ETKİNLİKLER
YAKLAŞAN ETKİNLİKLER
24
NİSAN
Narrow
18:00
29 MART
29 MAYIS

Zorlu PSM Digilogue Space’te açılan “Narrow” sergisi, görsel- işitsel enstalasyonları ve sahne performanslarıyla Avrupa’nın ses getiren kolektiflerinden biri olan Nonotak’ın imzasını taşıyor. Serginin küratörlüğünü ise Digilogue Direktörü Lalin Akalan üstleniyor.

Bugüne kadar yarattıkları enstalasyonlar ile konuk oldukları mekânlarda yeni tecrübeler yaratan Nonotak’ın sanat işleri; kurucularından Takami Nakamoto’nun zaman ve mekânda ses kullanımına gösterdiği özenle, Noemi Schipfer’in kinetik görselliğe sahip geometrik illüstrasyonlarının buluşmasıyla ortaya çıkıyor. Mekân ve performans özelinde kurguladıkları teknolojileri enstalasyonlara dönüştüren Nonotak, “Narrow” sergisi ile yeni deneyimlere açık bir alan yaratıyor.

​​Sergi, elmas konfigürasyonlarındaki yüksek güçlü LED’lerin onlarca metre uzunluğunda belirli aralıklarla kusursuzca yerleştirilmesinden meydana geliyor. Ortaya çıkan enstalasyon, Nonotak’ın mükemmel ışık ve ses programlaması ile ziyaretçilere boyut atlatan bir deneyim sunuyor. “Narrow” sergisi, Zorlu PSM’de 29 Mayıs tarihine kadar görülebilir.

Geldanlage