26 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2017

Bu Yaz İzlemeniz Gereken 2017 Yapımı Diziler

Bu sezon birbiriyle yarışan, konuları ve oyuncu kadrolarıyla birbirinden iddialı yapımlar yayına girdi. 2017’'de başlayan dizileri yakalamak ve yaz tatiline iyi bir seyir deneyimi katmak için en yeni dokuz diziyi mercek altına aldık. İyi seyirler.

Bu Yaz İzlemeniz Gereken 2017 Yapımı Diziler

The Handmaid's Tale 

Haberleri yayılmaya başladığı tarihten beri hakkında çok konuşulan, Margaret Atwood’un ödüllü ve çok satan Damızlık Kızın Öyküsü adlı romanından uyarlanan drama dizisi, Amerika Birleşik Devletleri’nin parçası olan Gilead distopyasındaki totaliter toplum hayatını konu alıyor. Çevresel felaketler ve düşen doğum oranları karşısında, Gilead kadınlara devlet mülkü gibi davranan tutucu bir rejimle yönetilmektedir. Offred (Elisabeth Moss) son kalan doğurgan kadınlardan biridir ve Komutan'ın evinde hizmetçi olarak çalışmaktadır. Hizmetçi kadınlar bu harap edilmiş dünyada popülasyonu arttırmak için cinsel köle olmaya zorlanmıştır. Gilead'daki herhangi birinin casus olabileceği bu korkunç toplumda Offred; komutanlar, onların acımasız eşleri, evcil Martha’lar ve hizmetçi arkadaşları arasında gidip gelmektedir. Offred'in tek amacı hayatta kalmak ve kendisinden alınan kızını bulabilmektir. Orijinal adı The Handmaid’s Tale olan dizi kadın haklarının bugünkü halinin tersine döndüğünde çıkacak sonucu distopik bir evrende inceleyerek 2017 dizileri arasında şimdiden ses getirmeye başladı.

Girlboss

Prodüktör koltuğunda Charlize Theron olan yeni Netflix dizisi Girlboss, ünlü moda markası Nasty Gal’in kurucusu Sophia Amoruso’nun kendi hayatını anlattığı ve New York Times çoksatar kitaplar arasında yer alan #Girlboss’tan ilham alınarak hayata geçirildi. Dizi, başkasının işinde çalışmak istemeyen ve çok da uyumlu olmayan Sophia’nın şans eseri vintage bir dükkandan ucuza aldığı deri ceketi eBay’de değerinin çok üstüne satmasıyla başlıyor. Bu olayla birlikte bunu bir işe dönüştürebileceğini farkeden Sophia, eski kıyafetleri modern dokunuşlarla harmanlayıp satarak kendi girişimini kurmayı ve 27 yaşına geldiğinde Nasty Gal markasını milyonlarca dolarlık bir moda imparatorluğuna dönüştürmeyi başarıyor. Sophia Amoruso kariyer yolculuğunun işlendiği dizi ilk sezonu ile bu yıl başlayan diziler arasında.

The Young Pope

Bu yılın ses getirten dizilerinden biri olan The Young Pope, tüm dünyada rekor bir izleyici kitlesinin yanı sıra Katolik dünyasında çıkan tartışmaları da beraberinde getiren ve adından çok bahsettiren bir dizi oldu.  Dinde devrime inanan, 47 yaşında yetim bir Amerikalı’nın yeni Papa seçilmesiyle başlayan olaylar zinciri, Oscarlı yönetmen Paolo Sorrentino’nun sinematografisi ile 10 bölümlük görsel ve işitsel bir estetiğe dönüşüyor. Başrolde, performansı ile göz kamaştıran İngiliz aktör Jude Law’ı izlediğimiz The Young Pope’un büyüleyici atmosferi 2017 yılının en iyi dizileri içinde olmasını sağlıyor.

13 Reason Why

Netflix’in bir gençlik dramasıyla mart ayının son günü izleyici karşısına çıkardığı 13 Reason Why, 17 yaşındaki lise öğrencisi Hannah Baker’ın bir süre önce kendini öldürmesi ile başlıyor. Ortada geçerli bir neden yok gibidir ve Hannah Baker’ın ailesi şoktadır. Hannah ile bir dönem arkadaş olan Clay Jensen, bu olayın üstünden bir süre geçtikten sonra kapısının önünde bir kutu buluyor. Kutunun içinden analog kasetler çıkıyor, kimden geldiği ise bir süre sonra anlaşılıyor. Hannah Baker 13 adet ses kaydı yaptığı kaseti farklı yerlere koyarak 13 bölüm boyunca kendisinin ölümüyle ilintili olan kişileri Clay Jensen vasıtasıyla gün yüzüne çıkarıyor. İlginç bir bulmaca ve gizem barındıran dizi bu yılın çok konuşulan dizilerinden bir başkası.

Big Little Lies

Big Little Lies, 19 Şubat 2017 tarihinde etkileyici bir bölümle HBO ekranlarında seyircisine merhaba dedi. Geniş oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizide Nicole Kidman ve Reese Witherspoon’un rol alması daha başlamadan merak uyandırmıştı. Dizinin konusu ise Madeline Martha Mackenzie, Celeste Wright ve Jane Chapmen dışarıdan her şeyiyle mükemmel görünen üç annedir. Üçünün de iç dünyasında gizledikleri sıkıntıları vardır. Üçünün de ortak özelliği çocuklarının aynı anaokulunda eğitim görmesidir. Bu üç annenin yollarını kesiştiren şeyse bir cinayet olacaktır. Sırlarla dolu karakterlerle Iiane Moirarty’nın aynı adlı romanından uyarlanan dizi, yayınlanan bölümleriyle seyircinin ilgisini çekmeyi başarmış durumda.

Prison Break

Yayınlandığı yıllarda ortalığı kasıp kavuran Prison Break, hapishaneden kaçış temasını en ince ayrıntısına kadar işlemiş, bu kategoride en önemli yapımlar arasında yer almıştı. 2009 yılında, 4. sezonunda gerçekleşen finaliyle kafalarda soru işaretleri bırakan dizi, 2017 de 5. sezonuyla ekranlara geri döndü. Temel oyuncu kadrosunda değişiklik yapılmayan ve daha da geliştirilmiş plan ve tuzaklarla geri dönen Prison Break’in, sekiz yıllık arada tarzını ve izleyici kitlesini kaybetmediği görülüyor.

American Gods

American Gods, fantastik gerilim türünde karşımıza çıkan bir dizi. Eski ve yeni tanrılar arasındaki ilişkilere şahit olacağımız dizide; geçmişi karanlık bir kişi olan Shadow Moon, işlediği suçlar sebebiyle hapishanede cezasını çekmektedir. Altı yıllık bir ceza süresi bulunan Moon’un  hapishanede üçüncü yılını doldurmasıyla tahliye kararı çıkar. Bu sırada eşi Laura’nın bir trafik kazasında ölmesiyle hapishaneden cenazeye katılabilmesi için birkaç gün daha erken çıkar. Shadow, cenaze törenine yetişmeye çalışırken uçakta oldukça tuhaf bir adamla tanışır. Mr. Wednesday adındaki bu adamın kendisinden bir isteği vardır: Onun için çalışması.

​Mr. Wednesday’in teklifini geri çeviren Shadow’un başına aksilikler gelmeye başlar. Uçak olması gereken yere iniş yapamaz ve Shadow’a aktarmayı beklemesi söylenir. Karayolundan devam etmeyi daha mantıklı bulur ve yolda mola verdiği bir yerde karşısına bir kez daha Mr. Wednesday çıkar. Adamdan eşinin arkadaşı Robbie’nin de öldüğü haberini alınca iyice şaşkına döner. Robbie’nin spor salonunda işe girmeyi planlıyordur, ancak bu ölümle planı tamamen bozulur. Wendesday’in teklifini kabul etmekten başka şansı kalmaz. Konusuyla oldukça ilgi gören American Gods bu yaz izlemeniz gereken 2017 yapımı dizilerden bir tanesi.

Twin Peaks

David Lynch’in 1991-92 yıllarında Mark Frost ile birlikte yarattığı Twin Peaks, ABC kanalında ekranlara gelmiş, birçok dalda Altın Küre ve Emmy ödülü kazanmıştı. Televizyon tarihinin kült dizileri arasında yer edinen ve bir dönem ülkemizde de seyirciyle buluşan yapım, toplam iki sezon ve 30 bölüm sürmüştü. Küçük bir kasabada Laura Palmer isimli genç bir kızın öldürülmesi üzerine olayı araştıran FBI Ajanı Dale Cooper’ı odağına alan efsane dizi 25 yılın ardından 2017’de ekranlara yeniden geldi. Senaryosunu Lynch ve Frost ikilisinin kaleme aldığı dizinin, yönetmenliğini ise bir kez daha David Lynch üstleniyor. Twin Peaks bu yaz 25 yılın ardından bekleyenlere ve yeni başlayacak olanlara iyi bir seyir deneyimi yaşatacak.

Taboo

İngiliz senarist ve yönetmen Steven Knight tarafından oluşturulan Taboo, İngiliz-Amerikan ortak yapımı, BBC One ve FX kanalının yaklaşan dram temalı mini dizilerinden biri. İlk dört bölümün yönetmenliğini Kristoffer Nyholm’un yaptığı dizi sekiz bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Steven Knight, Tom Hardy, Ridley Scott, Liza Marshall, Kate Crowe ve Dean Baker dizide yönetici yapımcı olarak bulunurken, prodüksiyonu ise Scott Free Productions ve Hardy Son & Baker şirketleri tarafından ortaklaşa yapılıyor. 60 dakika uzunluğunda olan Taboo, 10 Ocak 2017 tarihinde yayınlandı. Dizi, babasının ölümünden sonra miras kalan on dört çalıntı elmas ile birlikte, intikam için 10 yıl aradan sonra Afrika’dan İngiltere’ye dönen James Keziah Delaney (Tom Hardy) isimli bir maceraperest ile ilgili. İngiltere ve Amerika savaşının olduğu 1814 Londra’sında geçen hikâyede ticaret ve gemi imparatorluğu kuran Delaney’in içinde bulunduğu tehlikeli oyunları konu alıyor. 2017’nin çok konuşulan ve özellikle Tom Hardy hayranlarını ekrana toplayan dizi, bu yaz izlemenizi önereceğimiz dizilerin sonuncusu.

0
79264
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage