GÜNDEM
  • 15-11-2016

    İstanbul Modern Sinema her sene Goethe-Institut Istanbul işbirliğiyle düzenlediği Almanya’dan Yepyeni Filmler seçkisini bu sene Gri Bölge başlığıyla 1-11 Aralık tarihinde gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Son dönem Alman sinemasının öne çıkan yapımlarından oluşan seçki bu sene iyilik ve kötülük, nefret ve sevgi, merhamet ve acımasızlık gibi zıtlıklara odaklanıyor.
    ​Seçkide yer alan filmler arasında Doris Dörrie’nin Berlin Film Festivali’nde hâyli övgü toplayan yeni filmi Fukushima Sevgilim, Sebastian Ko imzalı soğukkanlı bir taşlama filmi Ölümcül Yalanlar, Jean-Gabriel Périot’nun 1960’lı yılların Almanyasındaki politik gerginliği konu alan filmi Bir Alman Gençliği filmleri bulunuyor.

    0
    0
    2765
  • 15-11-2016

    Avrupa’nın seçkin tiyatro topluluklarını ağırlayan Sao Luiz Teatro Municipal ile İstanbul Tiyatro Festivali’nin ortak yapımı Köpeklerin İsyan Günü Lizbon’un ardından İstanbul’da Zorlu PSM Studio sahnesinde tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sezon boyunca sahnelenecek oyunun ilk gösterimi 17 Kasım tarihinde gerçekleşecek.

    Kadrosunda Kanbolat Görkem Arslan, Zuhal Gencer Erkaya, Elif Ürse ve Sercan Gülbahar’ın yer aldığı oyun, Flaubert’in Modam Bovary romanının Nişantaşı uyarlaması. Oyuncu ve yönetmen Mark Levitas ile yazar, dramaturg Ceren Ercan’ın Aralık 2015’te kurdukları Platform’un ilk yapımı olan oyun, her devrin kaybedenlerine uzanan hikâyesiyle bugüne dair keskin bir gözlem sunuyor.

    0
    0
    2574
  • 15-11-2016

    Bu senenin başında yaşamını yitiren David Bowie’nin doğum gününde Londra’da bir anma konseri düzenlenecek. 8 Ocak tarihinde Brixton Academy’de düzenlenecek konserde Bowie’nin dostlarının yanı sıra birlikte müzik yaptığı insanlar da buluşacak.

    Dünyanın farklı noktalarında gerçekleşecek anma konserlerin her birinde 30 müzisyen bulunacak. Konserlerin serisinin ilkini oluşturan Londra ayağında sahne alacak isimler arasında Mike Garson, Adrian Belew, Mark Plati, Gerry Leonard, Sterling Cambell, Catherine Russel yer alıyor. Brixton Academy’de gerçekleştirilecek konserin biletleri 18 Kasım tarihinde satışa çıkıyor.

    0
    0
    4
  • 15-11-2016

    Günümüzde hâlâ konuşulan, üzerine düşünülen Foucault, Kant, Hegel, Nietzsche gibi filozoflardan yola çıkarak düzenlenen ‘’18. Yüzyıldan Günümüze Felsefenin Bazı Uğrakları’’ adlı seminer 24 Kasım 2016’da Akbank Sanat’ta başlıyor. 18. yüzyıl ile birlikte Avrupa’da düşünce alanındaki sıçrayış ile başlayan felsefenin yükselişinin ışığında Nietzche, Husserl, Foucault, Kant, Rorty, Hegel ve Marx’ın ele anıcağı seminer Türker Armaner moderatörlüğünde gerçekleşecek.

    2017 Mayıs ayına kadar sürecek olan seminerin detaylı programını Akbank Sanat web sitesinden inceleyebilirsiniz.

    24 Kasım Perşembe, 18.30 / Örsan K. Öymen (Işık Üniversitesi) "Nietzsche ve Özgür Ruh"

    08 Aralık Perşembe, 18.30 / Sanem Yazıcıoğlu (İstanbul Üniversitesi) "Husserl ve Bellek"

    26 Ocak 2017 Perşembe, 18.30 / Ferda Keskin (Bilgi Üniversitesi) “Foucault ve Öznellik"

    16 Şubat 2017 Perşembe, 18.30 / Bülent Gözkân (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) "Kant ve Aydınlanma"

    09 Mart 2017 Perşembe, 18.30 / Murat Baç (Boğaziçi Üniversitesi) "Rorty ve Pragmatizm"

    13 Nisan 2017 Perşembe, 18. 30 / Ömer Albayrak (29 Mayıs Üniversitesi) "Hegel ve Modern Dünya"

    18 Mayıs 2017 Perşembe, 18.30 / Türker Armaner (Galatasaray Üniversitesi) "Marx ve Felsefenin Dönüşümü"

    0
    0
    10681
  • 15-11-2016

    90’ların efsane yapımı, sinema dünyasının kara komedi alanında kült filmi, karakterleriyle bir neslin idolü Trainspotting’in 20 yılın ardından gelmesi beklenen devam filminin heyecanı daha tazeyken filme dair bir müjde daha geldi. Filmin yapımcılarının harekete geçmesiyle filmin soundtrack’i plak formatında basıldı.

    Rhino Records etiketiyle raflardaki yerini alan albüm, Brian Eno’dan Iggy Pop’a, Pulp’tan New Order’a pek çok ismin şarkılarını da bir araya getiriyor. Dönemin şarkılarından oluşan soundtrack albüm yaklaşan film öncesi heyecanı katlayacak cinsten.

    0
    0
    3
  • 15-11-2016

    Adını model ile fotoğrafçı arasında saniyeler süren sessiz iletişimden alan fotoğraf sergisi “Poz” Pg Art Gallery’de bugün açılıyor!

    Küratörlüğünü Merih Akoğul’un üstlendiği sergide farklı fotoğraf sanatçılarının çalışmaları yüzlerin gizi ve portre fotoğrafçılığının gelişimi üzerinden tekrar okunuyor. İzleyici 15 Aralık tarihine kadar devam edecek sergide karşılıklı verilmiş bir söz olan pozun fotoğraf geleneği içindeki evrimine şahit oluyor.


    Sergide yer alan sanatçılar:  Ozan Bilgiseren, Emine Ceylan, Murat Dikmen, Abdullah Hekimhan, Işıl Arısoy Kaya, Derya Kılıç, Mehmet Ömür, Ahmet Sel, Muammer Yanmaz ve Hakan Yaşar.

    0
    0
    2637
  • 15-11-2016

    Polisiye edebiyatın dünyaca ünlü yazarı Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı şerefine Pera Palace Hotel Jumeirah’ın geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği Kara Hafta İstanbul Festivali’nin ikincisi bu yıl 1-3 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenecek.

    Bu yıl festivalin teması Belçikalı yazar Georges Simenon olacak. Simenon, 1933 yılında İstanbul'a gelip Pera Palace Hotel Jumeirah'ta konaklamış ve Türkiye'de geçen iki kitap kaleme almıştı.

    Komitesinde Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, Adnan Özer, Metin Celal, Pınar Kartal Timer’in yer aldığı festivale bu yıl Philip Kerr, Tibor Fischer, Sam Wilson, David Walton, Mari Jungstedt gibi polisiye alanında uluslararası üne sahip yazarların yanı sıra; Ahmet Ümit, Sevin Okyay, Elçin Poyrazlar, Suphi Varım gibi Türkiye'den önemli isimler ve Türkiye’nin ilk polisiye dergisi 221B de katılım gösterecek.

    Festival programı çok yakında http://www.blackweekturkey.com’da açıklanacak.

    0
    0
    2250
  • 15-11-2016

    Fyodor Mihayloviç Dostoyevski’nin kaleme aldığı Beyaz Geceler adlı romanın Yabancı Sahne tarafından uyarlaması 19 Kasım 2016 Cumartesi Hayal Kahvesi Beyoğlu’nda sahnelenecek.
    Yönetmenliğini Deniz Hamzaoğlu’nun yaptığı oyun Petersburg sokaklarında geçen hüzünlü bir 19. yüzyıl öyküsünü anlatıyor. Başrollerinde Gülay Say, Deniz Hamzaoğlu, Ömer Kaya, Seçkin Zenginler, Doğa Demirhan’ın olduğu oyun 19 Kasım 2016 Saat 20:00’de izlenebilir. Biletler biletix ve gişelerde.

    https://www.youtube.com/watch?v=3dtrrTZ_a6g

    0
    0
    1608
  • 15-11-2016

    1991, Disney yapımı kült animasyon filmi Beauty And The Beast’in yeniden çeviriminden bir fragman daha yayımlandı. Filmin başrolünde Harry Potter serisiyle tanınan Emma Watson ve Dan Stevens bulunuyor.

    Son zamanlarda yeniden çevirim yapımlarla sinemaseverlerin karşısına çıkan Disney; Cindirella, The Jungle Book gibi filmlerin ardından müzikal animasyon türünde büyük başarı sağlayan 1991 yapımı Beauty And The Beast’i yeniden çekme kararı almıştı. Yönetmenliğini Bill Condon’ın üstlendiği film 17 Mart 2017’de Amerika ile aynı anda ülkemizde de vizyona girecek.

    https://www.youtube.com/watch?v=OvW_L8sTu5E

    0
    0
    2760
  • 15-11-2016

    Sanatçı M. Ali Çakır’ın İstanbul’daki ilk kişisel sergisi “Hacimsiz Seyir” Versus Art Project ev sahipliğinde 17 Kasım’da açılıyor.

    Sanatçının son iki yıl içinde ürettiği çalışmaların yer aldığı sergide, bilinçaltının katmanları arasında gizli kalmış düşüncelerin özgürlük arayışıyla yüzeye kavuşma halleri gözler önüne seriliyor. Farklı boyutlardaki tuvalleri ve kağıt işlerini bir araya getiren Çakır, eserlerinde birer özne olabilme mücadelesi veren figürlere ve onları kuşatan ayrıntılara odaklanıyor.

    Varlık ve yokluk, özne ve nesne arasında duran, birbirinin içine süzülen, eriyen ve katılaşan sahneler oluşturan figürlerin merkezde olduğu “Hacimsiz Seyir”, 10 Aralık tarihine kadar Versus Art Project’te görülebilecek. 

    0
    0
    1607
DAHA FAZLA
Geldanlage