GÜNDEM
  • 28-03-2017

    Chris Illingworth, Nick Blacka ve Rob Turner’dan oluşan İngiliz caz üçlüsü GoGo Penguin, 5 Nisan Çarşamba akşamı Babylon'da sahne alıyor.  Son olarak Man Made Object adlı albümünü yayımlayan grup, İstanbullu hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

    GoGo Penguin’in 2014 yapımı v2.0 albümü, müzikseverlerin beğenisine ek olarak “Mercury Prize”dan yılın albümü ödülünü kazandı. Grup özellikle son yayımladıkları Man Made Object albümündeki All ResWierd CatSmarra ve Protest adlı şarkılarıyla son dönem caz müziğinde öne çıkıyor. 5 Nisan’da gerçekleşecek konserin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

    0
    0
    3672
  • 28-03-2017

    Orhan Pamuk’un 2002 yılında yayımlanan, “ilk ve son siyasi romanım” dediği Kar, 29 - 31 Mart 2017 tarihlerinde Paris’teki Théâtre des Quartiers d’Ivry – Manufacture des Œillets’de olmak üzere sezon boyunca Fransa’nın çeşitli şehirlerinde sahnelenecek.

    Oyun ilk olarak geçtiğimiz ay Fransa’nın Strasbourg kentinde, Strasbourg Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenmişti. Fransız yönetmen ve oyuncu Blandine Savetier tarafından ‘‘Une voix qui porte/Güçlü Ses” ismiyle sahneye konan oyuna Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Monde ve L’Humanité’de geniş yer verildi.

    Le Monde’da çıkan haberde 2002 yılında (Fransa’da 2005 yılında) Nobel ödüllü büyük yazar Orhan Pamuk, en güzel romanlarından birini yayımladı. Bizi aralıksız bir şekilde etkilemeye devam eden sorunların kalbine yapılmış derin ve puslu bir yolculuk: Doğu-Batı ilişkileri, gelenek ile modernlik, inanç ile inançsızlık arasındaki çatışma… Kitabın konusunun güncelliği göz önüne alındığında tiyatroya uyarlanması pek de gecikmeyecekti. Öyle de oldu. Blandine Savetier, Kar’ı ilk olarak Strasbourg Devlet Tiyatrosu’nda (TNS) sahneye koydu” denildi.

    Kar, Türk edebiyatında 1990’ların siyasi atmosferini ele alan, dönemi bütün şiddeti ve çatışmalarıyla anlatan en iyi ve en iddialı roman. Kars’taki siyasal İslamcılar, solcular, Türk ve Kürt milliyetçilerinin hikâyesini inanç, başörtüsü sorunu, askeri darbeler ve üçüncü dünyada yaşamanın öfkesi ve ümitsizliği üzerinden tartışan Kar’da Pamuk, başka romanlarında da zaman zaman gördüğümüz mizah yeteneğini sonuna kadar sergiliyor.

    Oyun 2017-2018 sezonunda da Lizbonlu seyircisiyle buluşacak.

    0
    0
    4380
  • 28-03-2017

    Sanatçı Ayşe Erkmen’in mimari verileri analiz ederek ham mekânı yeni bir sanat galerisine dönüştürdüğü sergisi “Kıpraşım Ripple”, 5 Nisan’da Dirimart Dolapdere’de açılıyor.

    Galerinin duvarlarına mimari müdahalede bulunarak mekânı yeniden düzenleyen sanatçı, yeni sergisinde birçok çalışmasında olduğu gibi heykel, yerleştirme ve düzenleme fikirlerini sorguluyor.

    Özellikle mekâna özgü çalışmalarıyla tanınan Erkmen’in içinde bulunduğu sosyal ve fiziksel çevreden yola çıkarak mekân üzerine düşünmeye iten sergisi “Kıpraşım Ripple”, 14 Mayıs’a kadar Dirimart Dolapdere’de görülebilecek. 

    0
    0
    1823
  • 26-03-2017

    Yerli sahnenin özgün gruplarından Jakuzi’nin, geçen yıl dinleyicinin karşısına çıkan Fantezi Müzik adlı ilk albümleri, dört yeni şarkıyla birlikte yenilenerek piyasaya çıktı. Kutay Soyocak, Taner Yücel ve Can Kalyoncu’dan oluşan grubun albümü 11 şarkı içeriyor.

    City Slang Records etiketiyle dinleyiciyle buluşan albüm; Spotify, Deezer gibi dijital mecraların yanında plak ve CD olarak da edinilebiliyor. Geçen yıl Domuz Records tarafından yayımlanan ilk albümü yeni şarkılarla geliştiren grubun Fantezi Müzik adlı albümünün lansman partisi ise 26 Mart Pazar günü Arkaoda’da gerçekleşecek. 

    0
    0
    2957
  • 26-03-2017

    Yönetmenliğini Kazım Öz’ün üstlendiği, başrollerinde Nik Xhelilaj, Güler Ökten, Levent Özdilek, Füsun Demirel, Tomris İncer gibi isimlerin yer aldığı Zer filminin fragmanı paylaşıldı. Film, 36. İstanbul Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma bölümündeki tek yerli yapım olarak öne çıkıyor.

    1938’de Dersim acılarını yaşayanlardan olan babaannesi Zarife’nin kendisine söylediği şarkının peşinden giden Jan’ın hikâyesini anlatan Zer, Kazım Öz’ün uzun zaman sonra çektiği yeni kurmaca filmi olarak sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Jan’ın, babaannesinin kendisine söylediği şarkının izini sürerek, New York’tan Dersim’e bir arayış öyküsünü anlatan filmin fragmanını Youtube üzerinden izleyebilirsiniz.

    0
    0
    2679
  • 26-03-2017

    Mimarlık üzerine eser kaleme alan tek Romalı yazar Vitruvius’un, De Architectura’sı ilk kez ana dili Latinceden Türkçeye çevrildi. Eser Mimarlık Üzerine ismiyle Alfa Yayınları tarafından yayımlandı.

    Mimarlık Üzerine, Roma dönemindeki mimarlık sanatının teorisi ile pratiğiyle ilgili geniş ve toplu bilgi veren eser, mimarinin ilkelerine ve eğitimine evrensel yaklaşımından dolayı günümüz klasik Batı mimarlık tarihinin antikçağdan günümüze kalan tek kitabı aynı zamanda. Eserin içindeki konuların Yunan ve Roma tapınakları, kamu binaları, hamamları, evleri, hatta bütün bu binaların dış ve iç tasarımları, duvarlarının sıvaları, kabartmaları, renk renk boyaları ve farklı desenlere sahip döşemelerinden ibaret olduğu düşünüldüğünde, bu eser hem klasik Batı arkeolojisinin hem de sanat tarihinin bu dönemle ilgili bilgi alabileceği tek külliyat.

    0
    0
    4509
  • 26-03-2017

    Sanatçı Deniz Pireci’nin son dönem çalışmalarını bir araya getiren sergisi “Oyunbaz”, 8 Nisan’da Galeri ARK ev sahipliğinde açılıyor.

    Sanatçı, oyun kavramı üzerinden şekillenen sergisinde, malzeme ve konu arasındaki ilişkiye önem veriyor. Renklerin enerjisi, formların sadeliği ve zıtlıkların uyumu ile izleyiciye bir oyunun içinde olduğunu hatırlatan sanatçı, içinden çıkılamaz durumların saptamasını figürler aracılığıyla yapıyor.

    Oluşturduğu dilin ince alaycılığı ve ironisi ile izleyiciyi şaşırtan Pireci’nin “Oyunbaz” sergisi, 6 Mayıs tarihine kadar Galeri ARK’ta görülebilecek. 

    0
    0
    1785
  • 26-03-2017

    Geçtiğimiz aylarda ödüllü yazar ve çizer olan Peter Brown’un Öğretmenim Bir Canavar ve Arkadaşım Olacaksın adlı resimli kitaplarıyla bizleri tanıştıran hep kitap şimdi de Vahşi Robot’u yayımladı.

    Brown’un vahşi yaşama ve hayvanlara uyum sağlayan Robot Roz’un macerasını anlattığı kitap dokuz yaş ve üzeri tüm çocuklara hitap ediyor.

    Robot Roz, gözlerini ilk açtığında uzak bir adada yalnız olduğunu fark etti. Neden ve nasıl oraya geldiğini bilmeyen Roz’un tek amacı bu doğal ortamda varlığını sürdürebilmekti. Bu vahşi ortamda hayatını tehlikeye atan birkaç olay yaşadıktan sonra yaşamını devam ettirmek için en uygun yöntemin doğaya ayak uydurmak olduğu sonucuna vardı. Bir yanlışlık sonucu zarar verdiği yuvadan sağ kurtulan tek kaz yavrusunun sorumluğunu alıp ona ebeveynlik etmeye başladı. Roz, bu davranışıyla yavaş yavaş adadaki hayvanların dostluğunu kazandı. Ta ki robot geçmişi onu bu uzak adada bulana dek.

    0
    0
    3418
  • 26-03-2017

    Resim, fotoğraf, heykel ve dijital baskı alanlarında eser üreten sanatçılar ile sanatseverleri online ortamda buluşturan SanatBulur.com, “herkes için orijinal sanat” sloganıyla yayın hayatına başladı.

    Sanatsal ve teknolojik olarak birbirinden farklı iki ekibin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan sanatbulur.com, sanatçılara profillerini oluşturup eserlerini yükleyebilecekleri ve siparişlerini diledikleri tüm cihazlardan takip edebilecekleri bir panel sunuyor.

    SanatBulur.com, her ay yenilediği küratör koleksiyonları ile belirli konseptlerde farklı alanlardan sanat eserlerini bir seçki olarak sunuyor ve Türkiye’nin her noktasına ücretsiz kargo özelliği ile fiziksel galeri deneyimini sanatseverlere ulaştırıyor.

    Görsel: NO.V, Semra Ertalay

    0
    0
    2461
  • 25-03-2017

    Rock, reggae, punk ve blues gibi farklı türlerdeki setleriye sevilen Scratchy Sounds, sıra dışı ritimleriyle bu akşam(25 Mart) Babylon’da müzikseverlerle buluşacak. Öncesinde Rebel Moves'un sahne alacağı konser Midnight Session bölümüyle, Scratchy Sounds ile devam edecek.

    Scratchy Sounds; Londra, Louisiana, Kingston, Kolombiya, Bükreş gibi yerlere uzanan coğrafyalar arası bir müzik deneyimi sunuyor.

    Birçok dünya müzisyeni ile performanslarına devam eden müzisyen, hızla değişen frekanstaki sesleriyle dinleyenlere dansa doyacakları bir gece yaşatacak. 25 Mart’ta gerçekleşecek konserin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde. 

    0
    0
    1329
DAHA FAZLA
Geldanlage