24 EKİM, SALI, 2017

24-29 Ekim Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Bu hafta öne çıkan etkinliklerin başında yer alan ve yılın son festivali olan 2nd Harvest Festival; dünyadan müzisyenlerin sergileyeceği performanslarla dikkat çekiyor. Uzun zamandır temsilini gerçekleştiren tiyatro oyunları devam ederken başarılı yerli film örneklerinin de vizyona girmeye başladığını hatırlamakta yarar var. İyi haftalar.

24-29 Ekim Haftalık Kültür Yaşam Dozu

24 Ekim

Alacakaranlık Kuşağı

20:30 / Tiyatro / DasDas

60’lı ve 80’li yılların kült dizisi Twilight Zone uyarlaması olan Alacakaranlık Kuşağı oyununun yazarlığını ve yönetmenliğini Oğuz Utku Güneş, yönetmen yardımcılığını Ayşegül Tekin, ışık tasarımını Ayşe Sedef Ayter, kostüm tasarımını Eftal Sayım, dekor tasarımını Ceren Yılmaz üstleniyor. Toplumsal problemlerin yol açtığı durumları, fantastik bir kurguyla anlatan DasDas Prodüksiyonu oyun birbirinden bağımsız ama aralarında belli bağlantılar olan Alacakaranlık Kuşağı hikâyelerinden oluşuyor. Ayşegül Tekin, Çağdaş Tekin, Doruk Şengün, Melina Özprodomos ve Oğuz Utku Güneş’in rol aldığı oyun, tekinsiz üslubuyla öne çıkıyor.

25 Ekim

Com Truise

21:30 / Konser / Salon İKSV

Amerikalı Seth Haley’nin synthwave projesi olan Com Truise, Salon İKSV'de müzikseverlerle buluşacak. Seth Haley, sanat yönetmenliği ve davul ve bas DJ’liğinin ardından 80’ler synth’leriyle yatıp 80’ler synth’leriyle kalkmaya başladı. Neon Indian, Charli XCX, Twin Shadow, Daft Punk, Everything Everything, Maroon 5, Sky Ferreira gibi pek çok müzikal türden isme hazırladığı remiksler gece kulüplerinin vazgeçilmezlerine dönüştü. Daft Punk’ın Tron: Legacy filmi için hazırladığı soundtrack albümünde yer aldı. Yılın en çok dinlenecek hitlerini belirleyen FIFA’nın soundtrack albümünde de kendine yer buldu. Matthew Dear, Tycho, Phantogram gibi çağdaşlarıyla birlikte Ghostly International ailesinde yer alıyor. 2017 yazında Itineration adlı yepyeni bir albüm yayımladı, yaz mevsimine yakışır enerjide şarkıların bulunduğu albüm Pitchfork tarafından “Seth Haley kendini iyice üst lige taşıyor” şeklinde yorumlandı. Salon izleyicisi onu, o da Salon’u çok seviyor, bu yüzden tekrar sahnede devleşecek.

26 Ekim

Antabus

20:30 / Tiyatro / Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Nihal Yalçın'ın oynadığı Leyla Taşçı karakterinin hayata dair yaşadığı zorlukları anlatan Antabus, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde sahneleniyor.

​"Ben, Leyla Taşçı. Bir kamyonetin arkasında tanıştım İstanbul ile... Derme çatma bir evde yaşadım, küçük yaşta çalışmaya başladım. Evlat oldum, kardeş oldum, eş oldum, anne oldum. Kendimden başka her şey oldum. Ben, gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinde denk geldiğiniz binlerce kadından biriyim... ‘hayatımı yazsam roman olur’ derler ya, öyle ... Valla..." 

27 Ekim

İşe Yarar Bir Şey

Çeşitli Seanslar / Film / Çeşitli Salonlar

Genç yönetmen Pelin Esmer'in 11'e 10 Kala ve Gözetleme Kulesi'nden sonraki üçüncü uzun metrajlı filmi İşe Yarar Bir Şey’in senaryosunda Barış Bıçakçı'nın da imzası bulunuyor. Başak Köklükaya, Yiğit Özşener ve Öykü Karayel başrollerini paylaştığı filmin konusu gece treniyle çıktığı uzun bir yolculukta manzarayı ve insanları iştahla izleyen Leyla’nın hemşirelik öğrencisi Canan’la karşılaşmasıyla başlıyor.

27 Ekim

2nd Harvest Festival

13:00 / Festival / KüçükÇiftlik Park

Son senelerin en çok konuşulan festivallerinden Harvest Festival, bir yıl aradan sonra 27 Ekim’de geri dönüyor. Misafirlerini her adımda başka bir deneyime sürükleyen festivalin ikinci hasadına Jungle, Kovacs ve Max The Sax müzikseverlerle buluşuyor.

​KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleşecek olan ​2nd Harvest Festival’in headliner’lığını son yılların en heyecan verici gruplarından Jungle üstlenecek. Yedi kişilik batı Londra efsanesi, şarkılarında Funk, pop, disko ve soul ögeler taşıyan Jungle, KüçükÇiftlik Park’ı dev bir diskoteğe çevirecek. Geçtiğimiz yılların en iyi çıkış yapan sanatçılarından biri olarak gösterilen, My Love şarkısı ile kalplerimizde yer edinen Hollandalı müzisyen Kovacs; caz ve swing sample’larını kullanarak elektronik müziğe yeni bir soluk getiren Parov Stelar’ın enerjik saksafoncusu Max the Sax; yeni çıkardıkları albümleri Bambaşka ile hasret giderdiğimiz, sahne enerjilerine hayran olduğumuz grup Flört ve Palmiyeler, The Ringo Jets, Kaan Düzarat ve Alpman 2nd Harvest Festival’in diğer konukları olacak.

28 Ekim

Halloween Party – Bloody Techno

22:00 / Konser / Zorlu PSM Studio

28 Ekim akşamı, Zorlu PSM Studio, “Halloween Party – Bloody Techno” etkinliği kapsamında, yeni jenerasyon techno sahnesinin önde gelen isimlerinden Rob Hes, yine güncel techno sahnesinin sıra dışı parçalarıyla dikkat çeken Stiv Hey ve son zamanlarda DJ performanslarıyla kendisinden söz ettiren Çizenbayan’ı ağırlıyor. Karanlık techno tonlarını benimseyen ve setlerinde hipnotize eden seslere yer veren genç yetenek Stiv Hey; Richie Hawtin, Adam Beyer, Marco Corola ve Dubfire gibi dünyaca ünlü isimlerin setlerinde yer aldı. Hollanda’da techno denince akla gelen ilk isimlerden olan Rob Hes; on yılı aşkın kariyerinde aralarında Dubfire’ın Sci+Tec’i, Christian Smith’in Tronic’i, John Digweed’in Bedrock’ı ve Sian’ın Octopus’unun da bulunduğu, dünyanın en iyi plak şirketleriyle çalışma şansı yakaladı. Setlerinde ağırlıklı olarak deep house ve melodik techno parçalara yer veren Çizenbayan; aynı zamanda gezgin, blogger, mimar ve yoga eğitmeni kimlikleriyle tanınıyor.

0
3451
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage