan “he” ve “she” zamirleri yerine cinsiyet belirtmeyen, nötr bir zamir olan “ze” zamirini kullanacak.

    Öğrenci birliğinin yayımladığı broşürde trans bir birey için yanlış bir zamiri kasti biçimde kullanmak kusur olarak kabul ediliyor. Bu uygulama ile birlikte “ze” zamirinin sadece sosyal yaşamda değil, ders ve seminerlerde de kullanılmaya başlanması umuluyor.

    İnsan hakları savunucusu ve LGBTİ aktivisti Peter Tatchell “ Bu sorun politik olarak doğru veya birinin sansürlenmesiyle ilgili değil. Bu, cinsiyet kimliklerinin değiştirilmesi gerçeğini kabul etmek ve insanların kendilerini erkek veya kadın olarak tanımlama hakkına saygı duymakla ilgilidir.”açıklamasında bulundu.

    Tennessee Üniversitesi'nde de cinsiyetsiz zamirler “xe” ve “ze” yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmış hatta Yatılı Okullar Birliği, öğretmenler için bu konuda cinsiyetçi dilden kaçınmaları yönünde hazırlanan bir rehber vermişti.

    Oxford Öğrenci Birliği internet sitesinde yaptığı açıklamada cinsiyet belirtmeyen, nötr bir zamir olan "ze" zamiri kullanımı konusunda The Guardian ve The Huffington Post gibi yayınlarda yer alan haberi yalandı. Bu zamirin kullanımının yanlış ifadelere yol açabileceği konusunda uyarı yapan birlik onun yerine "they" gibi cinsiyet belirtmeyen bir zamirin kullanımını desteklediklerini açıkladı. 

    0
    0
    11359
  • 15-12-2016

    Çalışmalarını Los Angeles ve Londra arasında sürdüren fotoğraf sanatçısı Amanda Charchian, feminen bir duygusallıkla çektiği karelerle izleyicide samimi bir his yaratıyor. Kadın güzelliğini sürreal bir şekilde yansıtan sanatçı, serbest çalışmalarının yanı sıra New York Magazine, Vogue Italia, TIME ve The Huffington Post gibi yayınlar için ürettiği çalışmalarla tanınıyor.

    Los Angeles doğumlu olan sanatçının ailesi 1970'li yıllarda İran’dan Amerika’ya göç etmek zorunda kalıyor. 2010 yılında Otis College of Art and Design’dan mezun olan Charchian, eserlerinde mistik ve esrarengiz olaylardan, sürrealizmden, kadın bedeninden ve karanlık ile ışığın arasındaki kaçınılmaz ilişkiden ilham alıyor. 

    0
    0
    3945
  • 14-12-2016

    DC Comics’in kadın karakterlerini bir araya getiren Gotham City Sirens filminin yönetmenliğini Fury, Suicide Squad filmleriyle tanınan David Ayer üstleniyor.

    Hayranları tarafından hayal kırıklığı ile karşılanan çizgi roman uyarlaması Suicide Squad filminin ana karakterlerinden Hayler Quinn’i tekrar Margot Robbie’nin canlandıracağı projede DC evreninin Poison Ivy, Circe gibi kötü kadın karakterleri bir araya gelecek. Böylece Ghostbusters ile başlayan tamamen kadın baş rollerden oluşan kahraman filmlerine bir yenisi daha eklendi. Filmin vizyon tarihi ise henüz belli değil.

    0
    0
    2405
  • 14-12-2016

    Londra’da düzenlenen ve uluslararası çapta serbest çalışan fotoğraf sanatçısı ve kameramanların haber toplama işine yaptıkları katkıları ortaya koyma amacı taşıyan Rory Peck Ödülleri’nin bu yılki sahipleri açıklandı.

    1995’ten beri her yıl düzenlenen ve 1993 yılında Moskova’da öldürülen kameraman Rory Peck’in adıyla verilen ödüllere bu yıl mülteci hikayeleri damgasını vurdu.

    Ödüller:

    Yunan fotoğrafçı Will Vassilopoulos, ülkesindeki mülteci hikayesini yansıttığı fotoğrafıyla Haber Ödülünü kazandı.

    İtalyan sanatçı Marco Salustro, Libya'daki göçmen ticaretiyle ilgili filmiyle Film Ödülünü aldı.

    Alman serbest kameraman Marcel Mettelsiefen, Suriyeli bir ailenin sürgün yolculuğuyla ilgili belgeseliyle Sony Impact ödülünü kazandı.

    Diyarbakır'dan Melek İstek Alcu ise Martin Adler Ödülü'nü kazanan ilk kadın sanatçı oldu.

    0
    0
    2142
  • 14-12-2016

    Elton John ve Bernie Taupin Youtube ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri bir yarışma duyurdu. Yarışmada sanatçının üç hit parçasına videolar çekecek yönetmenler aranıyor.

    Rocket Man, Tiny Dancer, Bennie and the Jets adlı parçalar için üç ayrı kategoride gerçekleşecek yarışmada üç kazanan videoya 10.000 dolarlık ödül veriliyor. 

    ‘’Elton John: The Cut‘’ isimli projede Rocket Man şarkısı için animasyon, Tiny Dancer şarkısı için live-action, Bennie and the Jets için ise koreografi türünde kategoriler belirlenmiş. Kazananların 2017 yazında Youtube üstünden açıklanacağı yarışmanın detaylarını videodan izleyebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=B31vWAMrooY

    0
    0
    1781
  • 14-12-2016

    Ukraynalı fotoğraf sanatçıları Tania Shcheglova ile Roman Noven’den oluşan Synchrodogs, ıssız doğada çektikleri sürreal nü karelerle tanınıyor. Başarılarından sonra onları taklit etmeye çalışan birçok fotoğrafçı ortaya çıkan ikili, özgün kareler yakalamak amacıyla alternatif bir mekân arayışında şehirden uzakta çekim yapıyor.

    Doğanın ayrılmaz bir parçası olan korku hissinden ilham alan Synchrodogs, çalışmalarıyla izleyiciyi içsel bir yolculuğa çıkarıp insanın en saf halini gözler önüne seriyor. Bilinçaltı, önsezi ve bilimin açıklayamadığı doğaüstü olaylara vurgu yapan Tania Shcheglova ile Roman Noven, projeleri için Amerika’dan Doğu Avrupa’ya birçok ülke gezip el değmemiş doğal hayatı keşfe çıkıyor.

    0
    0
    4127
  • 13-12-2016

    18. yüzyılın en önemli Alman bestecilerinden Johann Sebastian Bach’ın tamamlayamadan yaşamını yitirdiği Die Kunst der Fuge adlı eserini bilgisayar tamamlayacak.

    Musicnet adlı yazılım sayesinde gerçekleşecek projede eserin veri bilgilerini içeren parçaların alınıp bunları gerçek performansla eşleştirmek amaçlanıyor.

    Sistemin Bach’ın armonisiyle ne kadar uyuşacağı ise merak konusu.

    0
    0
    2008
  • 13-12-2016

    Krakow Çağdaş Sanat Müzesi’nin MOCAK Collection adını verdiği seçkisi 7 Aralık tarihinde Roma Ulusal Maxxi 21. Yüzyıl Sanatları Müzesi’nde sergilenmeye başladı.

    Koleksiyondan 50’nin üzerinde resim, fotoğraf, video ve enstalasyon çalışmasının yer aldığı seçki Krakow Çağdaş Sanat Müzesi’nin şimdiye kadar İtalya’da düzenlenen en geniş çaplı sergisi olma özelliğini taşıyor.

    32 ülkeden 235 sanatçının ürettiği toplam 4557 eserden oluşan Mocak Collection, Maria Anna Potocka küratörlüğünde Polonyalı ve uluslararası sanatçıların paylaştığı değerleri ortaya çıkarıyor. İlk kez Lviv’de “Art Is Freedom” adıyla sergilenen eserler “L’arte differente” başlığı altında 22 Ocak 2017 tarihine kadar Roma Ulusal Maxxi 21. Yüzyıl Sanatları Müzesi’nde görülebilecek.

    0
    0
    2019
DAHA FAZLA
Geldanlage