GÜNDEM
  • 28-04-2017

    Alternatif sesleri konuk etmesiyle bilinen Borusan Müzik Evi, konserlerine devam ediyor. New York’ta yaşayan  ünlü caz gitaristi Timuçin Şahin, topluluğuyla birlikte 28 Nisan(Bugün) akşamı Borusan Müzik Evi’nde sahne alacak.

    Avangard müziği yeniden biçimlendiren müzisyen olarak anılan Timuçin Şahin,  son olarak topluluğuyla birlikte ürettiği Inherence albümü ile dinleyicilerinin karşısına çıktı. Hollanda Caz Yarışması, Jur Naessens Müzik Ödülleri ve Deloitte Caz Ödülü gibi birçok uluslararası yarışmada başarılar elde eden müzisyenin konser biletleri biletix veya etkinlik gişelerinden temin edilebilir.

    0
    0
    1701
  • 27-04-2017

    Monika Bulanda, Arzu Eş ve Mehwish Iqbal’in güncel işlerini içeren “Her Şey Yolunda” sergisi, bugünün dünyasının farklı kültürlerden üç kadın sanatçıya ait güncel okumalarını sunuyor. 

    Kare Art Gallery'de gerçekleşecek olan sergi; Monika Bulanda’nın soyut bir alanı keşfe çıktığı ve adeta bir kaçış aradığı işlerinde kullandığı özgün teknik ve malzemelerini, Arzu Eş’in geçmişin sanatına dair yazılanlarla günümüzün cümlelerini hayvan imgeleriyle buluşturmak düşüncesinden yola çıkarak hazırladığı çalışmalarını ve de Mehwish Iqbal'ın çoklu ve kırılgan katmanlar yaratarak kolografi, serigrafi, gravür ve kolaj gibi bir çok baskı tekniğini bir araya getiriyor. 

    0
    0
    2275
  • 27-04-2017

    Avrupa caz sahnesinin yetkin isimlerinden İsveçli virtüöz Lars Danielsson ve cazın yükselen ismi Grégory Privat 19 ve 20 Mayıs’ta Cappadox’ta sahne alacak. 

    İskandinav ezgileriyle caz müziğinin zenginliklerini genişleten Danielsson’un 2012 yılında çıkardığı Liberetto adlı albümünü çalacağı konserde, 2015’ten bu yana birlikte çalışmalar yürüttüğü genç isim Grégory Privat, piyano performansıyla ona eşlik edecek. Güray Müze’de 19 Mayıs Cuma günü sahne alacak müzisyenler, 20 Mayıs Cumartesi günü ise akustiği ve dokusuyla öne çıkan Bezirhane’de Cappadoxlularla buluşacak. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

    0
    0
    1489
  • 27-04-2017

    36. İstanbul Film Festivali’nde Seyfi Teoman İlk Film Ödülü için yarışan Yeni Başlayan İçin Hayatta Kalma Sanatı 12 Mayıs’ta vizyona giriyor. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Burak Serbest üstleniyor.

    Annesini, babasını ve kız kardeşini trafik kazasında kaybeden ve yaşadığı bunalım neticesinde intihar planları yapan bir gencin yaşam sorgulamasını anlatan film, Türkiye, Romanya ve Portekiz ortak yapımı olarak hayata geçirildi. Başrollerinde Edip Tepeli, Doğa Nalbantoğlu, Açelya Devrim Yılhan, Kıvanç Deniz Yavuz, Suna Selen, Mehmet Esen ve Sema Şimşek’in yer aldığı Yeni Başlayan İçin Hayatta Kalma Sanatı 12 Mayıs'tan itibaren sinemalarda izlenebilecek.

    0
    0
    2421
  • 27-04-2017

    Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Yazar & Şair Buluşmaları” etkinlik dizisi, kuşağının en özgün şairlerinden biri olan Birhan Keskin’i ağırlıyor. 


    Moderatörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Zeynep Uysal’ın yapacağı etkinlikte Keskin’le son kitabı Fakir Kene’den ilk kitabı Delilirikler’e uzanan bir yolculuğa çıkılacak olan söyleşinin ardından şair kendi seçtiği şiirlerini de okuyacak.


    Etkinlik, 4 Mayıs 2017 Perşembe akşamı, saat 17:00’de Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Demir Demirgil Salonu’nda gerçekleşecek. Katılım ücretsiz ve herkese açık olacak.

    0
    0
    3470
  • 27-04-2017

    Sofar İstanbul’daki performansından sonra büyük kitlelere ulaşan Kalben, geçtiğimiz yılın Şubat ayında yayımladığı Kalben adlı albümünden sonra hız kesmeden konserlere devam ediyor. Sanatçı, 3 Mayıs’ta Babylon’da sahne alacak.

    Kariyeri boyunca editörlük, çevirmenlik gibi işler yapan Kalben Sağdıç, çıkardığı Lulu’nun Maceraları adlı çocuk kitabının ardından müzisyenliğe doğru ilk adımını attı. Sadece adlı Sofar videosu ile hızlı bir çıkış yapan Kalben, Altın Kelebek Ödüllerinde En İyi Çıkış Yapan Solist dalında adaylık kazandı. Müzisyenin 3 Mayıs’ta gerçekleşecek konserinin biletleri biletix veya etkinlik gişesinden temin edilebilir.

    0
    0
    1701
  • 26-04-2017

    Görme, işitme ve ortopedik engelli sinemaseverler ile engeli bulunmayan sinemaseverlerin bir arada katılabildiği tek film festivali olan Engelsiz Filmler Festivali başlıyor. Festival gösterimleri 5-7 Mayıs’ta Eskişehir’de 12-14 Mayıs’ta İstanbul’da, 18-23 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleşecek.

    2016 yılının en beğenilen yerli filmlerinden derlenerek oluşturulan Engelsiz Yarışma programında bu yıl Mehmet Can Mertoğlu’nun Albüm, Kıvanç Sezer’in Babamın Kanatları, Reha Erdem’in Koca Dünya, Rıza Sönmez’in Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var ve Seren Yüce’nin Rüzgarda Salınan Nilüfer filmleri yer alıyor. 23 Mayıs’ta gerçekleşecek ödül töreninde yönetmen ve senarist İlksen Başarır, sinema eleştirmeni Mehmet Açar ve oyuncu Nazan Kesal’dan oluşan jüri, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerinin sahiplerini belirleyecek. Ayrıntılı gösterim ve söyleşi takvimi için buraya tıklayabilirsiniz. 

    0
    0
    2676
  • 26-04-2017

    Lirik opera türünün yetkin örneklerinden sayılan Eugene Onegin, 22 Nisan Cumartesi günü saat 19.55’te New York Metropolitan operasından canlı yayınla Akmerkez CinemaPink’te izleyici karşısında olacak. Operanın besteleri ise Pyotr İlyiç Çaykovski’ye ait.

    Konstantin Schilowski'nin librettosunu yazdığı 3 perdelik opera eseri, Puşkin’in  sekiz yılda yazdığı Yevgeni Onegin  adlı kitabından ilham alınarak bestelendi. 19. Yüzyılda St. Petersburg’da geçen hikâye, Tatiana ve Onegin arasındaki karmaşık aşkı anlatıyor. 

    0
    0
    9
  • 26-04-2017

    Avusturya’nın prestijli film festivali Crossing Europe’un bu yılki retrospektif konuğunun Yeşim Ustaoğlu olacağı duyuruldu. 25 Nisan’da başlayan festivalde Ustaoğlu’nun filmleri gösterilecek.

    Avusturya’nın Linz kentinde  düzenlenen festivalide Yeşim Ustaoğlu’nun Güneşe Yolculuk, Bulutları Beklerken, Pandora’nın Kutusu, Araf izleyicilerin beğenisine sunulacak. Ünlü yönetmenin son filmi Tereddüt ise 25 Nisan akşamı açılış filmi olarak gösterildi. Festival, 30 Nisan’a kadar sürecek. 

    0
    0
    1510
  • 26-04-2017

    Seda Hepsev'in x-ist'te gerçekleşecek olan altıncı kişisel sergisi "Sirenler ve Denizkızları", 25 Mayıs - 24 Haziran 2017 tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak.

    Sanatçı, farklı toplumsal deneyim ve kurgular arasından sıyrılarak kendine mekân, zaman ve dil oluşturan kadınsal varoluşa, kadın kimliğinin inşası sürecine odaklanıyor. Birbirine zıt kültürlerde ve coğrafyalarda dahi, kadına biçilen toplumsal rollerin, temsil edilme şekillerinin ve bu temsilleri ortaya çıkaran dinamiklerin benzerliğinden yola çıkarak, kadın olma hallerini ele alıyor.
    Resim, desen ve işlemelerin yer aldığı sergide resimler, altı ayrı yerleştirme halinde sergileniyor. Sanatçının yazdığı, her biri bir kadın karakterle ilgili olan kısa metinlere göre birbirinden ayrılan altı grup resim, aslında serginin tamamının hikâyesini anlatıyor.

    0
    0
    2771
DAHA FAZLA
Geldanlage