07 ŞUBAT, SALI, 2017

7-12 Şubat Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Birçok tiyatro oyunu ve konserin eşlik ettiği şubat ayı hayli dolu bir haftayla karşımızda. Uluslararasının yanı sıra yerel sanatçıların da olduğu bu haftada herkes için bir etkinlik var. Şimdiden iyi eğlenceler!

7-12 Şubat Haftalık Kültür Yaşam Dozu

7 Şubat

Hafızasını Kaybeden Müzeden Bir Traktöre Mektuplar

20:30/Tiyatro Oyunu/Garajistanbul

Disiplinlerarası Sanat Topluluğu ba'nın Hafızasını Kaybeden Müzeden Bir Traktöre Mektuplar adlı yeni oyunu 7 Şubat’ta garajistanbul’da sahnelenecek. Bir ailenin üç kuşak hikayesinden arta kalan mektupların, kaybolan eşyaların, insanların ve fotoğrafların ardında bıraktığı yasın hüzünlü hikayesinin anlatıldığı oyun, Ferdi Çetin tarafından kaleme alınmış. Yönetmenliğini Yusuf Demirkol’un üstlendiği yapımın biletleri biletix ve etkinlik gişesinden temin edilebilir.

8 Şubat

Tantana Records: Gözyaşı Çetesi, HTCTU, Yıldıztozu

Tantana Records üç farklı ekip ile 8 Şubat akşamı müzikseverleri Babylon’a davet ediyor. Help! The Captain Threw Up, Yıldıztozu ve Gözyaşı Çetesi ,Tantana Records Label Night kapsamında sahne alacaklar. 

Geçtiğimiz günlerde yayımladıkları ilk canlı kayıt uzunçalarları Waves ile öne çıkan beşli Help! The Captain Threw Up; özgün şarkı sözleriyle şair Ati önderliğinde Yıldıztozu; geçtiğimiz yılın takdir toplayan Garip Davam adlı albümleri ile adı sık sık anılmaya başlayan Gözyaşı Çetesi, 8 Şubat akşamı Babylon’da sahne alacaklar. Biletler biletix ve Babylon gişesinde.

Lokalize: Bubituzak Albüm Lansman Konseri

21:00/Konser/Zorlu PSM STUDIO

Bubituzak bas, gitar, davul triosuna, yaylılar ve üflemelilerin eşlik ettiği albümlerinde hem Anadolu coğrafyasının, hem sokak jargonunun, hem de garage, punk gibi türlerin izlerini barındırıyor. İkinci albümleri Boyutlar’ın lansman konseri 8 Şubat’ta Zorlu PSM’de gerçekeleşecek. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

9 Şubat

Nil Karaibrahimgil

21:30/Konser/Babylon

Farklı konser performanslarıyla albüm kayıtlarından ayrı bir çizgide duran Nil Karaibrahimgil, 8 Şubat saat 21:30’da babylon’da sahne alacak.  Sanatçı, Nil Dünyası (2002) Nil FM (2004) Tek Taşımı Kendim Aldım (2006) Nil Kıyısında (2009) Ben Buraya Çıplak Geldim (2012) albümlerinin yanı sıra çeşitli tv ve sinema işlerinde de rol almasıyla tanınıyor. Konser biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

Luke Elliot

21:30/Konser/Salon İKSV

New Jerseyli şarkıcı Luke Elliot, 9 Şubat saat 21:30’da Salon İKSV'de müzikseverlerle buluşuyor. 

Luke Elliot, İskandinav ülkelerinde verdiği konserlerde bu coğrafyada hatırı sayılır bir hayran kitlesi edindi. Sonic Youth, Dinosaur Jr. ve Kurt Vile’dan tanıdığımız indie ikonu prodüktör John Agnello ile çalıştığı Dressed for the Occasion ile Nordik bölgelerde 2016’nın en çok dinlenen müzisyeni oldu. Biletler biletix’ten temin edilebilir.

10 Şubat

Cass McCombs Band

22:00/Konser/Salon İKSV

Kaliforniyalı şarkıcı, söz yazarı Cass McCombs 10 Şubat akşamı Salon İKSV’de sahne alacak. Bugüne kadar dokuz uzun, bir kısa çalar yayımlayan müzisyen, aynı zamanda kendi şiirlerini rock, blues, folk, country ezgileriyle harmanlamasıyla öne çıktı. Yeni albümü Mangry Love’ın teklisi Burn Burn Burn ile senenin en iyi parçaları arasına giren sanatçı hızla yükselmeye devam ediyor. Etkinlik biletleri biletix ve Salon İKSV gişelerinde.

Can Bonomo

20:00/Konser/IF Performance Hall Ataşehir

Meczup adlı ilk albümüyle yüksek bir takipçi kitlesi yakalayan Can Bonomo, ikinci albümü Aşktan ve Gariplikten ile başarısını korudu. Alaturka armonilerin, indie melodilere yaslandığı renkli ve uyumlu ritimlerin hissedildiği Bonobo’nun şarkıları farklı bir müzik deneyimi sunuyor.

10 Şubat’ta saat 20:00’de IF Performance Hall Ataşehir’de gerçekleşecek konserin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

Omar Souleyman

22:30/Konser/Babylon

Suriye’nin rebab ve halk müziği sanatçısı Omar Souleyman, 10 Şubat’ta Babylon’da sahne alacak. 500’ün üzerinde youtube videosuyla ünlenen Souleyman, 2011 Glastonbury Festivali’nin headliner’ı oldu. 2013 Nobel Barış Ödülleri’nde de sahne alan müzisyen; Björk, Damon Albarn gibi isimlerle çalışmalar gerçekleştirdi. Warm Up’ını Grup Ses’in gerçekleştireceği konser biletleri biletix ve etkinlik gişesinde.

11 Şubat

İstanbul Street Dance Carnival

19:00/Festival/Zorlu PSM

Sekizincisi düzenlenecek İstanbul Street Dans Karnavalı öncesi 11 Şubat’ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde bir dans yarışması yapılıyor. ‘Show Zone’ isimli sokak dansı yarışmasında genç koreograflar yeteneklerini sergileyecek. 

Kazananların bu seneki İstanbul Street Dans Karnavalı’na katılma hakkına sahip olacağı yarışmanın jürisi Ekin Bernay, Miraldo, Jiggy, Jonna H. ve rapçi Ayben’den oluşuyor. Zorlu’nun Meydan Fuaye bölgesinde gerçekleşecek etkinlik kapsamında jüri üyeleri amatör ve profesyonel tüm dans severler için ücretsiz dans atölyeleri düzenleyecek. 

Frankenstein

20:30/Tiyatro Oyunu/Zorlu PSM

Geçen sene rekor izleyici sayısı ile sezona damga vuran, görselliği, prodüksiyonu ve oyuncu kadrosu ile öne çıkan Frankenstein, yeni sezonda da sahnelenmeye devam ediyor. Londra National Theatre'da beş sezondur kapalı gişe olarak sahnelendikten sonra Türkiye’de ilk kez Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından sahnelenen Frankenstein oyununda başrolleri Cansel Elçin, Deniz Uğur, Yılmaz Gruda ve Kerem Alışık paylaşıyor. Mary Shelley'in aynı adlı romanından Nick Dear tarafından uyarlanan Frankenstein, 11 Şubat Cumartesi saat 20:30’da izlenebilir. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

12 Şubat

Binde Bir Gece Diyalogları

16:30/Tiyatro Oyunu/Zorlu PSM 

İlişkiler ve evliliklerde yaşanan sorunların yanı sıra geleneksel ile modern düşüncenin zıtlığını mizahi bir bakış açısıyla sahneleyen Binde Bir Gece Diyalogları oyunu, 12 Şubat’ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde.

Birol Güven'in yazdığı Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu kapsamında sahnelenen oyun, yeni sezonda seyircisiyle buluşuyor. Begüm Kütük ve Hakan Meriçliler'in başrolünü paylaştığı oyun, Galip Erdal rejisiyle sahnede. Biletler biletix ve Zorlu PSM gişelerinde.

Animals Musical

13:00/Müzikal/UNIQ HALL

Dünya çapında bir müzikal olan Animals Musical, Gate Sahne Sanatları’nın dev kadrosuyla sahne almaya hazırlanıyor. Afrika’daki kabile ve savaş konularının işlendiği müzikalde fantastik anlatımda hazırlanılmış insan vücuduyla entegre dev hayvan kuklaları tasarlanmış. Polifonik koronun eşlik ettiği müzikal özgün düşünülmüş koreografisiyle de öne çıkıyor. Ahmet Kazanbal yönetmenliğindeki müzikal, 12 Şubat Pazar saat 13:00’de UNIQ Hall’de izlenebilir. Biletler biletix ve UNIQ Hall gişelerinde.

0
3297
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage