22 AĞUSTOS, SALI, 2017

23-29 Ağustos Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Bayram tatiline girmeden önce yoğun kültür yaşam etkinliklerinin halen devam ettiğini bilmenizi isteriz. Tatil boyunca ruhunuza iyi gelecek film gösterimleri ve konserler için bu haftanın etkinliklerine göz atmanızı öneririz. İyi Haftalar. 

23-29 Ağustos Haftalık Kültür Yaşam Dozu

23 Ağustos

Logan Lucky

21:30 / Film / Cinemaximum City’s Nişantaşı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği İKSV Galaları’nın yeni filmi sinemanın en saygın yönetmenlerinden Steven Soderbergh imzalı Logan Lucky oldu. Logan Lucky, 23 Ağustos Çarşamba akşamı saat 21.30’da Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda sinemaseverlerle buluşacak.

​Oyuncu kadrosunda Channing Tatum’dan Hillary Swank’a birçok yıldız oyuncuyu barındıran Logan Lucky, Oceans serisi gibi birçok tempolu soygun-aksiyon filminin üstesinden hakkıyla gelen yönetmen Steven Soderbergh’in merakla beklenen son filmi. Film, Charlotte Araba Yarışı’nda 14 milyon dolarlık bir soygun yapmak ve ailesinin talihini döndürmek isteyen Johnny Logan’ın bu yoldaki maceralarını anlatıyor. 

24 Ağustos

The Hitman’s Bodyguard

21:00 / Film / Sait Halim Paşa Yalısı

Gaggenau ile Boğaz’da Sinema Keyfi, yönetmen koltuğunda Patrick Hughes’un olduğu The Hitman’s Bodyguard filmine ev sahipliği yapıyor.  Dünyanın en başarılı güvenlik görevlisinin artık yeni bir müşterisi vardır: Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanacak bir tetikçi. İkili kişiliklerindeki ve hayata bakış açılarındaki farklılıkları bir kenara koyup, zamanında ve sağ salim mahkemede olmak için güçlerini birleştirirler. Aksiyon komedisinin kadrosu ise Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek ve Gary Oldman gibi isimlerden oluşuyor. Sait Halim Paşa Yalısı’nın ödüllü şefi tarafından hazırlanan lezzetli açık büfe ikramlarla 19.30’da başlayan akşam, güneş battıktan sonra boğaz kenarında eşsiz bir açık hava sinema deneyimi ile devam edecek.

25 Ağustos

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası

20:30 / Konser / Zorlu PSM

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, aralarında Berlin, Prag ve Verona gibi şehirlerin de bulunduğu Avrupa turnesine çıkmadan önce Türkiye’deki tek konserini 25 Ağustos’ta Zorlu PSM’de verecek. Deutsches Sinfonie Orchester Berlin’in başkemancılarından Hande Küden’in solist olarak yer alması ve Özkan Manav tarafından Ali Ekber Çiçek’in icrasından esinlenilerek ustalıkla orkestraya uyarlananan “Haydar Haydar” türküsünün seyirciyle buluşması, konserin en ilgi çeken yönlerinden.

​​Kültür-sanat faaliyetlerinin toplumun her kesimine ulaşması hedefiyle pek çok çalışmaya imza atan Sabancı Vakfı’nın kurulmasını sağladığı ve dokuz yıldır ana destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), her yıl ülkenin tüm konservatuvarlarından seçilen 100 genç müzisyenin bir araya gelmesiyle oluşturuluyor. Orkestra, çağımızın en büyük piyanistlerinden Murray Perahia ile İstanbul’da verdiği ilk konserin ardından Salvatore Accardo, Shlomo Mintz, Kristof Barati, Alice Sara-Ott ve Natalia Gutman gibi büyük isimlerle de Avrupa’nın önemli konser salonlarında sahneye çıktı.

26 Ağustos

Nilipek

21:30 / Konser / bomontiada

Alternatif müzik sahnesinin önemli isimleri arasında yer alan Nilipek., 26 Ağustos Cumartesi akşamı saat 21.30’da Babylon x bomontiada Avlu’da. Hikâyelerini ortak duygularla harmanlayan sanatçı, kendini değişken bir müzik üzerinden anlatıyor. Nilipek., festival sahneleri ve akustik konserlerindeki performanslarıyla müzikseverlere akustik poptan, alternatif rock’a geniş bir yelpazede seslenecek.

27 Ağustos

%100 Urban Music

 17:00 / Festival / KüçükÇiftlik Park

KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de müziğin özgür ruhunu %100 Urban Music serisi ile keşfedeceğiz. Festivalde yerli yabancı birçok grup ve sanatçının sahne alacağı, samimi ve rahat bir havada müziğin tüm renkleri bir arada olacak. %100 Urban Music serisinin ilk etkinliği 27 Ağustos’ta, “Yüzyılın Savaşçıları” Asian Dub Foundation, Türkiye’de Reggae denilince ilk akla gelen isim Sattas, rap’in sevilen ismi Sansar Salvo ve farklı tarzıyla Ais Ezhel ile başlıyor.

​​Müziğin dub-bass, punk-rock gitar, jungle ritimlerini ve geleneksel hint müziği ezgilerini, rap-raggae sözleriyle bir araya getirerek yakaladığı özgün ve benzersiz müziğiyle Asian Dub Foundation’dan sonra uluslararası festivallerde de sahne alan Türk reggae sahnesinin en çok tanınan grubu Sattas ve yine rap’in en popüler yüzlerinden Sansar Salvo akşamın son saatlerinde, hava karardıktan sonra sahneyi ısıtacak.

29 Ağustos

Berlin Syndrome

21:00 / Film / Uniq İstanbul

Bu yaz birbirinden iddalı yapımları açıkhava sahnesine taşıyan Uniq İstanbul, hız kesmeden gösterimlerine devam ediyor. Uniq İstanbul 29 Ağustos akşamı bu yıl Sundance Film Festivali’nde yarışan Berlin Syndrome filmine ev sahipliği yapıyor. Tutku dolu bir tatil romansının saplantılı bir ilişkiye dönmesi ve Avusturalyalı bir foto-muhabirin kendini bir Berlin apartmanında hapis bulmasıyla korku dolu bir hikâyeye dönen filmin oyuncu kadrosunda Teresa Palmer, Max Riemelt, Matthias Habich ve Emma Bading yer alıyor. 

0
3162
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage