31 OCAK, SALI, 2017

31 Ocak- 5 Şubat Haftalık Kültür Yaşam Dozu

2017’nin ilk ayının son günlerini devirirken sizler için konser, tiyatro ve sinemaları listeledik. Bu hafta da katılabileceğiniz pek çok kültür sanat etkinliği bulunuyor. İyi eğlenceler!

31 Ocak- 5 Şubat Haftalık Kültür Yaşam Dozu

31 Ocak

Şark Dişçisi

20:30/Tiyatro Oyunu/Caddebostan Kültür Merkezi

İstanbul’da hatırı sayılır bir üne sahip dişçi Taparnigos’un çapkınlık ve hovardalık için kendisini Pera sokaklarına attığı bir gecede, öfkeli karısı Marta’nın kılık değiştirerek peşine düşmesinin anlatıldığı Şark Dişçisi, Engin Alkan yönetmenliğinde sahnede. 31 Ocak’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek gösterinin biletleri biletix’te.

1 Şubat

Hindi Zahra

20:45/Konser/Babylon

Fas asıllı Fransız caz sanatçısı Hindi Zahra, 1 ve 2 Şubat’ta Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Babylon’da sahne alacak. Geçtiğimiz yıllarda Babylon ve Babylon Presents konserleriyle büyük ilgi gören Zahra, caz ve dünya müziğini özel bir armoniyle harmanlamasıyla tanınıyor. Hand Madei adlı albümünden sonra dünya çapında tanınan sanatçı, Fransa’nın Grammy’si sayılan Victoires de la Musique ödüllerinde aday gösterildi. Konserin biletleri biletix ve etkinlik gişesinde.

Uşak, Kral ve Ötekiler

20:30/Tiyatro Oyunu/BO Sahne

Levent Özdilek’in yönettiği Uşak, Kral ve Ötekiler oyunu usta oyuncular Köksal Engür ve Merve Engin’in canlandırmalarıyla sahnede. Süleyman Karaahmet’in yazdığı oyunda; güç, iktidarın yok olması ve krallık sistemlerine mizah yönü güçlü eleştiriler yapılıyor.  BO Sahne kapsamında sahnelenen oyun, 1 Şubat’ta ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda izlenebilir. Biletler biletix’ten temin edilebilir.

2 Şubat

Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?

21:00/Tiyatro Oyunu/DOTKANYON

Salkım Hanımın Taneleri filmiyle ve Hırsız Polis dizisindeki rolleriyle tanınan, in-yer-face akımı oyunlarını Türkçe olarak ilk kez sergileyen ve aynı zamanda DOT'un kurucularından olan Murat Daltaban’ın yönettiği Nefesinizi Nasıl Tutarsınız? Oyunu, yeni sezonda DOTKANYON’da sahnelenecek. Zinnie Harris tarafından 2015 yılında Royal Court için yazılan oyun, modernizmin yok oluşunun eşiğindeki dört insanın hikayesini anlatıyor. 2 Şubat akşamı sahnelenecek oyunun biletleri DOTKANYON gişelerinden veya DOTKANYON’un internet sitesinden temin edilebilir.

Türkiye Rock Tarihinde Yoldan Çıkmış Simalar

18:30/Seminer/Akbank Sanat

Müzik yazarı Murat Beşer, 2016 yılında basılan Yoldan Çıkmış Simalar  adlı kitabından yola çıkarak düzenlediği atölyede özellikle bir döneme, birçok insanın hayatına damga vurmuş, toplum normlarının dışında kalan müzisyenleri inceleyecek. Aynı zamanda Türkiye Rock müzik tarihinin irdeleneceği atölyede, her biri konusunda engin deneyim sahibi olan katılımcılarla plak koleksiyonculuğundan, müzik mağazacılığına uzanan keyifli sohbetler gerçekleşecek. Atölyeyi kaçırmamak için 2 Şubat saat 18:30’da Akbank Sanat’ta olmayı unutmayın. Biletler biletix ve etkinlik gişesinde.

3 Şubat

The Ringo Jets

22:00/Konser/Salon İKSV

2012’de kurulan yerli Rock’n Roll grubu The Ringo Jets, geçtiğimiz yıl yayımladıkları EP’leri Semt Drugs&Rock’n Roll’un ardından yeni yılda da konserlere devam ediyor. Grup genç Rock’n Roll gruplarını aynı çatı altında toplayan Tantana Records etiketiyle gerçekleşecek performans ile 3 Şubat’ta Salon İKSV’de dinlenebilecek. Blues'dan ilham alıp, gerçek rock'n roll ve garage ruhunu kaybetmeden, kendilerine has bir sound yakalayan The Ringo Jets, kısa sürede uluslararası başarıyı yakalayan yerli rock gruplarından biri. Öncesinde Bakırköylü Rock’n Roll grubu Kozmik Yıkım’ın sahne alacağı konser biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

Sinema ve Psikoloji Atölyeleri / Yeni Dönem Türkiye Sineması ve Karakterlerin Öyküleri

19:00/Atölye/İkincikat

Türkiye Sineması’nda kahraman odaklı filmler hakkında konuşmayı hedefleyen “Yeni Dönem Türkiye Sineması ve Karakterlerin Öyküleri” adlı programda son dönem yerli sinemadan iki film irdelenecek. Mavi Dalga ve Babamın Kanatları’nın izinde, kahramanların bakış açısının masaya yatırılacağı programda ayrıca Mavi Dalga filminin yönetmenlerinden Zeynep Dadak’ı, oyuncularından Ayris Alptekin ile Nazlı Bulum’u ve Babamın Kanatları filminin yönetmeni Kıvanç Sezer’i de görebileceğiz. 3 Şubat’ta İkincikat’ta gerçekleşecek atölyenin biletleri biletix’te.

Manchester by the Sea/Yaşamın Kıyısında

Sinema Filmi

Casey Affleck’e “En İyi Erkek Oyuncu” Altın Küre Ödülü kazandıran, 89. Oscar Ödülleri'nde altı dalda aday gösterilen Manchester by the Sea /Yaşamın Kıyısında, 3 Şubat'ta vizyona giriyor.

Gangs of New York ve Analyze This gibi filmlerin senaristi Kenneth Lonergan’ın yazıp yönettiği ve yapımcı koltuğunda ise Matt Damon’ın yer aldığı Manchester By The Sea; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Özgün Senaryo, En İyi Erkek ve Kadın Oyuncu dallarında Oscar adayı oldu. Filmdeki performansıyla övgü toplayan genç yıldız Lucas Hedges ise En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında Oscar ödülü için adaylık hakkı elde etti. Yaşamın Kıyısında / Manchester By The Sea, Türkiye’de 3 Şubat’ta vizyona giriyor.

4 Şubat

Bob Marley Doğum Günü Kutlaması

21:30/Konser/Babylon

Reggae müziğin efsane ismi Bob Marley’in doğum günü, 4 Şubat’ta Babylon’da kutlanıyor. Sattas, Bosphoroots, Ras Memo ve Dj Da Frogg, bu özel günde Bob Marley için sahnede olacaklar. 

Yerli Reggae müziğin öne çıkan isimlerinden Sattas, Bosphoroots, Açık Radyo’daki High Times programıyla tanınan Ras Memo ve DJ da Frogg güne özel müzik seçkilerini sunacaklar. 4 Şubat’ta Babylon’da gerçekleşecek etkinliğin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

The Wanton Bishops

22:30/Konser/Salon İKSV

Garage rock grubu The Wanton Bishops, 4 Şubat'ta Salon İKSV'de müzikseverlerle buluşuyor. The Black Keys ve Black Rebel Motorcycle Club ile birlikte garage rock’ın yeniden doğuşunda büyük rol oynayan ve Orta Doğu’dan çıkan önemli gruplardan biri olarak tanınan The Wanton Bishops; aşk, aşkın yokluğu ve yalnızlık ile ilgili şarkılarıyla ünlendi. 4 Şubat’ta gerçekleşecek konserin biletleri Biletix’ten temin edilebilir.

5 Şubat

Pentagram, Kurban, Ogün Şanlısoy, Heavy Sky

18:00/Konser/Dorock XL

Türkiye’nin sevilen heavy metal gruplarından Pentagram, rock müziğin gözde gruplarından olan Kurban, güçlü vokaliyle Ogün Sanlısoy ve Ankaralı rock grubu Heavy Sky, Kış Sahnesi’nde rock müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. 5 Şubat’ta saat 18:00’de kapıları açılacak olan konser Dorock XL’da gerçekleşecek.

0
4001
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage