04 TEMMUZ, SALI, 2017

5-10 Temmuz Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Yaz ortalarına yaklaşırken etkinliklerin sona erdiğini düşünsek de aslında hiç de öyle değil. Bu hafta ziyaret edebileceğiniz birçok konser, oyun ve film gösterimi var. Yaz akşamlarını serinleten etkinlikleri sizler için araştırdık. Özellikle 24. İstanbul Caz Festivali’nin etkinliklerini yakın markaja almakta yarar var. İyi haftalar.

5-10 Temmuz Haftalık Kültür Yaşam Dozu

5 Temmuz

Korhan Futacı ve Kara Orkestra / Rain Lab İdil Meşe & Da Poet

22:00 / Konser / Salon İksv

24. İstanbul Caz Festivali’nin Vitrin kapsamında gerçekleşecek bu etkinliğin ev sahipleri söz yazarı, besteci ve saksofonist Korhan Futacı ile orkestrası Kara Orkestra ve Da Poet ile İdil Meşe’nin ortak projesi Rain Lab. Akustik solo projesiyle Avrupa ve ABD’de birçok konser veren, Oceansvs Orientalis için yazdığı şarkıya Acid Pauli’nin yaptığı remiksle dünya çapında bilinirlik kazanan İdil Meşe ile Gaslamp Killer, Chinese Man, Mount Kimbie, Araabmuzik, Daedelus gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaşan, yerli hip-hop sahnesinin en başarılı isimlerinden Da Poet’in trip-hop ve hip-hop’ı birleştirdiği Rain Lab performansının ardından Korhan Futacı ve Kara Orkestra sahnede olacak. Tamburada ve Dandadadan'la kaydettiği albümlerdeki söz, beste ve saksofon performansıyla tanınan Korhan Futacı; yurt içi ve yurt dışında birçok caz festivalinde sahne aldı. Pek çok uluslararası sanatçıyla aynı sahneyi paylaşan Korhan Futacı ve Kara Orkestra, organik bağlarla birbirine kenetlenmiş zengin bir orkestral doku yaratırken yüksek bilinçli bir makine gibi çalışıyor. Konserlerinde ise izleyicilerine alemler ötesi deneyimler yaşatıyorlar.

©Nazlı Erdemirel

6 Temmuz

Bir Delinin Hatıra Defteri

20:30 / Tiyatro / Trump Kültür ve Gösteri Merkezi

Nikolay Gogol'un en sevilen öykülerinden olan bir Delinin Hatıra Defteri, 1965 yılında sahneye uyarlanmış ve ülkemizde ilk tek kişilik oyun olarak Genco Erkal tarafından Ankara Sanat Tiyatrosu'nda oynanmıştı. Yıllar boyunca sanatçı aynı eseri üç kez, üç değişik yorumla sahneledi. Şimdiki yapım oyunun 50. yıl kutlaması olarak gündeme geliyor. Gogol'un toplumsal kara mizah başyapıtı bir kez daha güldürürken içimizi acıtacak.

7 Temmuz

Hey Douglas

21:00 / Konser / İf Performance Hall

70'li yılların saykodelik, funk ve soul şarkılarını günümüz cilası ile süsleyip tekrar düzenleyen VEYasin, bu çalışmaları “Hey Douglas” çatısında toplayıp dinleyicisi ile buluşturuyor. Son zamanlardaki deneysel çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren VEYasin “Hey Douglas” projesi ile nostalji ritimlerini yeniden düzenleyerek bizlere farklı bir dünya sunuyor.

©Nazlı Erdemirel

8 Temmuz

Çocukça Bir Gün

15:00 / İnteraktif Konser / Sakıp Sabancı Müzesi

24. İstanbul Caz Festivali kapsamında çocuklar için interaktif bir etkinlik de gerçekleşecek. Dev maske atölyeleri ve Feyhaman Duran sergi turunun da olacağı etkinlikte Oran Etkin ve Hakan Başar çocuklarla ilham verici unutulmaz bir çalışma yapacak.

ORAN ETKİN TİMBALOOLOO

Dünyaca ünlü klarnet virtüözü ve doğaçlama ustası Oran Etkin, caz enstrümanlarının hikâyesini eğlenceli bir biçimde anlattığı çocuklara özel konseriyle festivalde. Oran Etkin’e vokalde Deniz Taşar, davulda Riccardo Marenghi, tubada Ertan Şahin ve piyanoda Barış Mert Peker eşlik edecek. Çocuklar, eğitim boyunca kendileriyle en az klarnetle olan ilişkisi kadar iyi ve samimi bir iletişim kuran Oran Etkin’e bayılacak.

* 3-11 yaş aralığındaki çocuklar katılabilir.

HAKAN BAŞAR TRIO
13 yaşındaki genç piyanist Hakan Başar olağanüstü yeteneği ile 2015’te 5. Pera Müzik Festivali’nde ilk konserini verdi. Her geçen gün müzikal potansiyelini geliştirerek çalışmalarını hızlandırdı. İlk albüm deneme kayıtlarını MİAM’da gerçekleştirdi. Festivalin düzenlediği Genç Caz yarışmasına katılarak dikkatleri iyice üzerine çekti. 2016’da TRT1 ve CNN Türk ekranlarına çıkarak daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Başar, akabinde İzzet Öz prodüktörlüğünde albüm hazırlığına başladı, Uniq İstanbul, Büyük Kulüp, Akbank Sanat ve İzmir-Avrupa Caz Festivali konserleriyle kariyerine sağlam bir başlangıç yaptı. Hakan Başar ayrıca, 24. İstanbul Caz Festivali’nin basın toplantısında verdiği mini konserinin ardından 8 Temmuz akşamı bizlerle olacak.  

8 Temmuz

Ediz Hafızoğlu

21:30 / Konser / bomontiada

Bugüne kadar caz, rock’n roll, metal, deneysel müzik ve Balkan müziği gibi farklı tarzlarda çalışan ve birçok müzisyene eşlik eden Ediz Hafızoğlu, Nazdrave albümünde kendi şarkılarıyla karşımıza çıkıyor. Hafızoğlu Nazdrave’de kendisini ve müziğini belli kalıplarla sınırlamıyor. Hafızoğlu’nun beraber çalıştığı müzisyenler için yazdığı parçalardan oluşan albüm çok farklı türleri bir araya getiriyor. Konserde seslendireceği albümde, sanatçıya Elif Çağlar, Yasemin Mori, Ceylan Ertem, Yansımalar, Kolektif İstanbul, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, Alp Ersönmez gibi isimler enstrümanları, sesleri ve yorumlarıyla eşlik ediyor.

8 Temmuz

Yüzyüzeyken Konuşuruz

20:30 / Konser / Karga

Yüzyüzeyken Konuşuruz, metropolün içinde sıkışmış; kayıp bir jenarasyon olma tehlikesinin eşiğinde büyümüş iki genç insanın anlattığı hikâyelerden oluşan şehirli müzikleriyle Karga’da sahne alacak. Yaptıkları müziği en genel bakışla indie-folk olarak isimlendiren Yüzyüzeyken Konuşuruz; gitar ve vokalde Kaan Boşnak, elektrik gitarda Engin Sevik, bas gitarda Can Tunaboylu ve davulda Can Kalyoncu'dan oluşan kadrosuyla kısa sürede çok sevilen şarkılarını sevenleriyle buluşturacaklar.

9 Temmuz

Parklarda Caz

16:00 / Konser / Fenerbahçe Khalkedon

10 Temmuz

T2 Trainspotting

21:00 / Film / Uniq İstanbul

Uniq İstanbul’un Açıkhava etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Yaz boyunca gösterimlerine devam edeceği çoğu ödüllü ve başarılı filmlerden oluşan seçkisiyle 4 Temmuz akşamı  Danny Boyle’un efsanevi filmi Trainspotting’in devam filmi olan T2 Trainspotting gösterimi olacak. 20 yıldır ülke dışında olan Mark Renton’ın İskoçya’ya geri dönüşünü ve eski arkadaşları Sick Boy, Spud ve Begbie ile tekrar bir araya gelişini açık havada izlemeyi kaçırmamanızı öneririz.

0
3546
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle