19 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2017

Ödüllü Filmler Açık Havada

Hepimize nostalji hissi yaşatan açık havada film izlemek, birçok açık hava sahnesinin düzenlediği etkinliklerle daha da keyifli olmaya başladı. Özellikle yaz akşamlarını açık havada unutulmaz bir seyir deneyimine dönüştüren gösterimleri ve birbirinden güzel ödüllü filmleri kaçırmamanızı öneririz.

Ödüllü Filmler Açık Havada

Sait Halim Paşa Yalısı

12 Temmuz – 26 Temmuz

Sait Halim Paşa Yalısı’nda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Gaggenau ile Boğaz’da Sinema Keyfi”, bu yaz da boğazın görkemli manzarasında sinemaseverleri bekliyor. 12 Temmuz’da başlayıp yaz boyunca devam edecek etkinlikte, yalının rıhtımına kurulan nostaljik sinema, 12 Temmuz’da La La Land, 23 Temmuz’da Passengers ve 26 Temmuz’da Hidden Figures filmlerini seyirciyle buluşturuyor. Saat 21:00’deki gösterimlerden önce Sait Halim Paşa Yalısı’nın ödüllü şefi tarafından hazırlanan lezzetli açık büfe ikramlarla 19.30’da başlayan akşamlar, güneş battıktan sonra boğaz kenarında eşsiz bir sinema deneyimi ile devam edecek.

Bomotiada 

31 Mayıs – 16 Ağustos

Bomontiada, birçok ödül ve adaylığa layık görülmüş filmlerin gösterimlerini TV+ ile açık havada “Başka Sinema” kapsamında 31 Mayıs-16 Ağustos tarihleri arasında, her Çarşamba 21:30’da Bomontiada avlusunda gerçekleştirilecek. Nick Cave'in Skeleton Tree albümünün doğumunu belgeleyen One More Time with Feelings filmi ile 31 Mayıs’ta başlayan film gösterimleri David Lynch'in zihnine doğru bir yolculuğun anlatıldığı David Lynch: The Art Life ile devam etti. 21 Haziran gecesi En iyi film ödülü dahil üç dalda Oscar sahibi Moonlight, 5 Temmuz’da Cannes'da “Belirli Bir Bakış” bölümünden "En İyi Yönetmen" ödüllü Captain Fantastic, 12 Temmuz akşamı karanlık ve naif tarzıyla her yaştan izleyiciye hitap eden My Life as a Zucchini, Jim Jarmusch imzalı Altın Palmiye adayı Paterson, 19 temmuz akşamı The Beatles'ın 1962 ile 1966 yılları arasındaki 1000 günlük dünya turnesini konu alan The Beatles: 8 Days a Week, 2 Ağustos akşamı bir Gael Garcia Bernal ve Pablo Larrain iş birliği Neruda, 9 Ağustos’ta I. Dünya Savaşı sonrasında, Almanya'da küçük bir kasabada geçen François Ozon imzalı Frantz gösterilecek filmler arasında. “TV+ ile Açık Havada Başka Sinema”, usta Macar yönetmen Ildiko Enyedi'nin 18 yıl aradan sonra çektiği ilk film On Body and Soul ile 16 Ağustos’ta sona erecek.

Uniq İstanbul

1 Haziran – 16 Eylül

UNIQ İstanbul’da da Başka Sinema işbirliğiyle uzun soluklu bir açık hava film festivali düzenleniyor. 1 Haziran-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, yerli ve yabancı tam 48 uzun metraj ve 6 kısa metraj film UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak.

​UNIQ İstanbul’un gelenekselleşen açık hava film geceleri bu yaz UNIQ Açıkhava Film Festivali adı ile sürdürülüyor. Türkiye’nin en uzun soluklu açık hava film festivallerinden biri olacak etkinlikte, kısa filmlerden animasyona, komediden korku sinemasına ve belgesellere kadar birçok yapım gösterilecek. Pedro Almodovar, Ken Loach, Jim Jarmush, Asghar Farhadi, Reha Erdem, François Ozon, Yeşim Ustaoğlu gibi dünyaca ünlü yönetmenlerin filmlerinin yer aldığı program 1 Haziran’da La La Land filmiyle başladı, 16 Eylül’de ise Türkiye Sineması klasiği Sürü ile sonlanacak. Festivalde ayrıca bazı filmlerin yönetmenleri ve oyuncuları gösterim sırasında izleyici ile buluşacak. 

Enka

18 Temmuz – 10 Ağustos

ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda film gösterimleri kapsamında, 2017 yılı Oscar Ödülleri’ne aday olan ve ödül kazanan sinema filmlerinin yanı sıra sinema tarihinin sevilen yapımları 18 Temmuz – 10 Ağustos tarihlerinde izleyiciyle buluşacak. Captain Fantastic, Their Finest, ArrivalThe Circle,  Lion, Hidden Figures, Snowden, La La Land ve Manchester by the Sea filmleri ENKA perdesine yansıtılacak. Film gösterimleri 10 Ağustos günü Moonlight filmi ile son bulacak.

CerModern 

16 Haziran

CerModern mayıs ayında başlattığı “Açık Hava Film Günleri” birçok ödüllü filme ev sahipliği yaptı. Etkinliğinin son filmi olan Amerikan Honey, 16 Haziran akşamı açık havada sinema deneyimi yaşamak isteyenleri bekliyor olacak.

0
9316
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle