NELER OLUYOR
  • 09-03-2017

    67. Berlin Film Festivali’nin açılış filmi olan Django yeni fragmanıyla sinemaseverlerin karşısına çıktı. Ünlü caz müzisyeni Django Reinhardt’ın hayat hikayesinin anlatıldığı film, dönemin renklerini yansıtan güçlü görselliğiyle öne çıkıyor.

    Geçirdiği bir yangın kazası sonrası sol elinin yüzük ve serçe parmağını kullanamaz hale gelen müzisyenin, işaret ve orta parmağını kullanarak gitar çalması, döneminde büyük yankı uyandırmış ve müzik tarihine bir efsane olarak adı yazılmıştı. Reinhardt’ın müzik kariyerinin ekseninde 1943 yılındaki baskıcı Almanya'nın Paris işgalini de yansıtan filmin yönetmenliğini Etienne Comar üstleniyor. Filmin fragmanını Youtube üzerinden izleyebilirsiniz.

    0
    0
    1398
  • 09-03-2017

    17 Mayıs-8 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek 8. Bükreş Bienali’nin küratörlüğünü Beral Madra ve Razvan Ion üstleniyor.

    Yaratıcı pratikleri ve sosyal gelişmeyi keşfetme amacıyla yola çıkan bienal, önümüzdeki yıl da Bükreş’i uluslararası sanat dünyasıyla birleştirecek.

    Güncel sosyal, politik ve ekonomik meseleleri tartışma adına bir platform yaratan bienal, 16. senesinde de iktidar ve baskı süreçlerini yeniden düşünme ve kültürel alanda bir ses duyurma olanağı sunacak. 

    0
    0
    1906
  • 09-03-2017

    Pink Floyd’un 1979 tarihli The Wall albümünün Alan Parker imzalı filminin, Gerald Scarfe tarafından yapılan ünlü çizimleri San Francisco Art Exchange’de satışa sunuldu. Filmin önemli karelerinin yanı sıra storyboard çalışmalarının da yer aldığı koleksiyon büyük ilgi gördü.

    Başrolünde Bob Geldof’un yer aldığı Pink Floyd: The Wall filmi, aynı isimli albümün şarkılarını sinematografik bir dille anlatmasıyla döneminde büyük bir yankı uyandırmıştı. Albümün söz yazarlığını ve filmin senaristliğini üstlenen Roger Waters’ın da yer aldığı yapımın özgün çizimlerinde Gerald Scarfe imzası bulunuyor. Çizimlerin satışları ile ilgili ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

    0
    0
    2930
  • 09-03-2017

    Çalışmalarına Marsilya’da devam eden ünlü Fransız fotoğraf sanatçısı Gilbert Garcin, uzun yıllar lamba üreten bir şirketi yönettikten sonra 65 yaşında bu alanı bırakıp fotoğraf kariyerine başladı. Bakış açısını ve hayallerini insanlarla paylaşmayı ilke edinen sanatçı, dünya çapında pek çok sergiye imza atarak büyük dikkat çekti.

    Fotoğraf çektiği 15 yıl boyunca dört kitap yayımlayan Garcin, 2009 yılında gezici bir retrospektif sergisi düzenleyerek 80. yaş gününü kutladı. Varoluşsal sorunları ele aldığı çalışmalarında siyah beyaz bir doku yakalayan sanatçı, zaman ve yalnızlık gibi temaları absürt bir atmosferde fotoğraflıyor. 

    0
    0
    4596
  • 08-03-2017

    Sanatçı Emre Hüner’in zaman ve algı üzerine odaklandığı video çalışması Neochronophobiq, New York’ta bulunan Protocinema ev sahipliğinde 29 Mart’ta sanatseverlerle buluşacak.

    Zaman algısı fikrini kurgusal, yapay buluntular ve mimari varlıklar üzerinden inceleyen sanatçı, yeni olanla neolitik olanı birleştiriyor. Sanatçı, Anadolu’dan Neolitik kalıntı manzaraları, Göbeklitepe, volkanik yeryüzü oluşumları ve taş ocakları gibi doğal alanlarla, insan yapımı mekânlarda bulunan çeşitli heykel unsurlarına odaklanıyor.

    Uzaydaki asteroidler gibi sürekli dönerek her açıdan iznebilen Neochronophobiq, 30 Nisan tarihine kadar Protocinema New York’da görülebilecek. 

    0
    0
    1649
  • 08-03-2017

    Doğu Avrupa’nın merkezinde gerçekleşecek ilk sergisiyle Ai Weiwei, 17 Mart tarihinden itibaren Prag’ta bulunan the National Gallery’ye konuk oluyor.

    “Law of the Journey” adını taşıyan sergide mekâna özel enstalasyon çalışmalarına yer veren sanatçı, eserleriyle günümüzün en önemli problemlerinden biri olan mülteci krizine odaklanıyor.

    İnsanlığa ait büyük bir trajedi olduğu kadar insanın eve ve ait olmaya duyduğu isteğe de dikkat çeken sanatçının Laundromat, With Flowers, Traveling Light ve Snake Ceiling gibi eserlerinden oluşan “Law of the Journey”, 7 Ocak 2018 tarihine kadar Prag National Gallery’de görülebilecek. 

    0
    0
    1516
  • 08-03-2017

    Ocak ayında yayımladıkları I See You adlı stüdyo albümleriyle dinleyicilerinin karşısına çıkan The xx, Say Something Loving adlı şarkısının bir video klibini yayımladı. Klibin yönetmenliğini Alasdair McLellan üstleniyor.

    2005 yılında kurulan Londra’lı indie pop grubu, 2012 yılında çıkardıkları Coexist adlı stüdyo albümlerinden sonra geçtiğimiz Ocak ayında yayımladıkları yeni albümleriyle uzun bir aradan sonra tekrar sahnelere geri döndü. Yeni albümden Say Something Loving adlı parçanın ünlü fotoğrafçı Alasdair McLellan yönetmenliğinde çekilen video klibini Youtube üzerinden izleyebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=Rh2uNrIgGf4

    0
    0
    2610
  • 08-03-2017

    21 yaşında bir grafik tasarım öğrencisi olan Tegan Price, kalabalık bir şehirde hayatta kalmak için illüstrasyonun iyileştirici bir gücü olduğuna inanıyor. Lisans eğitimini Arts University Bournemouth’ta üçüncü yılını bitiren sanatçı, özellikle insanlara odaklandığı figüratif çizimler tasarlıyor.

    Where’s your head at? adlı serisi ile dünya çapında dikkat çeken Price, sadece altı ay önce başladığı projede insanlara anonim bir karakter kazandırmak için kafalarını vücutlarından ayırarak resmediyor. Modadan ilham alan sanatçı, illüstrasyonlarında pastel renkleri baskın bir şekilde kullanıyor. 

    0
    0
    1404
  • 07-03-2017

    Tokyo’da bulunan the Espace Louis Vuitton, Amerikalı sanatçı Dan Flavin’in monografik sergisine ev sahipliği yapıyor.

    Louis Vuitton Vakfı’nın daimi koleksiyonunda bulunan ve daha önce sergilenmemiş eserlerden bir seçki sunan sergi, ışık kavramını merkeze alarak tüm dini ve mistik anlamlarını reddediyor. Işığı sadece doğadaki var olma şekliyle yorumlayan Flavin’in sergide yer alan eserleri arasında Alternate Diagonals of March 2 ve Monument for V. Tatlin gibi eserler bulunuyor.

    Özellikle 1970’li yıllardan sonra yaptığı mekâna özgü enstalasyon çalışmalarıyla dikkat çeken Flavin’in sanat yaşamına bir bakış sunan sergi “Dan Flavin”, 3 Eylül tarihine kadar Tokyo’da bulunan Espace Louis Vuitton’da görülebilecek. 

    0
    0
    1746
  • 07-03-2017

    20. yüzyıl Amerikan sanatının önemli sanatçılarından biri olan Georgia O’Keeffe'nin kendisi için ürettiği karakterine ilk kez bu kadar yakından bakan “Georgia O’Keeffe: Living Modern” sergisi, Brooklyn Müzesi’ne konuk oluyor.

    3 Mart tarihinde açılan sergi, müzenin feminist sanata odaklanmak için kurduğu merkezinin 10. yılını kutlamak amacıyla oluşturulan programın bir parçası olarak gerçekleşiyor. Sanatçının resimleriyle beraber hayatı boyunca dikkat çeken monokrom kıyafetlerinin de izleyiciyle buluşacağı sergide Alfred Stieglitz, Ansel Adams, Annie Leibovitz, Philippe Halsman, Yousuf Karsh, Cecil Beaton, Andy Warhol, Bruce Weber ve Todd Webb gibi sanatçıların çektiği siyah beyaz fotoğrafları yer alıyor.

    Sanatçının kimliğine, kıyafetleriyle yarattığı feminist bakış açısına ve dünyayı nasıl değiştirdiğine tanıklık eden “Georgia O’Keeffe: Living Modern” sergisi, 23 Temmuz tarihine kadar New York Brooklyn Müzesi’nde görülebilecek.

    Görsel: Alfred Stieglitz

    0
    0
    2150
DAHA FAZLA
Geldanlage